• Gahlin

    RLS- Restless Legs Syndrome

    Tänkte att vi kunde ha en tråd för oss med Restless Legs.
    För er som inte vet vad det är, kommer en förklaring:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Källa: Docent Karl Ekbom och Läkartidningen 10/99
    Restless legs är ett vanligt tillstånd som yttrar sig som en obehagskänsla och oro i underbenen. Besvären beskrivs ofta som "myrkrypningar" eller som att det suger eller spänner inne i benen. Detta ger en ytterst obehaglig oro i benen så att det inte går att hålla dessa still.

    Symtomen uppstår oftast vid vila och lindras av att man rör på benen. Känslan av obehag sitter vanligtvis djupt inne i benen, någonstans mellan knäna och fotlederna. Besvären förekommer dock ibland även i lår, fötter och armar. I vissa fall uppträder även värk och smärta i samband med Restless legs.

    -------------------------------------------------------------------------------------
    Viktiga länkar:
    Restless Legs- förbundet:restlesslegs.nu/explorer/startsida.html
    Restless Legs Syndrome foundation:www.rls.org/

  • Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome
  • Salamandra

    Men GUD det finns ett namn på det jag har!! Trodde jag var ensam! Ska läsa tråden omedelbart..

  • Gahlin

    Har fått sova gott några nätter. Sparkar inte lika mycket som förut. Har undvilit kaffe, te och coca cola. Dricker lite grape tonic. Äter mina Mitt Val Kvinna- tabletter. Nästa vecka ska vi försöka ta tillbaka kaffet, så får vi se vad som händer.

  • PuhBjörn

    Så det är Restless Legs jag får när jag är still för länge...
    Trodde bara att jag innbillade mig...

  • Trulsan

    Jag har haft RLS sedan tonåren. (Jisses det blir 15-20 år nu!) Det går i perioder, där jag vissa perioder kan vara mer eller mindre symtomfri, och däremellan varierar svårighetsgraderna.

    Gjorde testet precis, och hamnade på medelsvår, trots att jag själv tycker att jag just nu befinner mig i en jämförelsevis ganska lindrig period. För tillfället har jag oftast inga problem att somna, men de nattliga sparkarna kan min man vittna om

    Potatisteorin låter väldigt intressant. När jag tänker efter så åt jag mycket mer potatis för några år sedan, och då hade jag också mycket större besvär än vad jag har idag. Helt klart värt att pröva ett potatisuppehåll. Ska tipsa mamsen om det också, för som sagt, det ligger ju i släkten.

    Kram

  • Gahlin

    Har provat att dricka kaffe idag. Än så länge så har det inte ryckt i benen....Koffein går ju ur kroppen efter några timmar, så att undvika kaffet för koffeinets skull verkar inte ha ånågon verkan på mig. Däremot vet jag inte om det kanske kan sätta igång eller hämma andra reaktioner i kroppen.......Hmmm! Tål att tänka på!

  • betsla

    När jag känner att det börjar krypa i mina ben så tar jag en magnesiumtablett så går det över snabbt som attan, så prova det!!! Det funkar för mej iaf...

  • Nevy

    Här är en till som har rastlösa ben.
    Jag blir GALEN på kvällarna, för att inte tala om sambon. Jag ligger och rycker och sprätter med benen. Går upp och hoppar lite eller sprayar benen med kallt vatten, eller slå hårt på fotsulorna.
    Jag ska prova med magnesium och grape, men potatis kan jag inte leva utan, tyvärr.
    Jag har också väldigt varma, för att itne säga heta fötter när jag har myror i benen, så mig hjälper det att spraya med blomsprutan, och vifta lite, eller läsa till jag somnar med näsan över boken(, och vakna med boken fastlimmad i pannan )
    Skönt att höra att man inte är ensam, men jag lider med er alla!!

    Kram och hoppas ni kan somna ikväll!!

  • Gahlin

    Japp! Jag är vaken! Kan det vara kaffet idag? RLS:n börjar inte göra sig till känna förrän nu när jag steg upp.......F*n!

  • Vintersaga

    För mig har det alltid innan hjälpt med massage och zonterapi. Men som gravid får man ju vakren massera eller zonterapi **snyft** Så vad gör ni???

Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome