• Tomtef­ar
  Äldre 10 mar 22:48
  32223 visningar
  524 svar
  524
  32223

  illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

  EvelynB skrev 2011-03-10 21:59:29 följande:
  Ge dig! De ska inte ha nån gratis vård som mitt hushåll står för..  Man kan dra denna fråga hur långt som helst! Lika bra att vi höjer skatten till 90% så kan vi föda biaffrabarnen i afrika oxå! Då blir alla nöjda å glada! Eller?!
  Nej tvinga ut cancersjuka att jobba, för de får inte vara sjukskrivna längre, å föräldrar som fött fram ett dött barn, ut å jobba dagen efter för ni innefattar inte något sjukdomstillstånd, för Swe måste spara pengar till behövande ILLEGALA flyktingar! Idioti! Jag må vara okänslig men det finns ingen rimlig ekvation i det hela! Var fasen ska den svenska inhemska befolkningen få ut sina rättigheter?! När de tvingas undan systemet för att ge rättigeheterna till ILLEGALA invandrare?
 • Tomtef­ar
  Äldre 18 mar 19:08

  Jimmie Åkesson frågar statsministern angående de illegala invandrarnas rätt till vård och skola på skattebetalarnas bekostnad.

  Reinfeldt svammlar om arbetskraftinvandring igen med ett totalt intetsägande svar trots att dessa människor redan fått avslag och borde därmed avvisas från Sverige. Nu belönas folk som struntar i myndighetsbeslut.

 • Tomtef­ar
  Äldre 21 mar 20:53
  paperplanes skrev 2011-03-21 20:35:19 följande:
  Du presenterar två argument, om jag inte missade ngt, till att papperslösa inte ska få vård(för det är väl det diskussionen handlar om?): 1. De har inte bidragit med en enda krona till statskassan 2. De har svårt att anpassa sig till samhällssystemet. 

  Så, vad säger det om exempelvis mina gamla klienter, pursvenskar, som aldrig arbetat och bara missbrukat och begått brott. ADHD i många fall. Knappast lättanpassade till samhällssystemet. Ska de också exkluderas från vårdsystemet?

  Givetvis kan vi inte inkludera alla på planeten i det svenska välfärdssystemet. Det har jag faktiskt inte påstått. Har folk tagit sig hit illegalt och behöver vård så ska de få det. Vi kan ju rimligtvis inte lämna folk att dö utanför sjukhusen, som jag skrev tidigare så tror jag få vårdanställda skulle låta det ske.

    
  Har folk tagit sig hit illegalt ska de rimligtvis utvisas omgående. De får akutvård här...som jag redan nämnt finns i system redan nu. Sedan skickas räkningen till dom i deras hemländer. Sverige ska inte bidra till flyktingsmugglares fortsatta verksamhet. End of story.
 • Tomtef­ar
  Äldre 1 apr 21:28
  MammaG skrev 2011-03-30 19:30:22 följande:
  Pack?  Är man per definition pack för att man inte är svensk? Äckligt uttryck
  Jag tycker han gav ett politiskt korrekt uttryck för sin åsikt.
 • Tomtef­ar
  Äldre 1 apr 21:50
  MammaG skrev 2011-03-30 19:33:05 följande:
  Nu ska vi ju minnas att det var med socialdemokratin välfärdssamhället byggdes upp, inte av brunt stöveltramp
  Som vanligt har du fel MammaG.
  Det är den "sanningen" du så gärna vill tro när det vi alla vet om historien är att Sverige både handlade med tyskarna under andra världskriget och lät deras bruna stövlar tåga igenom för att invadera Norge.

  "Sveriges järnmalmsexport till Tyskland har sedan länge varit
  ett omdiskuterat ämne och ibland framställts som, mer eller
  mindre, avgörande för Tysklands möjligheter att föra krig"

  www.levandehistoria.se/files/skriftserie2_0.pdf

  Detta förutom det faktum att Sverige var "intakt" och fabriker kunde fortsätta bedriva sin verksamhet som vanligt under efterkrigstiden gjorde att Sverige blev så framgångsrikt.

  "Efter invasionen kom nya tyska krav på transitering av tysk personal och utrustning genom Sverige till de tyska trupperna i Norge. Regeringen sa först nej till denna trafik men innan förhandlingarna var avslutade tillät man, från den 16 april till den 10 juni 1940, att cirka 300 tyska sjukvårdare och 400 ton material skickades till Norge. I efterhand kom det fram att många av dessa sjukvårdare i själva verket var vapen- och radiospecialister"

  sv.wikipedia.org/wiki/Sverige_under_andra_v%C3%A4rldskriget#Invasionen_av_Norge_och_Danmark

  Så "välfärdssamhället" hade inte haft någon grund att stå på om inte fega Sverige hade varit lakejer åt tyskland under andra världskriget.
 • Tomtef­ar
  Äldre 10 apr 15:53
  Sverigedemokraterna räddar servicekontoren!

  Nämnde tidigare om den försämring av försäkringskassans service där de tvingades spara 300 miljoner och således vara tvungna lägga ner samtliga servicekontor.

  Läste att Sverigedemokraterna kommer göra allt för att förhindra att så sker. Så här har Erik Almqvist skrivit.

  "Pga en allt för snäv budgetram, som alla partier utom SD ställt sig bakom, planerar försäkringskassan att lägga ned samtliga servicekontor med personlig service. Kontoren delas i regel även med pensionsmyndigheten och skattemyndigheten varför nedläggningarna skulle försämra den personliga servicen även för den som vill besöka dessa myndigheter.

  Under dagens möte med socialförsäkringsutskottet enades dock utskottet om ett initiativ som innebär att utskottet, och i förlängningen riksdagen, uppmanar regeringen att förhindra att servicekontoren läggs ned. Allianspartierna sköt på beslutet om initiativ, men hade i slutänden inget annat val än att stödja initiativet om man inte ville bli överkörda eftersom SD redan förra veckan deklarerade att vi avser använda vår vågmästarroll för att bevara servicekontoren eller liknande personlig service."


   


  Fantastiskt, tack SD! • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 13:20

  En insändare ifrån Sundsvalls tidning 20 April.

  "Det är med växande frustration jag under en rad av år följt svensk asyl- och invandringspolitik. Jag är trött på att år efter år betala en betydande del av min lön till ett system jag längre inte tror på. Sedan 1980 har Sverige beviljat cirka 1,3 miljoner permanenta uppehållstillstånd. Man behöver inte vara nationalekonom för att förstå vilka enorma kostnader detta medfört. Samtidigt som min mor lever på lägsta pensionen och går och oroar sig för om hon kommer att ha råd att byta tänderna....."

  st.nu/opinion/ordetfritt/1.2969581-idealiserad-bild-av-mangkultur

 • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 13:32
  puss skrev 2011-04-21 13:23:43 följande:
  stackars lilla mamma. så går det när man inte jobbat! tur att det finns många invandrare inom hemtjänsten som kan hjälpa till.
  de får iaf pension sen.
  Är invandrad hemtjänst legitimerade tandläkare numera som bytar tänderna åt en?  Har du börjat kröka påsksnaps tidigt idag eller bara allmänt desillusionerad?
 • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 13:37
  I Blackrose I skrev 2011-04-21 13:35:26 följande:
  Nej, dom är oftast utbildade läkare/arkitekter eller diverse högutbildade personer som torkar röven på svenska tanter. sorgligt värre.......
  Jaså, har du något som bevisar det påståendet? Har då aldrig hört talats om en arkitekt som har "rövtorkande" som en merit på sitt CV.
 • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 13:48
  I Blackrose I skrev 2011-04-21 13:42:34 följande:
  Är hjärnfabriken trög idag?
  Du undviker min fråga med en förolämpning...Har du något som helst bevis för att utbildade arkitekter tvingas torka gamla tanter i röven?
 • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 13:54
  puss skrev 2011-04-21 13:50:35 följande:
  kom igen nu rose, skicka ett foto. tomten vill se lortig tantröv skrubbas av arkitekt.
  kanske finns ett forum på darskide?
  En invandrad sådan givetvis.
 • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 14:04
  7Illyl1 skrev 2011-04-21 13:54:16 följande:
  Men hur syns det att man är arkitekt? Räcker det med en t-shirt med ironiskt, arty tryck och sneakers? Eller måste espressomaskinen och de handskördade kaffebönorna synas på bild? Det skulle ju kunna vara vilken random IT-snubbe som helst isåfall! 
  Nej, vilken invandrande utbildad arkitekt som helst duger där han beklagar sig över hur han tvingas torka gamla tanter i röven trots sin gedigna utbildning. Att Sverige skulle ha världens bäst utbildade taxichaufförer och pizzabagare som är "tvingade" till detta jobb är i 99% av fallen ren BS propaganda och mytbildning. Jag förnekar inte att det finns invandrade personer med hög utbildning och kompetens som tar mindre prestigefyllda jobb . Jag är dock less på att höra dessa i den fortsatta invandringsdebatten som råder. Det går mycket utbildad svensk arbetskraft som även de tvingas ta mindre prestigefyllda jobb i dagens Sverige som inte motsvarar deras kompetens och är på inget sätt unikt för gruppen invandrare.
 • Tomtef­ar
  Äldre 21 apr 14:22
  I Blackrose I skrev 2011-04-21 14:00:49 följande:
  Just vården har jag inga artiklar till utan det är min högst personliga erfarenheter av dom jag har runtomkring mig men varsegod här har du för påståendet om Taxikörandet bland invandrare:

  lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile...

  www.kollega.se/index.cfm?c=11679

  Finns fler men jag tänker inte lägga mer tid åt det. Du vet www.google.se är en otrolig bra verktyg.
  "

  De tjugoen deltagarna från sjutton olika länder har alla en akademikerexamen från sina hemländer, men har haft svårt att få jobb inom sitt område här i Sverige. Nu har de valts ut till den tjugofem veckor långa heltidsutbildningen.


  - Vi hade 40 sökande som fick genomgå språktest för att vi skulle se att de hade en god språkprognos och vi intervjuade dem om deras motivation att lära sig mer om den svenska arbetsmarknaden och kulturen,

  "

  Skrattande bwahahahahahahaha  HELA 40 sökanden Rose!!!

  Skulle detta vara den MASSIVA kompetensen som Sverige går miste om? Med din länk så är jag ännu mer övertygad om att det är mytbildning och propaganda att Sverige skulle ha de bäst utbildade taxichaufförerna i världen.

  NEWSFLASH! Vi har hundratusentals männsikor utan arbete idag, dvs de som inte ens får torka gammal tantröv.

   


  Jepp www.google.se var det ja.


  Du ökar dina chanser rejält, men det är ingen garanti


  www.studera.nu/studera/4344.html

  Fyra av tio får inget kvalificerat jobb trots att de har högskoleutbildning. Dålig samverkan med näringslivet tros vara en av anledningarna.

  helahalsingland.se/ljusdal/1.1906080-svart-fa-jobb-trots-hogskoleutbildning

  Men Oj då...finns tydligen även Svenskar som är diskriminerade på arbetsmarknaden.....Jag tycker vi skyller på strukturell rasism mot ungdomar.
 • Tomtef­ar
  Äldre 23 apr 13:44
  I Blackrose I skrev 2011-04-23 10:34:15 följande:
  Ja, det är ju så himla lätt att flytta till ett tredje land också när man precis flyttat till ett nytt land med en massa förhoppningar som krossas i ansiktet på en.
  Jasså Sverige har inte brist på läkare? Är det därför man importerar läkare från t.ex. Polen men jovisst, deras brytning och utseende är ju rätt Okej om man nu jämför med Hassan från Afghanistan som bryter på Dári. Jag förstår....
  Hassan får gärna jobba som läkare i Sverige. Hassan kan bryta på vilken dialekt han vill, men kan inte Hassan fullgod Svenska så att det inte förekommer risk för patienternas liv och hälsa då ska Hassan inte jobba som läkare i Sverige överhuvudtaget.

  sverigeidag.wordpress.com/2011/04/07/lakare-kunde-inte-svenska-patienten-dog/
 • Tomtef­ar
  Äldre 13 jun 15:14

  Migrationsministern kritiserar nu förslaget som han anser "taffligt"

  www.nyheterna.se/1.2172042/2011/06/12/papperslosa_blir_utan_vard

Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.