**Den stora feta LCHF-tråden**
Nu har jag testat Mascarponeglass. Jag gjorde såhär:
250 gram mascarpone
4 äggulor
3 msk sukrin
1 msk Nescafé upplöst i 3 msk kaffelikör
en skvätt grädde
Vispade allt med elvisp till en jämn smet. Det blev inte så glassigt, och väldigt gräddigt även om det var fryst. 4 lagom portioner iaf. Rejält mättande, jag kommer nog att var mätt imorgon också! Men väldigt god.
I 100 gram ost är det 4 gram carbs. Så totalt i 4 port borde det bli ca 12 gram carbs kanske.... Inte så illa.
Här står att ägg innehåller NOLL carbs
http://www.svenskaagg.se/?p=19807&m=3518 Vad fasen ska man tro???
Ägg är ett superlivsmedel och innehåller nästan alla näringsämnen som vi människor behöver för att växa och må bra. Förutom fullgoda proteiner och viktiga fettsyror finns merparten av alla vitaminer, mineraler och antioxidanter i ägg. Det enda som saknas i ägg är vitamin C och kolhydrater.
Få andra livsmedel har ett så komplett vitamininnehåll och är så rika på spårämnen som ägg. Ett enda normalstort ägg ger mer än en tredjedel av vårt dagsbehov av selen, vitamin E och B12. Merparten av alla vitaminer och antioxidanter finns i äggulan.