• Gahlin

    RLS- Restless Legs Syndrome

    Tänkte att vi kunde ha en tråd för oss med Restless Legs.
    För er som inte vet vad det är, kommer en förklaring:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Källa: Docent Karl Ekbom och Läkartidningen 10/99
    Restless legs är ett vanligt tillstånd som yttrar sig som en obehagskänsla och oro i underbenen. Besvären beskrivs ofta som "myrkrypningar" eller som att det suger eller spänner inne i benen. Detta ger en ytterst obehaglig oro i benen så att det inte går att hålla dessa still.

    Symtomen uppstår oftast vid vila och lindras av att man rör på benen. Känslan av obehag sitter vanligtvis djupt inne i benen, någonstans mellan knäna och fotlederna. Besvären förekommer dock ibland även i lår, fötter och armar. I vissa fall uppträder även värk och smärta i samband med Restless legs.

    -------------------------------------------------------------------------------------
    Viktiga länkar:
    Restless Legs- förbundet:restlesslegs.nu/explorer/startsida.html
    Restless Legs Syndrome foundation:www.rls.org/

  • Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome
  • Gahlin

    Grape tonic hjälper inte mig! BU-hu-hu!

    Klockan är 5:55 och jag har fortfarande inte somnat. Delvis pga RLS. De slutade för en timme sedan att vara besvärliga, men har som många andra gravida, insomningsproblem. Har provat allt, så nu gäller utmattningstaktiken!

  • Nevy

    Här är en till som är vaken, och jag är är inte ens gravid än...

  • Niquilota

    Dags att väcka denna tråd till liv igen! Mina ben är hopplösa just nu, det blir bara värre och värre, helt outhärdligt!!! ... Ska prova Grape Tonic, magnesiumtablett, utesluta potatis, m m, så får vi se vad som kan tänkas hjälpa.

    Pratade med grannen förut idag som äter en Parkinsons-medicin mot RLS. Hon menade att den hjälpte henne (får inte ätas av gravida, men man kanske kan klura ut vad som fattas i ens kropp med lite såna ledtrådar ...). Någon som känner till sådana mediciner??

    Annika, v 32

  • corinne1

    oxå i v 32!å just nu vill jag såga av mej benen!blir fan tokig snart!

  • Suzanna

    Jaghar varit hos bm och tagit tester för B 12-brist pga mina ENORMA problem med myrkrypningar. Det visade sig att jag led av såväl blodbrist som B 12-brist och får nu injektioner för att sätta igång det ordentligt. Ska fortsätta med tablatter (Behepan) efter det sen. Och det har hjälpt mig! Ni som lider av det borde kanske gå och kolla för säkerhets skull? Annars läste jag att stödstrumpor är en annan jättebra lösning om man har RLS eftersom det ökar blodcirkulationen.

    jag vet hur jobbigt det är- jag slutade tom gå och lägga mig nattetid ett tag pga att jag var rädd för att ligga sömnlös och ha panik över benen.

    Min mamma sover med isklampar i sänegn (:D) och tyckerd et hjälper jättebra...

  • Gahlin

    Vad bra att du fått hjälp, Suzanna!
    Har också testat för B- vitamin och ätit Behepan. Tyvärr hjälpte det inte mig. Hoppas att det går bättre för dig!
    Själv har jag haft en anska lugn period, ett tag. Nu börjar det komma tillbaka!

    Har upptäckt att kalla handdukar lindrar lite grann! Testa!

  • Mimer

    Jag tycker att grape-tonic hjälpte lite samt att gå promenader under dagen och sen köra lite yoga. På kvällen när det kommer framför tvn så går jag upp och stretchar en stund då brukar det ge sig som tur är. Har sluppit på nätterna än så länge...
    Mimer

  • Suzanna

    Funkar inte alls att stretcha för mig, även om jag gör det varje kväll ändå eftersom det känns som att det är det som behövs

  • Gahlin

    Nu har även kalla handdukar slutat fungera........Det är så hopplöst!!!!!!!

  • maddienixy

    Jag har krypningar i benen på nätterna hade de innan jag blev gravid oxå men nu är de helt förärligt! Håller på att bli tokig är i v30 idag och kan aldrig sova provat allt känns de som :S

Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome