**Den stora feta LCHF-tråden**
Mamma ringde idag och var lite smått "nervös" inför morgondagen.
Jag ska fixa en bakelse till kaffet till morgondagens knytis. Det är smidigare att jag gör något som vi alla kan äta än att någon annan ska fixa till alla utom mig och så ska jag fixa något eget...
Hon var tvungen att kolla ifall jag skulle specialgöra något åt systersonen som är diabetiker.
Fick då återigen förklara att allt det som jag äter fungerer utmärkt även för honom och är det som han borde äta.
Hur svårt kan det vara att lära sig att det är 3 "huvudgrupper" som jag inte äter? Socker, spannmålsprodukter och rotfrukter. Äter visserligen inte frukt, men det är sällan folk erbjuder.
Vad är då problemet med att själv tänka efter ifall saker innehåller något av detta? Eftersom jag inte äter socker och systersonen inte får äta socker så kommer det jag gör inte innehålla socker. tada!
Fast det har ju tagit min mamma 20 år att inse att jag inte vill ha något annat än vanligt kranvatten till maten och det tog nog ungefär lika l¨ng tid att förstå att jag inte tycker om lingonsylt