• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976

    E: Jag brukar värma mina pones en aning - massor med Bregott havsalt och sen pålägg.


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Ekorrfamiljen
    Linda1976 skrev 2011-03-03 21:00:23 följande:
    Helt ärligt så märker jag inte av smaken? Det är ju så lite i? Är du säker på att det är husken du smakar? Men en matsked kanske... jag mäter inte, jag skakar i lite, så blir det som det blir.
    Instämmer! Jag tror inte att jag känner av Fiberhusk-smaken, känner bara att pannkakorna smakar "som de ska".

    MrsQuitaz: Jag länkade till en annan sorts scones förut, min son och jag är väldigt förtjusta i dem iaf, speciellt om man struntar i Fibrex och tar mer (!) Fiberhusk istället. http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=422 Jag gör dem lite mindre så det blir fler. *gillar*
    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • Ekorrfamiljen
    Linda1976 skrev 2011-03-03 21:04:09 följande:
    E: Jag brukar värma mina pones en aning - massor med Bregott havsalt och sen pålägg.
    De här var nybakta. Kan jag ha haft för lite ägg i? Gjorde ju efter Helenes recept med bara ett ägg. (Goda var de som sagt ändå.)
    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • MrsQuitaz
    Linda1976 skrev 2011-03-03 21:00:23 följande:
    Helt ärligt så märker jag inte av smaken? Det är ju så lite i? Är du säker på att det är husken du smakar? Men en matsked kanske... jag mäter inte, jag skakar i lite, så blir det som det blir.
    Jag kan inte tänka mig att något annat i bröden eller pannkakorna skulle smaka så illa. kesella, grädde och ägg har jag ju bakat med tidigare och det är ju gott. Husk däremot är nytt och kanske är det en vanesak. Jag testar oopsies och har i lite husk så får vi se. 3e gången gilt!
  • jeng

    Min man grinar också så fort jag har fiberhusk i nånting, även om det bara är pyttelite! Han tycker det smakar geleigt, inte själva smaken egentligen, utan konsistensen. Jag märker väl av det jag med, men jag är nog inte lika känslig!

  • Linda1976
    jeng skrev 2011-03-03 21:10:12 följande:
    Min man grinar också så fort jag har fiberhusk i nånting, även om det bara är pyttelite! Han tycker det smakar geleigt, inte själva smaken egentligen, utan konsistensen. Jag märker väl av det jag med, men jag är nog inte lika känslig!
    Inbillning å påhitt
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-03 21:06:03 följande:
    De här var nybakta. Kan jag ha haft för lite ägg i? Gjorde ju efter Helenes recept med bara ett ägg. (Goda var de som sagt ändå.)
    Jag har gjort med både 1 och 2 ägg och märker helt ärligt ingen skillnad. Jag kör med standardreceptet
    LCHF - Pones (godaste LCHF-brödet!) För 6 personer.
    Detta är ett recept på pones som jag själv har optimerat för att få det så likt "riktigt" bröd som möjligt. Smakar som scones i en LCHF-mun!
    6 bröd = 2,6 g kolhydrater per bröd.
    Källa: Egentagen bild
    Uppladdad av: joolsbaddy
     
    Ingredienser 3 dl pofiber
    2 tsk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    Lite salt
    250 g kesella
    1 ägg
    50 g smält smör
    En skvätt grädde (ca ½-1 dl)
     
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • katja74

    En fråga igen. Jag såg ett recept nånstans på nätet på falsk potatisgratäng med rättika ist. för potatis. Är det någon som provat det? Tänkte äta lite fredagsgott imorgon.

  • stolla
    katja74 skrev 2011-03-03 21:17:48 följande:
    En fråga igen. Jag såg ett recept nånstans på nätet på falsk potatisgratäng med rättika ist. för potatis. Är det någon som provat det? Tänkte äta lite fredagsgott imorgon.
    Hon som var med på halv åtta hos mig gjorde det i måndags så titta på recept.nu
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**