• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • MrsMurphy
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-04 18:06:20 följande:
    Men, hur lyckas du med det? Har du extra mycket husk i ditt recept? Det jag gör är med en tsk och det är inga problem att vispa runt smeten efter en stund. (För övrigt använder jag elvispen till mina pannkakor till att börja med, men ballongvisp när jag ska "fluffa" upp smeten om det sjunkit något till botten.)

    Linda: Ja, du får snart döpa om tråden. 

    Katja: Aaaahhh, mina ögon!! *blundar och byter till en annan tråd* Sååå godissugen!
    Jag gjorde detta receptet:

      Kesoplättar

    Jag har arbetat fram ett plättrecept som jag tänkte dela med mig. 

    Detta behöver du för en laddning till hela familjen:

    6 ägg
    2 dl vispgrädde (ovispad)
    2 msk FiberHusk
    1 dl keso
    Lite vanilj
    Smör till stekning

    Blanda grädde och FiberHusk. Låt svälla en stund. Blanda i ägg och keso. Låt stå ytterligare några minuter medan du värmer upp plättlaggen.

    Jag använde en matsked och tog en rågad sked per plätt ungefär. Stek sakta. Servera med vispgrädde och lite hallon.

    Blir smeten för tjock så späd med lite mer grädda och blir den för lös slänger du i ett ägg till.

    Vi tycker att plättarna blir supergoda


     


    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Ekorrfamiljen

    Stackars mig. Nu ska vi äta baconlindade hjort- och fläskfärssbiffar med kokt zucchini och champinjonsås. LCHF är så trist och enahanda. Tacka vet jag ... ehm.. eller vänta nu!


    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • katja74
    Linda1976 skrev 2011-03-04 17:56:55 följande:
    Briljant! TACK!
    Ingen orsak!

    Jag avlägger rapport hur de smakade sen. Jag hade inget vaniljpulver så det skippade jag. Min son som är sockergalning tyckte i alla fall att de var jättegoda. Jag använde Ica-cocos som inte var så mkt kolhydrater i.
  • MrsMurphy

    Men vad fan vad delar av inlägg försvinner! 

    Iaf, som synes så var det 2 msk! Men riktigt, riktigt goda! Grabben som matvägrat hela veckan rullar fram i detta nu!  


    Allt är såååååååå naturligt så...
  • katja74
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-04 18:15:17 följande:

    Stackars mig. Nu ska vi äta baconlindade hjort- och fläskfärssbiffar med kokt zucchini och champinjonsås. LCHF är så trist och enahanda. Tacka vet jag ... ehm.. eller vänta nu!


    *styrkekram*
  • MrsMurphy
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-04 18:15:17 följande:

    Stackars mig. Nu ska vi äta baconlindade hjort- och fläskfärssbiffar med kokt zucchini och champinjonsås. LCHF är så trist och enahanda. Tacka vet jag ... ehm.. eller vänta nu!


    *ömk, ömk*
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Asereht

    Den här kladdkakan gjorde jag till nyår och den var väldigt god tyckte jag, fast den var inte direkt kladdig utan snarare kompakt iaf blev den det för mig. Den var otroligt god och smälte i munnen, den var mäktig också så man åt inte mycket på en gång vilket var bra för min del då jag har lite svårt att vara måttlig med godsaker. Vet inte vem jag kopierat det ifrån men hittade receptet när jag började lchf.a och sparade det för framtida bruk.

    Tänkte om någon ville ha flera kladdkakor att testa.

    P.S Det går utmärkt att göra halv sats.


    Kladdkaka


     Ingredienser


    100 g mörk choklad


    100 g osaltat smör


    2 ägg


    Vaniljstång (om man vill) (eller vaniljpulver, finns i matäffärer)


    1 msk kakao


    Smält smör och choklad ihop.Vispa äggen fluffiga.Häll ner chokladsmeten i äggen.Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon. Häll i form. Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader. Ställ ut kakan i snön eller in i kylen. Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla. Blir ganska kompakt och mäktig. Ju högre kakaohalt på chokladen, desto mäktigare. Servera gärna med mycket grädde och kanske några bär!


    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht
    MrsMurphy skrev 2011-03-04 18:15:10 följande:
    Jag gjorde detta receptet:

      Kesoplättar

    Jag har arbetat fram ett plättrecept som jag tänkte dela med mig. 

    Detta behöver du för en laddning till hela familjen:

    6 ägg
    2 dl vispgrädde (ovispad)
    2 msk FiberHusk
    1 dl keso
    Lite vanilj
    Smör till stekning

    Blanda grädde och FiberHusk. Låt svälla en stund. Blanda i ägg och keso. Låt stå ytterligare några minuter medan du värmer upp plättlaggen.

    Jag använde en matsked och tog en rågad sked per plätt ungefär. Stek sakta. Servera med vispgrädde och lite hallon.

    Blir smeten för tjock så späd med lite mer grädda och blir den för lös slänger du i ett ägg till.

    Vi tycker att plättarna blir supergoda


     


    *ha ha* Så tjockt blev det inte för mig. Blir det för tjockt så späd. Tur att ni tyckte de var goda iaf för det tycker som sagt vi dvs jag och mina barn för maken äter inte pannkakor/plättar (gillar inte).
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • MrsMurphy
    Asereht skrev 2011-03-04 18:25:14 följande:
    *ha ha* Så tjockt blev det inte för mig. Blir det för tjockt så späd. Tur att ni tyckte de var goda iaf för det tycker som sagt vi dvs jag och mina barn för maken äter inte pannkakor/plättar (gillar inte).
    Det blev jättegott! Dock så gjorde jag pannkakor, stekt i mycket smör så blev det dessa knapriga kanter som jag älskar! 
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Asereht
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-04 18:15:17 följande:

    Stackars mig. Nu ska vi äta baconlindade hjort- och fläskfärssbiffar med kokt zucchini och champinjonsås. LCHF är så trist och enahanda. Tacka vet jag ... ehm.. eller vänta nu!


    Sympatiserar...

    Själv blev jag oplanerat ensam ikväll då maken drog iväg för att se ett av sina favoritband uppträda så det där med matplanering blev sådär, tror jag ska göra mer tonfiskröra åt mig och så resterna av gårdagens smarriga coleslaw som "snacks" senare. Det är jag nöjd med. *s*
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**