• Anonym

    Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!

    (Kanske inte riktigt rätt kategori)

    Har ni själva rökt eller har ni tagit avstånd från rökningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 09:48
    Intressant att läsa!

    Om nån orkar svara, får ni gärna berätta om era föräldrar rökte inomhus/ utomhus, vid fläkten eller liknande!

  • Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!
  • Mejamus

    Min mamma rökte inne, förmodligen även när hon var gravid och ammade. Jag börja röka när jag var 13. Röker inte just nu eftersom jag är gravid (3e barnet). Har slutat att röka under mina graviditeter och när jag ammat men har alltid trillat dit igen. Röker såklart aldrig inne. Min storasyster röker inte men börja snusa när hon var typ 28..

  • Anonym (J)

    Båda mina föräldrar rökte när jag var liten.. Nästan överallt! Utom i sängkammaren som tur var. I tonåren började jag själv röka men inte mina tre syskon. Jag och min pappa har slutat nu och min mamma kämpar för att sluta men det är svårt.
    Skulle aldrig röka nu när jag är gravid men kan erkänna att jag saknar det ibland. Tyvärr..

  • BejbyBoo

    Min mamma har alltid varit en rökare. Minns inte hur det var när jag var riktigt liten (tror hon rökte utomhus då, pappa rökte inte). Mina föräldrar skiljdes och hon träffade en ny som hon flyttade ihop med när jag var 9-10 år. Han var också rökare, så de rökte inomhus.

    Jag började smygröka när jag var 12. Rökte tills jag var 18, då jag helt plötsligt en dag bestämde mig för att sluta. Har inte rökt en cigg sedan dess.

    Växte upp tillsammans med två av mina systrar, de feströker då och då, men inget mer. 


    ♥ Älskade E, född december 2008 - Älskade liten, beräknad december 2011 ♥
  • Anonym (jag)

    Uppväxt med rökande föräldrar, de rökte alltid inomhus. Pappa slutade när jag var ca 13år, mamma röker fortfarande.

    Jag började vid 16år och slutade för 2½år sedan. Jag slutade röka inomhus ett halvår innan jag slutade röka. Min man slutade för ca 1 månad sedan, han slutade röka inomhus samtidigt som mig.
    Jag hoppas att mitt barn har vett att hålla sig borta från cigaretter. Han får verkligen känna av konsekvenserna av att röka så jag tror att han håller sig borta.

  • Spartacus

    min mamma har alltid varit "rökare" men aldrig hemma hon har bara rökt på jobbet och vid något festligt tillfälle... alltså inte särskilt mycket, men hon har kunnat hålla sig till det under alla dessa år turligt nog.

    så vi blev ju inte medvetna om att hon faktiskt rökte förrän man hittade tändare och cigg i jackfickan, eller såg henne nån gång på nån fest eller så...

    pappa var rökare som ung men slutade i 30-årsåldern tror jag.

    jag är snusare men rökning har jag aldrig riktigt fått grepp om,
    fixar inte eftersmaken. vilket ju är bra .-) sämre att jag gillar snus dock men har kunnat sluta bägge graviditeterna utan problem.

  • Anonym (icke rökare)

    Min pappa rökte, både inne och i bilen. Ingen av oss tre systrar röker. Jag avskyr verkligen cigarettrök!

  • Svanungen

    Båda mina föräldrar har rökt så länge jag kan komma ihåg. Jag är Född på 60-talet och då var det inget tal om att inte röka i bil eller inomhus. De sista 10 åren har mor och far dock rökat ute sommartid och under fläkt vintertid. Nu är dock mamma rökfri sedan ett år tillbaka då hon fick diagnosen KOL, och pappa rökar betydligt mindre.


    Vi är 4 barn och två av oss börja röka som 12-13 åring och två har aldrig rökt. Alla barnen är dock sedan flera år tillbaka rökfri (förekommer dock feströkning)


    Efter alla år som mor och far rökte inne kan man ännu känna röklukt av vissa saker.

  • enlitenbitkaka

    Växte upp med en icke-rökande mamma men bodde vh hos en rökande pappa och hans rökande sambo. Var även dagbarn hos mina rökande farföräldrar tills jag var tre.

    Visst har jag provat att feströka någon gång då och då när jag var yngre. Idag klarar jag verkligen inte av den äckliga röken...hostar direkt jag andas in cigarettrök, får panik om kläderna stinker osv. Hur pappa rökt har varierat. Ibland bara ute, ibland ute och inne, ibland i bilen, ibland inte...


    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • Spexig

    När jag och min bror (5 år yngre) föddes rökte båda mina föräldrar. Mamma slutade när hon väntade min syster (7 år yngre). De rökte inomhus, in bilen, överallt.

    Jag har helt tagit avstånd och har aldrig ens provat. Mår dåligt bara av lukten.
    Min bror röker inte heller, men jag vet inte om han provat.
    Min syster har rökt sen gymnasiet. 

    När jag bodde hemma tänkte jag aldrig på att det luktade rök, men nu vill jag inte gå hem till pappa några längre stunder, för där stinker så. 

  • Red Hot Chili

    Min mamma rökte genom hela graviditeten med fyra av fem barn och sedan inomhus tills vi var 17. Därefter slutade hon.


    Jag har rökt till och från i perioder sedan 14-årsåldern men är rökfri sedan 1½ år tillbaka. Kommer feströka i framtiden men vardagsrökningen är inget för mig eftersom det är skabbigt, gör en gammal och ful och bidrar till att man får en äcklig odör.


     


    Jag tror att om man röker inomhus när man har barn(och/eller är gravid) så ger man barnet indirekt ett bestående rökberoende.


     

Svar på tråden Ni som växte upp med rökande förälder/föräldrar!