• Gahlin

    RLS- Restless Legs Syndrome

    Tänkte att vi kunde ha en tråd för oss med Restless Legs.
    För er som inte vet vad det är, kommer en förklaring:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Källa: Docent Karl Ekbom och Läkartidningen 10/99
    Restless legs är ett vanligt tillstånd som yttrar sig som en obehagskänsla och oro i underbenen. Besvären beskrivs ofta som "myrkrypningar" eller som att det suger eller spänner inne i benen. Detta ger en ytterst obehaglig oro i benen så att det inte går att hålla dessa still.

    Symtomen uppstår oftast vid vila och lindras av att man rör på benen. Känslan av obehag sitter vanligtvis djupt inne i benen, någonstans mellan knäna och fotlederna. Besvären förekommer dock ibland även i lår, fötter och armar. I vissa fall uppträder även värk och smärta i samband med Restless legs.

    -------------------------------------------------------------------------------------
    Viktiga länkar:
    Restless Legs- förbundet:restlesslegs.nu/explorer/startsida.html
    Restless Legs Syndrome foundation:www.rls.org/

  • Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome
  • Gahlin

    Korallaen: Ja det låter precis som RLS! Du kan läsa mer på länkarna i början av tråden om du vill veta mer...eller fråga här!

  • Korallen

    Tack det ska jag göra.
    Är så orolig för att jag drabbats av det.
    Jag har äckliga känslor i hela högerbenet, måste sträcka på det hela tiden. Det kan iofs vara rester av att jag fick kraftig ischias i början på maj, att det är ischiasnerven jag känner av fortfarande (hoppas jag).

  • Gahlin

    Sov bättre inatt! Om det beror på utmattning (förmodligen), eller på att jag inte drack varken coca cola eller kaffe, låter jag vara osagt! Kommer att forska vidare och följa upp hur min RLS förhåller sig gentemot olika livsmedel och mineraler.
    Kram!

  • buebo

    Nu är jag övertygad om att grape tonic hjälper.Har fortfarande svårt att somna,men sover faktiskt mkt bättre. nu blir det flera timmar i sträck!Men helt symtomfri är jag inte men allt känns bättre! Kram till er alla!

  • Gahlin

    Sov också inatt. Somnade ganska tidigt iaf. Mina RLS- ryckningar är lite lugnare nu, men de finns där och jag har inte fått panik sista två nätterna. Har köpt Grape Scweppes. Tror ni det går lika bra, eller? Ska prova iaf.
    Kram!

  • Kängu

    Hej!
    Både grape och potatisiden är intressanta.

    Ska prova grape nån gång, men jag har inte problemen varje natt, men man kan väl ha ett par 33cl flaskor som man kan nattvandra till kylen efter....

    Jag har alltid mer problem när jag är och hälsar på mina föräldrar i några dagar. Har trott att det har med underaktivitet att göra...men eftersom de är 40-talister blir det rätt mycket potatis där, kanske är det därför?

  • Sparvel

    Har haft RLS så länge jag kan minnas o har väl "ärvt" det av modern... (tack mammis!)

    Potatisidén vet jag inte, för jag äter nästan aldrig potatis, så det kan inte vara det.
    Däremot kan jag inte dricka kaffe eller té på kvällen o nu har jag upptäckt att jag inte heller kan dricka sånt med socker i, ex. O´boy för då rycker det äckligt mycket i benen när jag ska sova.

    Jag brukar flytta benen utanför täcket så de blir kalla, då kan det hjälpa lite. Annars klämmer jag in dem under sambons ben, så de hålls fast. Helt hemskt.

    Vi får lida tillsammans allihop!

    Jag har hört att det beror på magnesiumbrist, men jag har inte testat...

  • Gahlin

    Grapeidén verkar inte fungera, men att vara utan kaffe verkar bättre. Dessutom äter jag nu Magnesium, så om några veckor, får vi väl se om det ger verkan.

  • buebo

    Tror att man nåste dricka grapen ett tag innan den ger verkan så har det iaf kännts för mig.Men det är ju inte säkert att det hjälper alla för det.Kaffe kan jag inte dricka ändå pga halsbrännan,och int blev det mindre kryp i benen för det.Meddela hur det går med magnesiumet.

  • Vetzera

    Kan man ha detta i hela kroppen?? Min kropp molar av rastlöhet och jag har ofta värk i kroppen, ffa när jag vaknar på morgonen. Är det ngn som vet?

Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome