• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Asereht
    MrsMurphy skrev 2011-03-04 18:29:02 följande:
    Det blev jättegott! Dock så gjorde jag pannkakor, stekt i mycket smör så blev det dessa knapriga kanter som jag älskar! 
    Så det funkade att vända dem då, jag har ju aldrig försökt eftersom jag är kass på just att vända pannkakor och därav alltid gör plättar. Jag tycker själv de är supersmarriga och äter gärna många. Drömmer
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • jeng
    Klas-Ã…ke skrev 2011-03-04 17:42:11 följande:
    Nej får väl ta att prova, är kräsen när de gäller alkohol;) Sprit och cider är de ända som går ner, och då kan jag inte börja med en grogg heller så idag har jag snålat på kolhydrater så jag kan ta mig 2-3 st xider bright:)
    Ibland skulle jag kunna DÖDA för en iskall (frusen nästan) päroncider med is och lime. (ja, jag gillar is och lime) men men, det får bli när kilona är borta det, och man faktiskt inte behöver vara lika strikt alla dagar på året!

    chill out vitt vin (tror det är chardonnay) har smak av fläder, och smakar ganska sött och cidrigt trots att det är ett torrt vin! Så det kan jag rekommendera!  
  • helene306
    katja74 skrev 2011-03-04 18:16:13 följande:
    Ingen orsak!

    Jag avlägger rapport hur de smakade sen. Jag hade inget vaniljpulver så det skippade jag. Min son som är sockergalning tyckte i alla fall att de var jättegoda. Jag använde Ica-cocos som inte var så mkt kolhydrater i.
    Jag gjorde chokladbollarna för inet så längesen. Jag vill ha stooooora bollar och fick 13 st. Någon annan hade fått 48! Förvånad De måste varit yttepyttesmå. Den storlek jag gjorde tyckte jag kändes precis lagom. I alla fall, de smakade väldigt gott och jag har gjort dom flera gånger till kalas. På söndag lurar jag på att göra dom igen
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Asereht skrev 2011-03-04 18:22:11 följande:
    Den här kladdkakan gjorde jag till nyår och den var väldigt god tyckte jag, fast den var inte direkt kladdig utan snarare kompakt iaf blev den det för mig. Den var otroligt god och smälte i munnen, den var mäktig också så man åt inte mycket på en gång vilket var bra för min del då jag har lite svårt att vara måttlig med godsaker. Vet inte vem jag kopierat det ifrån men hittade receptet när jag började lchf.a och sparade det för framtida bruk.

    Tänkte om någon ville ha flera kladdkakor att testa.

    P.S Det går utmärkt att göra halv sats.

    Kladdkaka


     Ingredienser


    100 g mörk choklad


    100 g osaltat smör


    2 ägg


    Vaniljstång (om man vill) (eller vaniljpulver, finns i matäffärer)


    1 msk kakao


    Smält smör och choklad ihop.Vispa äggen fluffiga.Häll ner chokladsmeten i äggen.Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon. Häll i form. Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader. Ställ ut kakan i snön eller in i kylen. Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla. Blir ganska kompakt och mäktig. Ju högre kakaohalt på chokladen, desto mäktigare. Servera gärna med mycket grädde och kanske några bär!


    Det här receptet låter bekant. Blir det en maffig kaka? (jag orkar inte gå och kika i receptpärmen ).
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Asereht
    helene306 skrev 2011-03-04 18:43:54 följande:
    Det här receptet låter bekant. Blir det en maffig kaka? (jag orkar inte gå och kika i receptpärmen ).
    Om du menar maffig = stabbig så ja.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • katja74
    helene306 skrev 2011-03-04 18:42:02 följande:
    Jag gjorde chokladbollarna för inet så längesen. Jag vill ha stooooora bollar och fick 13 st. Någon annan hade fått 48! Förvånad De måste varit yttepyttesmå. Den storlek jag gjorde tyckte jag kändes precis lagom. I alla fall, de smakade väldigt gott och jag har gjort dom flera gånger till kalas. På söndag lurar jag på att göra dom igen
    Haha, 48! De måste ha varit i ärtstorlek. Jag rullade 16. Ganska små blev de. Nu har du ökat förväntningarna må jag säga. Jag ääälskar chokladbollar!
  • MrsMurphy
    Asereht skrev 2011-03-04 18:36:24 följande:
    Så det funkade att vända dem då, jag har ju aldrig försökt eftersom jag är kass på just att vända pannkakor och därav alltid gör plättar. Jag tycker själv de är supersmarriga och äter gärna många. Drömmer
    Det blir ju inte hela stekpannan men a la amerikan panncakes. Just detta att verkligen steka klart på ena sidan och sedan vända. Fungerar inte det så kan man ta modell större grytlock över och vända i och hälla tillbaka. Så brukar jag göra med omeletter.
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Maddisen80

    Det blir inte chorizokorv idag de blir en kebabsallad för min del för en kompis skulle bjuda på pizza men jag ska äta sallad tål inte vetemjöl heller :

  • helene306
    Asereht skrev 2011-03-04 18:44:39 följande:
    Om du menar maffig = stabbig så ja.
    Maffig som i mäktig. Typ 4 tuggor senare och man är mättad. Det kanske inte var det här receptet. Jag fick en riktigt kompakt kaka. Jag la upp en bit, på med vispad grädde, haffa med en halvhalva kaffe och ut på trappan och njuta i solen. 5 tuggor fick jag i mig innan jag fick se mig besegrad Jag orkade inte mer och slevade i mig grädden
    katja74 skrev 2011-03-04 18:45:28 följande:
    Haha, 48! De måste ha varit i ärtstorlek. Jag rullade 16. Ganska små blev de. Nu har du ökat förväntningarna må jag säga. Jag ääälskar chokladbollar!
    Jamen visst måste de varit små om man får 48? Jag tyckte mina var små (om man jämför mot de tennisbollar som finns på fiken! Jösses alltså, jag höll på att smälla av när jag fikade med 2 tjejkompisar förra lördagen) Jag kan ju sakna sötman men isf är det bara att ha i lite mer Canderel. Jag hade i 2 msk och det blev lagom. De var goda och jag tycker de påminner väldigt mycket om vanliga chokladbollar.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Mandel

    Har nu gjort paj på följande:

    2dl mandelmjöl
    2dl pofiber
    1dl riven ost
    1 ägg
    50g smör
    1msk vatten

    Körde allt till en deg i matberedaren och kavlade sedan ut det tunt mellan två smörpapper. Förgräddade i 10 min i 200grader
    Fyllning:
    lite stekt bacon, lite riven lagrad ost, rökt kalkon i strimlor, mera riven ost. Äggstanning på 2 ägg och 2dl grädde samt lite salt och svartpeppar. In i ugnen igen i 175 grader tills det äggstanningen stannat och ytan fått lite färg.


    Blev kanoners och det fick godkänt av maken med. Han tyckte till och med att det var mer mättande än vanlig paj!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**