• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Mamma Tes
    Asereht skrev 2011-03-04 08:47:39 följande:
    Jo! Jag har alltid haft lite svårt för bakpulversmak oavsett mat/bakverk så känner jag av det. Trodde ett tag att jag inbillat mig men jag reagerar alltid likadant om det är bakpulver i det jag gör, fast eg är det inte rikigt smak utan snarare en speciell känsla i munnen. MEN ponesen är fortfarande det godaste och mest fluffiga bröd jag gjort så jag gillar dem och står ut med bakpulvret.
    Tack! JAg trodde också jag inbillade mig då sambon sa att han inte kände nåt
  • jeng

    Tycker ni att pofiber funkar bra? för så fort jag har försökt baka med det så tycker jag det blir bara jättetunga stabbiga kakor istället för fina bröd. typ som lerkakor i konsistensen... Jag testar gärna att göra pones, men som sagt, blir lite skraj när det står pofiber

  • Ekorrfamiljen

    Mina pones blev ungefär som scones. Kom på när jag åt några till frukost i morse att jag egentligen inte gillar scones, just för den smuliga bakpulverkonsistensen, men de är helt okej med Bregott och tjockt lager ost på. De blev inte "leriga" eller "stabbiga" med Lindas/Helenes recept iaf. tvärtom är de luftiga och lätta.


    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • helene306
    shadowstorm skrev 2011-03-04 08:34:25 följande:
    Jag mår verkligen inte bra, jag har gått och blivit dålig :( Och mår illa heeela tiden. Och det är ju inge kul. Så det är ju inte superlätt att då strycka i sig mat som är lite mera  fet än vanligt. Vad ska jag göra? :(
    Är du sjuk sjuk eller mår du ila av kosten? Ät det du kan och det som du känner att du kan äta. Mår man inte bra får man lyssna på kroppen även om det innebär att mankäkar en skål kokta makaroner. Jag fick visst i mig lite kolhydrater igår och började må illa på eftermiddagen men några skivor ost och illamåendet försvann.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • karilee73
    Grålle skrev 2011-03-03 20:28:58 följande:
    Har ätit pannkakor med hallon/vaniljgrädde och bacon. Gott, gott . Älskar den här tråden, man får så mycket bra tips.
    Gjorde jag också. Det är supergott!
  • Klas-Ã…ke

    Mät och vägdag, ingen förändring, visst -3 kg på två veckor men troligtvis bara vätska. Ingen förändring på mätningen dock, besviken. Hoppas de är mensen som gjort att ja blivit svullen

  • FiaFunderar

    Nu ska jag åka till affären  och handla. Jag blev så glad när jag var där häromdagen för att köpa frimärke. Då var jag tvungen att springa förbi "gluten-hyllan" och visst hade de både pofiber och fiberhusk. Skönt att man slipper åka 2 mil när man behöver det.
    Så idag ska jag baka pones tänkte jag. Mannen älskar ju att ta en macka då och då så jag hoppas han gillar det Skrattande
    Jag har tjuvvägt mig också. -2.1 kilo sen förra måndagen... Snaaart ligger jag under 70 strecket Solig


  • MrsMurphy
    Klas-Ã…ke skrev 2011-03-04 09:15:08 följande:
    Mät och vägdag, ingen förändring, visst -3 kg på två veckor men troligtvis bara vätska. Ingen förändring på mätningen dock, besviken. Hoppas de är mensen som gjort att ja blivit svullen
    -3 på 2 veckor är ju jättebra!
    FiaFunderar skrev 2011-03-04 09:38:46 följande:
    Jag har tjuvvägt mig också. -2.1 kilo sen förra måndagen... Snaaart ligger jag under 70 strecket Solig
    Härligt! Skrattande
     
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • karilee73
    FiaFunderar skrev 2011-03-04 09:38:46 följande:
    Nu ska jag åka till affären  och handla. Jag blev så glad när jag var där häromdagen för att köpa frimärke. Då var jag tvungen att springa förbi "gluten-hyllan" och visst hade de både pofiber och fiberhusk. Skönt att man slipper åka 2 mil när man behöver det.
    Så idag ska jag baka pones tänkte jag. Mannen älskar ju att ta en macka då och då så jag hoppas han gillar det Skrattande
    Jag har tjuvvägt mig också. -2.1 kilo sen förra måndagen... Snaaart ligger jag under 70 strecket Solig
    Vad härligt. Jag var 8 hekto lättare i morse, vägning varje fredag.
    Klas-Ã…ke skrev 2011-03-04 09:15:08 följande:
    Mät och vägdag, ingen förändring, visst -3 kg på två veckor men troligtvis bara vätska. Ingen förändring på mätningen dock, besviken. Hoppas de är mensen som gjort att ja blivit svullen
    - 3 kg är ju jätte bra.
  • The Kittycats
    katja74 skrev 2011-03-03 21:17:48 följande:
    En fråga igen. Jag såg ett recept nånstans på nätet på falsk potatisgratäng med rättika ist. för potatis. Är det någon som provat det? Tänkte äta lite fredagsgott imorgon.
    Jag gjorde det förrförra helgen, och det var gott Men det var nästan godare dagen efter, för då hade rättikan blivit ännu mjukare. Så nästan gång kokar jag rättikan lite längre än vad som står i receptet.
    ♥ Skruttan född 10-07-15
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**