Glass: jag lagar sällan mat efter recept (men brukar skriva upp när jag gör något nytt). Äppelpajen svängde jag ihop på en höft, men ungefär såhär:
Matildas Messy Äpplepaj
4 personer
Du behöver:
2 STORA äpplen (eller 1/ppp om dom är små) av fast sort
100 gr smör
1-2 tsk kanel
1 påse (sån liten, Dr Oetker) hackad sötmandel
100 gr riven kokos
Ca 0,75 dl Finax strömald Fibrex
3 msk erithyol o 1/2 krm Stevia
150 gr smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 gr.
Skala o kärna ur äpplena. Dela på längden och skiva TUNNA skivor. Smält smör i en kastrull tillsammans med kanelen, vänd ner äppelskivorna så alla blir täckta av smöret. Tanken är också att "förbaka" lite. Stjälp över i en form.
Smält resterande smör (i samma kastrull, du behöver inte skölja den) tillsammans med sockerersättningen. Blanda de övriga torra ingredienserna i en bunke och slå över smöret. Fördela över äpplena, klicka över lite extra smör (valfritt) och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut och ta en sked och gör den "messy", låt den stå o svalna något, typ 15-20 minuter o servera med vispad vaniljkräm (som jag faltiskt skrivit ett exakt recept på, om du vill ha ;))!