• Tomtefar

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Idag var allianspartierna överens om att illegala invandrare eller "papperslösa" som det politiskt korrekta uttrycket heter ska få gratis vård, skola på svenska skattebetalarnas bekostnad trots att dom uppehåller sig illegalt i landet. Det räknar dom med kommer kosta ett par hundra miljoner kronor om året.

    svtplay.se/v/2345102/papperslosa_kan_fa_vard_och_utbildning

    Diskussionsunderlag.
    Vad kommer detta få för konsekvenser för Sveriges välfärd till den inhemska befolkningen?
    Och hur mycket mer problem kommer detta leda till i Sveriges redan överfulla sjukhusköer etc.. ?
    Och hur mycket tror ni den illegala  invandringen kommer öka?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-03 17:40
    Uppgörelsen mellan partierna kommenteras av Tobias Billström (migrationsministern)i Sveriges Radio där han gör en helomvändning i sin inställning.
    Vård av illegala flyktingar ska bli skattesubventionerat.
    Anhöriginvandringen från somalia ska underlättas m.m.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4381118

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-07 11:54
    Socialminister Göran Hägglund (KD) öppnar för att ändra högkostnadsskyddet så att patienterna får betala mer för sina läkemedel innan man får ett frikort. Det kan handla om flera hundra kronor om året och det slår framför allt mot den stora gruppen äldre som behandlas med läkemedel.

    www.svd.se/nyheter/inrikes/patienter-kan-fa-betala-mer_5980153.svd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-10 20:09
    Ett bra youtube klipp som sammanfattar förslaget med diverse intressanta länkar om hur verkligheten ser ut.




    Kostnaden för detta förslag är 1,7 MILJARDER

  • Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola
  • krank
    aussie skrev 2011-03-10 09:43:04 följande:
    Jag har inte bott här på ca 15 år, och är djupt bestört över hur annorlunda svenskar tänker från sist jag var här! Är det bara FL, undrar jag? eller speglar tråden samhället i stort?
    Det var så fort det gick, på 10-15 år har mellanöstern/afrika praktiskt taget invaderat storstäderna och omvandlat dom till slum.
    Fler och fler börjar vakna upp och inse att multikulti skitet som vanligt folk prackas på kommer med ett högt pris.
    Tåget har visserligen redan gått och många ställen är direkt förlurade men folket börjar så smått vakna med ett WTF på läpparna.
    Speciellt när förmåner tas från det inhemska folket och skyfflas över dom som inte borde vara här och har inget här att göra.
  • Åsa

    Har någon påpekat att bakgrunden till ändringsförslag är att bl a FN kritiserat Sverige för dagens system med sjukvård för papperslösa (läs, rätt till akut sjukvård mot osubventionerad betalnng) vilket är sämst villkor i EU, inklusive länder som Spanien och Italien?
    Idag är det för övrigt få papperslösa som söker offentlig sjukvård; flertalet tar sig till privata initiativ där sjukvårdspersonal jobbar oavlönat.

  • Sötnöten
    aussie skrev 2011-03-10 09:43:04 följande:
    Fråga till evelyn: varför ställer du just kostnader för pensionärer mot kostnader för vård av illegala invandrare emot varandra? Finns det inte fog för att säga att vi har vårdkostnader - och när nu Anders B. säger att det går bra för Sv., varför inte pressa dem på att lägga dessa pengar på utöka försäkringar till att inbegripa tandvård, utökad hemtjänst, korta vårdköer? Varför????? Varför nöja sig med att ja, det går bra för sverige, men välfärden ska inte utökas, däremot ska...ja, fråga inte mig, men jag tycker det verkar som om att man sparar - eller sänker och slopar några skatter som kommer den rikare befolkningen till pass - men inte att man bygger ut vården.

    Välfärds-projektet sverige (dvs. synen och idealet) har försvunnit och ersatts av tankar om att man få rå om sig själv. Kan man inte klara sig, är det kanske på grund av att man inte gjort rätt för sig tidigare. Någon nämnde privata sjukförsäkringar. Andra att barn och barnbarn ska ta hand om en gammal person.
    Och där har jag lite frågor till Manchester, för du verkar vara inne på det också: att gamla ska bero på nära släktingar isf välfärden.

    Det tycker jag är fel. Lika fel som att illegala flyktingar får skylla sig själva. Vad jag tycker var unikt i Sv. har varit det välutvecklade välfärdssamhället med allmäna medel till behövande utifrån deras behov, och inte utifrån hur mycket individen gjort sig förtjänt av det. Dessa tankar om att man ska förtjäna vård, "man får det man förtjänar", "först ska man betala skatt, sedan kan man öppna käften", "jag vill inte betala för andra", "då får man fråga barn och barnbarn, och de gamla kanske  inte varit snälla i livet, kanske det som slår tillbaka (om släkten inte tar hand om dem fullt ut när de blir dödssjuka och gamla)" - är ganska väsenskilda allt jag tycker varit bra i Sv.

    Risken med den osolidariska attityden är naturligtvis att det åter blir ett väldigt ojämlikt samhälle - och då menar jag inte som nu, utan tillbaka till 1900-talets början. Ofattbara tankar.

    Fy, fy, fy för vad som håller på att skapas i sv säger jag bara.

    Jag har inte bott här på ca 15 år, och är djupt bestört över hur annorlunda svenskar tänker från sist jag var här! Är det bara FL, undrar jag? eller speglar tråden samhället i stort?
    Fö att det just var gamla det disskuterades om, men självklart kan jag rabbla upp 100 andra poster jag hellre vill att våra skattemedel går till än till just invandrarna, men jag orkar inte!

    Krank, jag instämmer helt i dina tankar! 
  • Tow2Mater
    Tomtefar skrev 2011-03-02 22:48:26 följande:
     skola på svenska skattebetalarnas bekostnad trots att dom uppehåller sig illegalt i landet.
    Nån som vet nåt om hur det här med skola för illegala barn kommer att funka? Får de bara en "rättighet" att gå i skola, eller (som jag läste i nåt förslag) kommer de att omfattas av skolplikten som alla andra Svenska barn? Vad händer om de inte kommer till skolan (plikt), blir de då ... t ex utvisade...?
    Snart har illegala mera rättigheter i Sverige än legala medborgare, känns det som.
  • kulturmamman

    Det finns verkligen många håll att ta pengar ifrån för att uppnå en god välfärd för alla människor. Tänk alla barnbidrag på flera hundra kroner per ¨månad. Dessa borde dras in för dem som inte behöver det. Oftast är det då de som är födda här som verkligen kan vara utan dessa pengar.

  • BigDaddy
    Tomtefar skrev 2011-03-08 23:14:25 följande:
    Nja, sist jag hade en "seriös" debatt med dig så fick jag läsa romaner där man inte riktigt visste vad du ville komma till för slutsatser. Dessutom har jag ibland ett skrivspråk som inte alltid är passande här på politiskt korrekta FL så sist jag försökte besvara en av dina monsterposter med en likadan monsterpost försvann den med en 24 timmars paus för mig där jag fick fråga moderatorn vad som var fel där EN mening ansågs vara "främlingsfientlig". Så tänker inte ödsla någon avsevärd tid åt dig.

    Tänker däremot besvara vad jag tyckte var intressant med kostanderna för dramaten som någon slags "onödig utgift" för statsbudgeten. I viss mån kan man tycka att vad ska det kosta så mycket för? Men å andra sidan den är ju trots allt en del av det svenska kulturarv som jag och många sverigedemokrater kämpar för att behålla. Ett kulturarv som lämnar mer och mer plats till andra kulturer.

    Man får ju fråga sig vilket slags samhälle man vill ha? Jag satsar hellre på ett parti som vill värna om dessa saker än om Sveriges välvilja gentemot omvärlden. Vi är ju trots allt bara 9 miljoner i detta landet och jag fattar inte hur vi har råd att ge de monstruösa bistånden vi ger redan nu med tanke på vår befolkningsmängd. och världen ökar i befolkning dagligen långt mer än vad som kan lösas med Sveriges lilla budget.
    Knappast, Tomtefar. Någon seriös debatt har det sällan varit frågan om. Jag har tittat noggrannt på både dina och SinisterRouge inlägg och uppfattningen som dessa lämnar är inte en seriös sådan.

    Slutsatser jag vill komma till är inte lika intressanta som avsaknaden av slutledningsförmåga uppvisad i bland annat dina postningar. Du har menat att besked om två olika kostnader givna samma dag innebär ett bevis på att dessa hör samman. Jag tror ett sådant påstående får stå som sammanfattning för min egen del för hur dina inlägg står sig för granskning.

    Satsningen på Kungliga Dramaten är inget som Sverigedemokraterna föreslagit. Om du tittar på deras skuggbudget så har de 117 miljoner kronor/år som de avsatt för främjandet och bevarandet av Svensk Kultur. Thats it. Någon ytterligare satsning på övriga kultursverige finns inte. Så någon cred för Kungliga Dramaten skall SD eller dess sympatisörer inte ha om det ska vara korrekt och konsekvent. Tvärtom. Om du tittar i både Skuggbudgeten men också i deras principprogramm så finns det ett uttryckligt hot mot kulturyttringar som saknar värde eller som upprör eller är provokativt. Sådant skall INTE finansieras med statliga medel. Detta skulle utan tvekan innebära att skådespel och annat som associeras med Kungliga Dramaten snarare är under hot än något annat under SVerigedemokratiskt inflytande.

    Titta på deras Skuggbudget så kan du se att de indragna biståndspengarna, integrationssatsningarna och internationella samarbetena knappast översätts i stora satsningar av samma rang på Pensionärer, Sjuk, Studenter och andra svaga grupper i samhället. Du är välkommen att titta under "Samhälle" och "Politik" på min genomlysning av SDs skuggbudget. Välkommen att engagera dig där och kommentera. Om du nu vill framstå som seriös vill säga.
  • paperplanes
    KlasKristian skrev 2011-03-09 16:53:02 följande:
    ... eller så ökar man invandringen när arbetena finns i stället, aka arbetskraftsinvandring. Alla vinner. Pensionärerna får den omsorg de behöver, invandrarna får sysselsättning och har därför klart bättre utsikter att snabbt integreras i Sverige och utanförskapet bland nyanlända blir högst sannolikt betydligt mindre då plats (aka sysselsättning) finns i samhället direkt.

    Alternativet, att ösa in folk nu för att det kanske betalar sig om 10-15 år, känns inte alls lika bra av en mängd anledningar.
    Mja, ekonomi fungerar inte riktigt så. Man kan inte ha en liten befolkning som sen väntar in att jobb "börjar existera" i en större utsträckning och sen ökar man befolkningen för att täcka upp arbetskraftsbristen. Det händer förstås men givetvis förhåller det sig så att befolkning i sig utgör efterfrågan på produkter och tjänster. Dessa produkter och tjänster kräver att man anställer. Jag tror inte på en så statisk syn på sysselsättning, liknande sätt att argumentera brukar dyka upp när man vill "dela på jobben"(6h arbetstid odyl). Det utgår från en syn att jobben är konstanta och ska delas upp rättvist och den stämmer inte överens med verkligheten. Sen är det klart att funkar inte integrationen så funkar inte ekonomin. Men vi kommer, precis som Manchester var inne på, att behöva en ökad invandring med fungerande integration för att få pensionssystemet att gå ihop.
  • Tomtefar

    Ett bra youtube klipp som sammanfattar förslaget med diverse intressanta länkar om hur verkligheten ser ut.




    Kostnaden för detta förslag är 1,7 MILJARDER

  • Tomtefar
    paperplanes skrev 2011-03-10 19:41:38 följande:
    Mja, ekonomi fungerar inte riktigt så. Man kan inte ha en liten befolkning som sen väntar in att jobb "börjar existera" i en större utsträckning och sen ökar man befolkningen för att täcka upp arbetskraftsbristen. Det händer förstås men givetvis förhåller det sig så att befolkning i sig utgör efterfrågan på produkter och tjänster. Dessa produkter och tjänster kräver att man anställer. Jag tror inte på en så statisk syn på sysselsättning, liknande sätt att argumentera brukar dyka upp när man vill "dela på jobben"(6h arbetstid odyl). Det utgår från en syn att jobben är konstanta och ska delas upp rättvist och den stämmer inte överens med verkligheten. Sen är det klart att funkar inte integrationen så funkar inte ekonomin. Men vi kommer, precis som Manchester var inne på, att behöva en ökad invandring med fungerande integration för att få pensionssystemet att gå ihop.
    Då är frågan vad man väger starkare tilltro till. En ekonomi vars välfärdssystem kollapsar på grund av för liten sysselsättning bland befolkningen, eller en fungerande ekonomi där man måttligt ökar sysselsättningen och tillväxten bland befolkningen? Själv så tror jag på det senare, för ett välfärdssamhälle och konsumptionssamhälle fungerar bara om alla bidrar till det.
    Då det i nuläget medför en belastning för välfärden med ett högt skattetryck på den delen av befolkningen som arbetar måste man även väga en gynnad ekonomi för landet ( mer konsumenter ) mot de samhällsproblem som en alldeles för stor del inte är sysselsatta för att bidra.
    Detta är ju givetvis off topic från min trådstart men bara för att klargöra att ett jag anser du har rätt men samtidigt fel. För med ditt resonemang så skulle det välla in miljontals männsikor för en fortsatt gynnad ekonomi, men för att bibehålla en fortsatt välfärd för dess invånare skulle vara katastrofal. Förutom de samhällsproblem som redan finns nu.

    "Pensionsräddarna" är inte intresserade av att vara en del i systemet. Därför kommer en fortsatt invandring bara medföra större problem än den bidrar med i form av invandrare som konsumenter.
     
  • paperplanes
    Tomtefar skrev 2011-03-10 20:31:29 följande:
    Då är frågan vad man väger starkare tilltro till. En ekonomi vars välfärdssystem kollapsar på grund av för liten sysselsättning bland befolkningen, eller en fungerande ekonomi där man måttligt ökar sysselsättningen och tillväxten bland befolkningen? Själv så tror jag på det senare, för ett välfärdssamhälle och konsumptionssamhälle fungerar bara om alla bidrar till det.
    Då det i nuläget medför en belastning för välfärden med ett högt skattetryck på den delen av befolkningen som arbetar måste man även väga en gynnad ekonomi för landet ( mer konsumenter ) mot de samhällsproblem som en alldeles för stor del inte är sysselsatta för att bidra.
    Detta är ju givetvis off topic från min trådstart men bara för att klargöra att ett jag anser du har rätt men samtidigt fel. För med ditt resonemang så skulle det välla in miljontals männsikor för en fortsatt gynnad ekonomi, men för att bibehålla en fortsatt välfärd för dess invånare skulle vara katastrofal. Förutom de samhällsproblem som redan finns nu.

    "Pensionsräddarna" är inte intresserade av att vara en del i systemet. Därför kommer en fortsatt invandring bara medföra större problem än den bidrar med i form av invandrare som konsumenter.
    Du förutsätter att det inte går att uppnå god integration med hög sysselsättning bland utlandsfödda? En större befolkning är inte ett problem för välfärden sålänge tillräckligt många är sysselsatta, tvärtom är det en förutsättning för en fortsättning på välfärd. Vår befolkningspyramid är något upp och ned, det finns stora delar av världen där den är just en pyramid. Lösningen på våra problem med en åldrande befolkning och en mindre andel unga i landet finns utanför våra gränser. Men, invandrare(eller infödda) ska såklart inte bara vara konsumenter, då funkar det inte. 

    On-topic igen:

    Om papperslösa inte ska ha rätt till vård, ska eventuella papperslösa akutfall få dö framför akutmottagningen om de drabbas av en allvarlig åkomma? 
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola