• Anonym

    Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!

    (Kanske inte riktigt rätt kategori)

    Har ni själva rökt eller har ni tagit avstånd från rökningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 09:48
    Intressant att läsa!

    Om nån orkar svara, får ni gärna berätta om era föräldrar rökte inomhus/ utomhus, vid fläkten eller liknande!

  • Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!
  • Art Vandelay

    Båda mina föräldrar röker. Även min mammas andra och tredje man rökte. De rökte alltid inomhus och helstvi bilen (blä). Både jag och min bror började röka i tio- årsåldern, han slutade när han var omkring 30 och jag slutade tvärt när jag fick veta att jag var gravid. Jag feströker ibland, det gör min bror också men det blir bara ett par askar om året. Mina barn kommer aldrig att få se mig röka.

  • Mommy89

    Min mamma har rökt sedan hon var 12-13 år och har inga som helst planer på att sluta, ett beslut jag respekterar då det är hennes kropp och liv.
    Hon har aldrig någonsin rökt inne hemma utan gick alltid ut, min mormor rökte dock inne hemma hos sig så där rökte även mamma inne. 
    Jag började "tjuvröka" som det hette när jag var 13, berättade för min mamma när jag var 14.
    Hon tog det rätt lugnt, hon har ju själv rökt sedan tidig ålder, men tyckte så klart att det var dumt och onödigt av mig.
    Fortsatte röka tills jag var straxt över 18, då tog det tvärstopp för det hade börjat smaka konstigt (1-2 veckor senare fick jag reda på att jag var gravid, det var nog därför det började smaka mysko :P), har sedan dess inte rört en cigarett.
    Min lillasyster är också rökare, vet ej när hon började, hon verkar dock inte ha några planer att sluta.

  • Anonym

    Min föräldrar rökte inne. Har bild på mig som bebis i min mammas knä. Hon håller mig runt magen med ena handen, i andra handen har hon ciggen.

    Jag själv började tjuvröka när jag var 10, rökte varje dag när jag var 11, fick röka hemma när jag var 13 och slutade röka när jag var 22.

    Jag saknar att röka, eller snarare tanken på att röka. Kan ta ett bloss nu o tycka det smakar blä, men jag kan ändå sakna det.

    Min mamma är död sedan några år tillbaka, Cancer. Synen av det mörkbruna blodet som bubblade upp genom munnen när hon kippade efter luft håller mig borta från ciggen, det och barnen.

  • Anonym (yes)

    Min mamma rokte under hela uppvaxten, vi delade rum tills jag var 9 och hon lag och rokade dar inne aven pa natterna,
    nar jag var liten hatade jag rok men borjade roka som 13 och hallt fast vid vanan sen dess.
    Paradoxalt nog slutade mamma roka nar hon var gravid (!) men borjade blasa rok i ansiktet pa mig sa fort hon tryckt ut mig.
    Ska ge f-n i skiten snart laser barldens basta bok easyway allen carr kan verkligen rekommendera den om ngn vill sluta roka har inne, den innehaller ingen skrackpropagande, men motiverar dig pa riktigt till att forsta varfor du roker och hur du kan sluta utan nagra sarskilda abstinensbesvar.

  • Freijah

    Båda mina föräldrar rökte, själv rökte jag från det att jag var 14 tills dess att min son dök upp i mitt liv.


    ♥ Mihai 2010-11-23 ♥
  • Anonym

    Min mamma rökte och röker fortfarande. Pappa rökte men har slutat för ca 15 år sedan.

    Vi är tre systrar.

    Jag är äldst och har aldrig smakat en cigarett
    Mellansystern feströker ibland
    Yngsta systern är kedjerökare

  • Anonym

    Min mamma röker, har gjort sedan hon var 15. Pappa röker inte.

    Under tidigt 90-tal rökte mamma inne vid fläkten, nu röker mamma alltid ute och går undan för att göra det.

    Varken jag eller min storebror röker (har provat men inte mer).

  • Bumblebina

    Mina föräldrar röker och gjorde så även under graviditeten. De rökte inomhus, senare "bara" under köksfläkten. Började röka som 12-åring, var som mest uppe i 2 paket om dagen men slutade när jag träffade min man när jag var 16 (tack och lov!).

    Har ingen kontakt med min far idag, men min mor röker fortfarande (är 34 i år). Hon röker utomhus när "vädret tillåter", annars inne under fläkten. Hemma hos oss röker hon alltid utomhus och går undan när hon gör det, för hon vill inte att de tre minsta barnen ser henne göra det. Den äldsta av de tre yngsta är dock inte dummare än hon räknat ut det ändå... :-/

Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!