• Anonym

    Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!

    (Kanske inte riktigt rätt kategori)

    Har ni själva rökt eller har ni tagit avstånd från rökningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 09:48
    Intressant att läsa!

    Om nån orkar svara, får ni gärna berätta om era föräldrar rökte inomhus/ utomhus, vid fläkten eller liknande!

  • Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!
  • Martina1

    Våra föräldrar rökte hela tiden inne och i bilen. Jag började röka i högstadiet och mitt syskon började röka på universitet. Sen gick vi över till att snusa och sedan slutade jag. Jag saknar inget av det nu. Förstår verkligen inte hur jag kunde röka BLÄ.

  • Hulda

    Jag har växt upp i ett rökhus...morsan rökte inomhus, under fläkten och bara ibland på balkongen. Typ ett paket om dagen uppskattningsvis. Farsan rökte aldrig. 
    Usch hon kunde stå och blossa medan hon lagade mat till oss ungar...blä.

    Jag själv röker inte. Har dock provat men det ger mig inget.... Dock småsnusar jag lite Tungan ute Brorsan min röker inte heller, men han är storsnusare.

  • Anonym (Nybliven ickerök)

    Min mamma rökte och jag började när jag var 15. Tyckte det luktade så otroligt gott när hon rökte undeer fläkten hemma! Men skulle alldrig komma på tanken att "anklaga" min mamma för att jag började röka. Det var mitt eget val.

    Jag har nu slutat röka, är gravid!

  • Anonym (84)

    Båda mina föräldrar röker och rökte. Mamma röker inomhus. Jag har aldrig rökt, inte heller min bror. Mina föräldrar skrämde oss tillräckligt, jag vill inte bli som de när de gäller den punkten.

  • Anonym

    Mina föräldrar rökte som borstbindare när vi var små, det röktes inomhus och inte under nån fläkt, allt var gult och luktade säkert skitäckligt...den som gapade mest över att det var äckligt, hon är den som röker/rökt, vår syster....vet inte om  hon gör nu men...min bror och jag har aldrig rökt.Jag har liksom från början fattat att det är varken bra eller hälsosamt och inget jag ens vart i närheten av att börjat göra, likaså att min mamma är spelberoende, jag spelar därmed aldrig!!

  • Lillgull

    Bägge mina föräldrar rökte när jag var barn, mamma slutade när jag var 10år. Pappa däremot röker än i dag, jag är över 40 nu. Han bolmar som en skorsten, det heter att han röker under fläkten. Men i själva verket sitter han flera meter i från den, så det blir ju inte så effektivt. När jag var barn rökte de i kök och vardagsrum.

    Jag har två syskon, en syster som röker och en bror som har rökt, han snusar nu. Själv röker jag inte, har provat i ungdomsåren. Men aldrig blivit "rökare"

  • Druantia

    Mamma och pappa rökte när jag var liten. Mamma slutade när jag var 10. (18 år sedan). Pappa slutade men har börjat igen.
    Både jag och min bror började röka i tonåren. (Dock var det när ingen av våra föräldrar rökte).
    Jag har dock slutat röka.
    Pappa började röka igen efter 8-9 år kanske.

    Mina föräldrar rökte alltid ute. Och jag och min bror har oxå alltid rökt ute.

  • Anonym (-78)

    Båda rökte mellan 1-2 paket om dagen, innomhus så klart. När jag var 10-11 år slutade båda två, men mamma började igen efter något år. Då började hon dock röka utomhus eftersom pappa  hade målat om köket (det blev vitt igen!) och tyckte det var äckligt. För några år sedan slutade mamma röka då hon blev diagnostiserad kol och astma (40 år som rökare). Hon snusar dock nu.

    Jag är övertygad om att min mamma kommer dö i lungcancer eller någon annan sjukdom relaterad till rökningen.

    Varken jag eller mitt syskon har börjat röka. Vi blev också mutade av pappa som lovade körkortet betalt om vi inte började röka. Onödigt egentligen men fungerade som argument när grupptrycket i tonåren blev för stort.

Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!