• Anonym

    Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!

    (Kanske inte riktigt rätt kategori)

    Har ni själva rökt eller har ni tagit avstånd från rökningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 09:48
    Intressant att läsa!

    Om nån orkar svara, får ni gärna berätta om era föräldrar rökte inomhus/ utomhus, vid fläkten eller liknande!

  • Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!
  • RosaNapp

    Båda föräldrarna var storrökare. Mor röker mycket fortfarande, far har trappa ner rejält. Han är kroniskt sjuk ivad vet ingen. Äldsta storasyster är storrökare, vi andra röker inte.

    Jag avskyr röklukt och har svårt för att se hur man kan försvara sitt rökande. Rök om du vill, men att försvara det är bara dumt. Lika dumt som att försvara andra missbruk...

  • iframtiden

    Mamma har alltid rökt, dock ingen storrökare.

    Hon hade en överenskommelse med mig att jag skulle få pengar om jag inte rökt när jag blev 18år. Det hade jag inte heller gjort, har aldrig känt någon dragning till eller behov av att röka..

  • vimsigastemamman

    Min mamma rökte inte, pappa tjuvrökte på toaletten och det brukade reta min mamma. När mamma gick bort kunde pappa röka inne när vi gått och lagt oss vilket jag starkt ogillade och talade om. Pappa brukade röka i bilen. Min mormor röker inne i köket hos sig och har ingen fläkt, min farfar rökte också inomhus men pipa vilket jag minns luktade gott.

    Jag har aldrig ens provat att röka och det käns som att jag nu snart 28 år gammal inte har ngt behov att prova heller.

  • Oj vad det blåser

    Båda mina föräldrar var rökare. Men mamma slutade något år innan hon blev gravid och fick barn. Pappa fortsatte röka, men aldrig någosin så att vi barn såg det. Jag visste inte att han rökte förrän jag var tonåring kanske. Han rökte nog mest på jobbet och ute. Han fick lov att sluta då han drog på sig en hjärtinfarkt, för några år sedan och insåg allvaret. Minns då att många av mina vänner blev helt paff då jag sa att han hade slutat röka. Eftersom de aldrig hade kunnat ana det. Så man kan väl säga att min pappa skötte sin rökning på ett snyggt sätt (fast hemskt ändå).

    Jag själv har aldrig rökt och tar stort avstånd från det. Tycker att det luktar förfärligt illa och mår dåligt då jag måste gå igenom ett moln av tobaksrök. Jag tycker det är dyrt och extremt idiotiskt då jag vet att det är så pass skadligt. Jag kommer aldrig att röka själv och jag ska försöka förmedla mina åsikter till mina barn.

  • Nelia82

    Mina föräldrar rökte inomhus. Främst vid fläkten, men om vi hade lördagsmys och film så rökte de vid tv'n. De rökte även i bilen. Väldigt otrevligt!

    Mormor och morfar rökte också inomhus och i bilen. Vi barnbarn kunde knappt andas. Förfärligt och vidrigt!

  • MissMarilyn

    Båda föräldrarna rökte inomhus när jag var liten. Oftast vid fläkten.
    Jag hatar verkligen cigarettrök och jag har faktiskt väldigt svårt för fläktljud än idag.

    När jag var 15 så fick jag en kamera.
    Jag vet att mina vänner sa att min kamerarem luktade rök. Skämdes nästan ihjäl.

    Nu är både mamma och pappa rökfria. Men det tog sisådär 40 år.

    Om vi barn var rökfria till 18 års ålder så fick vi körkortet.
    Varken jag eller mina syskon röker.

  • snillis

    Min mamma röker och min pappa snusar.
    Jag började röka tidigt och rökte tills jag var 32 år då jag slutade. Håll upp i 5 år och började sedan smygröka lite igen. Nu är jag 40 och feströker. Tror aldrig att jag kommer att bli helt fri.

    Vi är 3 syskon och alla röker eller snusar.

  • Anonym

    Båda föräldrarna rökte under hela uppväxten. De slutade för ca 5-6 år sen (talade om för dem att de aldrig skulle få vara barnvakt till ev framtida barnbarn så länge de rökte), tyvärr för sent. pappa gick bort för 2½ år sen i rökrelaterad cancer (bukspottkörteln)

    Själv har jag aldrig rökt, och skulle barnen i framtiden få för sig att börja vet jag inte hur jag skulle reagera, bli vansinnig är ett som är säkert.. Kasta ut dem, låsa in dem, besöka obduktion av rökares lungor.. ja något för att få dem att fatta iaf.

  • Lottis1976

    Min pappa var storrökare och fick hjärtinfarkt närbjag var 11 år gammal. Blev livrädd och rörde aldrig skiten :)

Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!