• Anonym

    Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!

    (Kanske inte riktigt rätt kategori)

    Har ni själva rökt eller har ni tagit avstånd från rökningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 09:48
    Intressant att läsa!

    Om nån orkar svara, får ni gärna berätta om era föräldrar rökte inomhus/ utomhus, vid fläkten eller liknande!

  • Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!
  • La Lola

    Både mamma o pappa rökte (o båda dog för 13 år sen i cancer).

    Jag har aldrig nånsin tagit ett bloss!!!


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • summerhunter

    I princip hela släkten rökte, utom farmor. Mamma storrökare, rökte under fläkt efter år av tjat från mig. Hon är numera rökfri sedan 20 år. Pappa kunde sluta o börja som han ville, han slutade innan mamma. Jag hatar r ökning, aldrig provat heller.

  • Themis

    Jag fick min mamma att sluta feströka när jag var 7 år, år 1979, för då hade *jag* förstått att rökning var farligt även om en del inte har fått in det i sina skallar än idag.

    Jag tittade på henne med stora blå ögon och sa: Mamma, snälla kan inte du sluta röka, för jag vill så gärna att du ska leva kvar ALLTID! Gråter

    Det funkade. (Och ni som inte tror att barn kan manipulera kan ju fundera lite... )

    Sen blev hon ihop med min ohängde svärfar som rökte ett paket piptobak om dagen, gärna i sin bil, och jag kräktes på alla bilresor i hans jävla stinkbil under hela min uppväxt, samt fick alltid pipröken från köket bakvägen in i mitt rum via ventilationen. Det är märkligt, men mina allergier som senare skulle utvecklas till multiallergi, debuterade 2 år efter att han kom i huset.

    Så gissa en gång om jag någonsin har rökt en cigg och gissa en gång om jag tycker rökning är nåt man borde hålla på med år 2011?

  • Tiiinaa

    Båda mina föräldrar har varit/är rökare. De har rökt inne, fast alltid under fläkten. Äckligt i alla fall. Jag hatar rökning och har aldrig rökt mer än lite feströkande när jag var yngre. Ibland tar min sambo en cigarett när han är på fest och då får han onda blickar av mig (han har varit snusare men slutade för ca 1 år sedan) Har 6 syskon varav de 2 yngsta röker (de är 20 och 21), de  2 äldsta (34 och 36 år) har rökt men men båda har slutat sedan flera år tillbaka! Men vi andra tre syskon har aldrig varit rökare.

  • Irit

    Mina båda föräldrar rökte, även inomhus vid matbordet, etc. Min storasyster röker medan jag och min bror inte gör det. Jag har svårt att befinna mig i ett hus/lägenhet där folk röker inne tillochmed, då jag känner att min andningskapacitet minskar av det (vilket ju kan vara inbillning från mitt håll).

  • Lady Dahmer

    morsan och farsan rökte. givetvis inne, det var ju 80tal!

    Jag har VARIT rökare men slutat. Mina två bröder är fortfarande storrökare. Och jag menar verkligen STORrökare.  2 pack om dagen.  

    Rökning är ett beteende man ärver. Precis som alkoholmissbruk. Det innebär givetvis inte att ALLA barn till rökare blir rökare själv, men oddsen är mycket högre än om man har en ickerökare som förälder. För mig var det självklart att sluta röka innan jag själv fick barn.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! Den är skitbra! - ladydahmer.se/
  • Andrea85

    pappa är storrökare. Jag tror han bara rökte på balkongen när vi var små, sen blev det fläktrökning på vintern och nätterna (japp, han klarar inte en helnatt utan cigg, måste upp o blossa vid tre snåret)
    jag själv började väl småblossa i sexan och var helrökare mellan 13-21 års ålder. Nu rökfri i fyra år =)

  • Mariohn

    Jag började röka som tonåring. Vid några tillfällen rökte jag inomhus när jag satt och drack rödvin och knappade på laptopen i stadslägenheten och det bekymrade mig inte. Jag fattar inte hur fan jag fixade det Kräks Jag slutade när vi skulle skaffa barn. Dock händer det vid ytterst sällsynta tillfällen att jag tar en cigg för att jag fortfarande gillar det. Det hjälper mig att hålla mig rökfri att veta att en gång om året får jag ta den där jäkla ciggen på en tjejmiddag. Tragiskt men sant.

  • GrönaDruvan

    Mina föräldrar röker. När jag var mindre rökte de inomhus, men sen började de röka ute. Varken jag eller min bror röker och har aldrig gjort. Jag har provat nån gång på fyllan, inte mer än så.. Men usch vad äckligt det är!!!

  • FruSen

    Kan inte svara för egen del men måste svara för min pappa
    Min farmor och farfar var storrökare, rökte överallt. i huset, i bilen osv osv. Väldigt mycket och ofta.
    Alla deras barn (3 st) är helt rökfria.
    Om de någonsin tagit ett bloss vet jag inte men jag vet att ingen av dom tidigare varit rökare i alla fall.
    Min pappa snusar dock lite sporadiskt. kan snusa i ett halvår för att göra uppehåll i två år. Snusar i ett år, gör uppehåll i ett år. Snusar i två år, gör uppehåll i fem år osv osv osv..

Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!