• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • Snarkofagen

    GRATTIS Thea, 4 år!!! {#emotions_dlg.flower} Sista födelsedagen i Malmö, sen bär det av mot nya äventyr! 

    Idag är jag en sur och grinig Snarko. Ella tassade in till oss mitt i natten och sparkade som en furie på mig hela natten. Dessutom är hon het som en kamin så jag har svettats floder. Vid 5.30, när Aston satte igång, fick jag nog och gick och la mig i hennes säng. Mannen fick ta hand om familjekaoset medan jag surade under täcket. Det blir en finfin dag idag - inte...  

  • Mamma till bröderna bus

    GRATTIS THEA!!!

    snarko- jag vet hur det är.. felix snurrade som en tok inatt med, han har sovit hos oss sen min systerdotter kom besök, men idag har hon åkt igen så inatt mina damer är det en bussig som ska SOVA!!!


    Felixmamman
  • Snarkofagen

    Hej bussig, har du gått och lagt dig redan?  

    Nu blir jag snart GALEN! Astons vagn, som jag hämtade ut i januari, har börjat knaka och gnissla och en del skruvar och muttrar har börjat rosta. Men jag kan tamejfan inte hitta kvittot nånstans!!! Vi har vänt upp och ner på hela huset. Ååååhhh...  

  • Mamma till bröderna bus

    snarko- igår lade jag mig ca 21.30 och sov väldigt gott, men är trött idag, det är väl för att jag helt enkelt fick sova.. MEN jag var med om något sjukt igår, ugnsluckan till spisen ramlade av när jag skulle hämtade rostade grönsaker... ugnsluckan hamnade rakt på min tå... AJ var det ända fina ord som kom över mina läppar .. jag har en svullen och öm tå idag, har inte kunnat få på mig en sko så jag har linkat runt i sandaler idag.. ja jag vet jag är ett klantarsel...

    snarko- tror kanske inte att du behöver kvittot.. ta med vagnen och visa upp den säg när du köpte den.. det kanske räcker...


    Felixmamman
  • mejja75

    Thea tackar för alla grattis! Nu laddar vi för morgondagens barnkalas, behöver jag säga att hon är något uppspelt.

    Idag har vi varit hos mäklaren och skrivit papper. Huset är med andra ord sålt!!! Känns så skönt. Vi fick bara lite över vår smärtgräns, men det skiter jag i!!!! Så nu är det bara att börja packa.

    Bussig: Aj då, stackars tå! Själv gjorde jag en vurpa på gallret utanför dörrarna på ok igår när jag skulle hasta in där. Slog i armbågen, har rejält ont på överarmen och på ena låret har jag världens blåmärke med röda upphöjningar efter själva gallret. Snyggt!

    Thea har sedan gårdagen börjat prata som Björn Ranelid. Tårrrta, barrrrn, morrrmorrr - låter skitkul.

  • Gladabarnensmamma

    mejja - grattis till husforsaljningen, antligen!
    bussig; men vaf... ugnsluckan LOSSNADE? Helt sjukt farligt ju! grattis till ytterligare viktras forresten, su smalter verkligen bort...
    snarko; men vilken otur med vagnarna du har!!!!

    Helikopter / vaderkvarn i sangen kanns igen aldeles for val. Lillebror tassar ofta in till oss och envisas med att ligga mellan min & gubben och DESSUTOM sparka av sig tacket heeeela tiden. Jag tror gubben och jag far kora med 2 enskilda tacken en tid framover sa att vi far sova ordentligt... for min del ar det TOK-IRRITERANDE nar nagon drar ner tacket varannan minut... jag kan verkligen inte somna om jag fryser och att lagga lillebror i sin sang har vi ju testat i sisadar 2 ar och lart oss att det inte fungerar (jag har t.om. mutat med godis och klistermarken, inget fungerar).

    I helgen ar det langhelg - antligen lite ledigt! Tjohooo!

  • Snarkofagen

    bussig - stackare, det gör ju så förbannat ont när man tappar nåt på tårna! Hoppas det blir bra snart. Vad säger er puckovärd om det där?!

    Angående vagnen; jag ringde till affären och de vill verkligen se kvittot. Får ringa till försäkringsbolaget som får skicka kopia och sen gå till polisen och hämta min polisanmälan på stölden så kanske de fattar. Det sura är bara om jag åter igen blir av med vagnen, då finns ju inga kvitton. Aja, vi får väl hoppas att ingen snor den.

    Idag har Ella varit på sista simlektionen. Hon verkar ha tröttnat lite, hon vill inte göra som simfröken säger utan vill bara fluffa runt. Mannen tycker vi ska ta en paus. Surt, eftersom vi nu har betalat kursen. Eller så tvingar man dit henne och säger att simfluffning får vi göra för oss själva.

    Nu ska vi på husvisningen. Ska bli spännande att se om det är så fint som jag hoppas

  • Snarkofagen

    Jahapp, jag tror att det är dags att kliva in i vab-träsket igen. Ella hostar och hackar som en galning och luktar illa ur munnen. Vi var på playdate hos en kompis i fredags och där var de förkylda. Misstänker att Ella blev smittad där  

     

  • 1 tu 3

    Hej alla, nu har jag också hittat tråden!!

    Ser att ni pratar om kalas, husköp och försäljning och GNÄLLIGA 4-åringar!! Amanda är jättepipig från morgon till kväll och nu börjar ytterkläds-fighterna! Det är diskussioner, tjafs och förhandling varje morgon, varje hämtning från dagis. Men men hon lär väl snart inse att det inte är sommar bara för att solen lyser och himlen är blå

    Vi kommer nog ha ett litet kalas när amanda fyller år. Har funderat fram och tillbaka om man ska bjuda alla flickor på hennes avdelning eller hur man ska göra. Men jag frågade henne vilka hon ville skulle komma och hon sa 4 st vänner, 2 från dagis och 2 från annat håll så så får det nog bli.

    tar gärna emot tips hur man kan lägga upp ett litet kalas för en 4 åring. Presenter blir mkt pyssel, ritsaker, docka, dockkläder och lite annat.

    Fint hus snarko... ska ni bjuda? Vi (eller mest jag) har börjat kolla runt på hemnet efter hus. Vi håller på att fixa lite i lgh i alla fall inför en ev försäljning längre fram. Haft mäklare hemma som värderat. Men än så länge har vi inte kollat så mkt.

    För ett tag sen skrev jag att jag skulle till läkare då jag går omkring med värk i kroppen. Läkaran tog en hel del blodprover som inte visade någonting, han rådde mig att kontakta en sjukgymnast. Först kände jag mig så less eftersom jag varit hos en hel del sjukgymnster, naprapater, kiropraktorer senaste 15 åren. Men men jag går väl till en ny så får vi se.

    nu ska jag gå och lägga mig!

  • Snarkofagen

    Hej, 1 tu 3! Det var ett tag sen sist. Ja, du får väl försöka ett varv till med sjukgymnast. Skönt ändå att proverna var ok, tycker jag. 

    Nej, vi var inte på visningen. Vi är mitt uppe i bankbyte efter att jag fått total härdsmälta på vår bank så vi har inte ens ett lånelöfte. Och i helgen var det galet mycket ändå så vi hoppade den här gången. Vi var inte ens och tittade, jag hade aldrig klarat att titta på huset och bli kär

    Kalas, ja. Vi ska ha kalas på lördag. Har ännu inte körschemat klart och börjar bli lite stressad för det, faktiskt. Har tänkt att barnen ska få göra sin egen fisk till fiskdammen, tänkte sätta alla barn i ring och snurra flaskan. Den som flaskan pekar på, får lämna sitt paket så tar paketöppningen lite längre tid. Mjaaa, mer vet jag inte. Det måste nog till någon mer lek. Det blir 5 kompisar från fsk som kommer på lördag.  

    Börjar bli riktigt less på Astons kräkningar. Han kräks efter VARJE matning! Det kommer inte mycket kräks per gång men det är konstant kräkande. Jag är less på att konstant ha kräks på kläderna. Aston går upp i vikt som han ska så bvc tycker inte att det är något att göra åt saken. Jag blir skitstressad av det här  

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~