• Jolly23

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Carla300, jag är också 22år. Jag fick 1:2 på kub med nackspalt på 3,5mm. Fvp visade inga avvikelser och ul i v 18 var bra, även hjärtul i v hm? 21 ? var bra. Så håll hoppet uppe, det behöver verkligen inte vara något. Ni har ändå bättre chans än vi hade. Nu är jag i v 28 och allt ser alltså jätte bra ut, lycka till!

  • Jolly23

    Jag förstår dig precis! Har nog läst igenom allt som går att hitta om dåliga kub resultat:p men tänk att det är 80% chans att ditt barn är friskt. Det låter ganska mycket för mig som hade 50/50. Det kommer säkert gå bra! :)

  • Jolly23

    Ja det är klart. Man hade ju inte en tanke på att få sånna siffror. Det jag var orolig för innan var ifall det inte var nån bebis där inne:p att få så dåligt provsvar fanns inte i mina tankar.
    Jag hade berättat för mina närmsta och sen berätta vi för några mer efter testet, det minsta jag brydde mig om mitt i all kaos var att folk visste våran situation. Var bara skönt att dom på jobbet mm visste om!

  • Jolly23

    Ja det är nog smart att du iallafall har några som vet om det och som du kan prata med. Väntan är nästan värst, får man ett svar så vet man iallafall hur det ligger till och kan gå vidare på något sätt oavsett om svaret är bra eller ej. Men den väntan när man inte kan göra någonting är riktigt jobbig!

  • Jolly23

    Vad skönt!!:) var det nackspalt eller blodprovet som drog ner resultatet? Vet du hur bred nackspalt han hade?
    Kul med en pojk när du redan har 2 flickor:)

  • Jolly23

    Wheeli: Alla som fått bra svar kanske inte heller skriver!
    Vi fick nackspalt 3,5 mm och därmed 1:2. Fvp visade inga kromosonfel och 2 ultraljud efter ser allt bra ut. Är i v 34 nu och allt har fortfarande sett bra ut!

  • Jolly23

    Nej det vet jag inte. Blodprovet hjälpte kanske till lite men det var mest nackspalten som drog ner det för oss.

  • Jolly23

    Nej det kan tydligen vara så utan att det är nått fel. Det kan ju också tyda på hjärtfel men har gjort hjärtultraljud som visade normalt.

  • Jolly23

    Klart man blir rädd ändå! Skönt att allt är bra!
    Jasså det är såpass många som fått 1:2 men ändå vart helt friska, skönt att veta!!

  • Jolly23

    Skönt carla300! Försök att njut nu!
    Våran lille son kikade ut igår kväll och allt ser jätte bra ut. Han kom dock lite tidigt (v36+3) men vägde 2960g.
    Vi fick 1:2 på kub och nackspalt 3,5mm. Men allt annat såg bra ut efter och det visade sig vara rätt:)

  • Jolly23

    Vi fick 1:2 och nackspalt på 3,5 mm. Är 22 år o gjorde fvp. 4 veckors väntan var det värsta jag vart med om. Allt såg bra ut när vi gjort alla prov och nu sitter jag här med våran 5 dagars friska bebis:)
    Lycka till nu men det finns många som fått så dåligt men ändå ett friskt barn.

  • Jolly23

    Dom gjorde inte ens långtidsanalysen när vi var i samma situation. Vi fick 1:2 och nackspalt 3,5. Snabbanalysen var bra och vi fick reda på att man kunde göra långtidsanalys efteråt. Så vi var ju självklart oroliga hela tiden men ut kom en frisk pojk. Men dom sa ju hela tiden att är snabbanalysen bra så utgå från det. Så det är säkert minimalrisk för nått annat:)

  • Jolly23

    Vi fick 1:2. Nackspalt 3,5. Sitter här med vår alldeles friska pojk:) det trodde man inte men håll hoppet uppe!

Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!