• whatever

    bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?

    Hej!

    Undrar om det finns fler därute med 6-veckors bebisar (ca). Känns som att jag glömt sen första gången hur det var denna första tid!

    Hur mycket "ska" en bebis vara vaken i sträck typ i denna ålder? Vet att  alla är ju olika men hur är era bebisar?

    Min pojk är oftast vaken 1-1.5 timme i sträck, om det inte varit för stimulerande, för d somnar han fortare. Rekordet är nog typ 2.5 timme vaken tror jag.

    Hur är era bebisar när de är vakna? Min bebis har ganska mkt knip men har börjat skratta med. Vill dock bara bli buren och helst bara vara nära maten. Inte ligga själv alls! Skötbordet är dock ganska populärt!

    Sover ok på natten, om jag inte tänder för mycket vid blöjbyte, då piggnar han till :)

  • Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?
  • Carisma95
    Jiy skrev 2011-03-15 10:46:28 följande:
    Hej
    Jag har en tjej som är 7 veckor i morgon. Hon liknar Kallfronts kille mycket, gillar att sitta själv i babysittern eller ligga på en filt. Jag har också tänkt att  hon känns äldre än sina 7 veckor.
    Hon sover själv i egen säng på natten men somnar oftast i famnen. Nappen vill hon bara ha när hon ska sova på dagen.
    De flesta nätter vaknar hon en gång någon gång mellan kl3 och 5 men inatt sov hon i ett streck till kl 6. Då åt hon sista gången runt 22.30. Så idag känner jag mig otroligt utvilad Glad
    Fusk!!!!
    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • 11 feb 11

    Min son blev sex veckor i lördags. Han gillar inte alls att ligga själv på dagarna, men sover i egen säng på nätterna och det funkar bra. Om man tankar honom med lite extra utpumpad mjölk vid sista målet vid halv tio så sover han i de flesta fall till klockan fyra - väldigt skönt. Enligt bvc så är mjölken som produceras på dagen mer mättande ( det är därför en del vill äta oftare på kvällen), så han står sig eztra länge på den. Annars så sover han ett par, tre 2-timmars lurar under dagen, och några kortare power naps. Vill helst sitta i knät eller ligga på någons mage när han är vaken - i babysittern är han nöjd i max fem minuter... Han har en del magknip, och det blir en del skrikande - särskilt på kvällen. Det är föresten ingen av er som bor i Malmö?

  • Kickan35

    Hej igen!

    Carisma95: Visst är det skönt när man bara behöver amma en eller två ggr per natt. Man blir en aningens piggare Glad. Men precis som du beskriver så blir det ibland fler gånger, och även mer gnäll och magknip hos oss. De nätterna är tuffa...

    Jiy: Vilken härlig lyx att få sova en hel natt i ett sträck, blir lätt avundsjuk Flört.. Men det blir nog bättre och bättre, här med. De är ju faktiskt rätt så små ännu.

    På torsdag ska jag och väga och mäta, plus läkarbesök. Ska bli spännande att se om/hur mycket lillan gått upp. Hon hade ganska dålig viktuppgång de två första veckorna när vi vägde på BVC, (ca 150g) och bvc sköterskan tyckte 200g/vecka. Nu är det i allafall två veckor sedan vi vägde sist, så jag håller tummarna....

    Ha det gott!

  • Carisma95
    Kickan34:
    Ja, det känns som att det tyvärr blir en ond spiral i det där... De äter oftare, får mer magknip, har svårt att äta avslappnat, äter oftare, vilket gör att de inte äter lika mycket/bra vilket i sin tur gör att de äter oftare osv...... Tungan ute
    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • Kallfront

    Läkarbesök idag: Lille A väger nu 4560 gram och är 54 cm lång! Och med en startvikt på 2940 och endast 48 cm är det bra jobbar på 6,5 veckor. :)


    Läkaren sa att han är mycket stark i rygg och nacke och att han ser jättefin ut. Hon konstaterade också att han redan kollar efter lampan. Stolt morsa här ska ni veta!

  • whatever

    Haft en dag med mer magknip idag, började med att dricka anis/fänkål7kummin te igen ikväll, får se om det hjälper...känns som att det hjälpt lite innan men kanske inbillning...:) Gott är det inte men vad gör man inte för de små? :)

    Ja, visst är det så att dagarna ser välsigt olika ut! Idag har lilleman varit vaken max en timme i stöten och sovit typ lika länge mellan. Andra dagar sover han 2-timmarspass och är vaken typ lika länge, Olika olika! Man får följa me di deras rytm så gott det går :) Natten var orolig i natt här, mage tror jag. Men jag har vilat lite på dagen när storasyster var på dagis och lekte :) Laddad för nästa natt!

    Nätterna ser olika ut hos oss med, men ammar väl i snitt 3 ggr per natt. Mer omd et är magknip, då blir det snuttande...

    Lyx för er som haft bra nätter :) KOmmer nog snart här med igen tror jag! (fast hel natt räknar jag inte med förrän runt jul :)

    Kul att vi börjar bli ett gäng här tycker jag :) Skönt att kunna utbyta erfarenheter!

    Kallfront: Kul med läkarbesök! Visst blir manstolt över de små :)

    Vi hade läkarbesök när pojken var 5 veckor, för att kolla navelbråcket han har. Allt såg bra ut då och navelbråcket var ingen fara och han har inte ont av det men kirurg ska kolla på bråcket av typ "framtida kosmetiska skäl" om det inte skulle gå tillbaka av sig självt

  • Kallfront

    BVC tipsade oss om att man kan ge te direkt till bebisen (vi ger ju ersättning så vi har inte så mkt andra alternativ). De sa att kamomillte, aniste osv kan hjälpa mot magknip. Min sons pappa kommer från Egypten och min svärmor rekommenderade att ge bebisen 1 msk pepparmintste när han har riktigt ont i magen - det funkar superbra! Ljummet te som lugnar en krampande mage. Jag dricker själv det när jag har ont i magen.

    Trodde förut att man absolut inte får ge bebisen annat än mjölk, men ack vad fel jag hade!

  • Kickan35

    Hallå!

    Håller med restricted77, vad kul att vi håller på att vara ett par stycken på den här tråden, då ges ju möjlighet till att lyfta alla funderingar som man har, eller jag har.

    Här har vi haft ännu en bra natt , lillan sov från 00 till 04.30. Törs nästan inte skriva det..... då blir det säkert en supertuff natt kommande natt Tungan ute.....

    Annars var det en hel del magont i går på förmiddagen, då blev det mest sova och äta. I dag är det tvärtom, en nöjd och glad bebis, som ätit och varit vaken rätt så mycket...

    11 feb 11: Min tjej är rätt så lik din lille kille. Min lilla gillar inte heller att ligga själv... babysitter högst en liten stund, sin säng som vi har på nedervåningen, kanske en kvart. Somnar och sover helst i famnen. Vaknar när man lägger ner henne, om det då inte gått tillräckligt lång tid i famnen. Det funkar en aningens bättre på förmiddagen och kanske fram till 16-tiden. Sen blir det mycket  svårt att ligga själv...... Kan bli lite tröttsamt för mamma ibland.

    Måste också bara få skriva vad irriterande det är med "folk" i ens omgivning som hela tiden måste tycka till om allting. Ex: Ska hon amma nu igen? Är hon verkligen hungrig? Tar hon inte napp ännu? Ammar du än? Har du tillräckligt med mjölk osv? Tänker att man inte alltid riktigt vet själv vad bebisen vill, man/jag provar mig ofta fortfarande fram och går på magkänslan... Försöker dock "slå dövörat" till när man får sådana där påståenden, då man annars lätt kan bli osäker.

    Ahh, det blev ett lätt rörigt inlägg Skrattande....

    Men ha en bra dag alla!

  • jagärglad

    Våra nättervände och blev bättre när han fick sitt eget rum och sova i sin egen säng för 8 dagar sen. Han vaknar 1 till 2 ggr per natt och äter i 15 min för att sedan somna om. Inatt sov kan 6 h ena halvan och 4 andra tex.

    Han gillade först inte när vi provat att få han att sova i sin säng, men vi provade en gång till och ställde då sängen i hans rum och sen har han sovit som en stock där inne. går även att lägga honom där när han inte riktigt har somnat också. Ingen aning varför det blivit så, vi kanske bara ha haft tur i 8 nätter i stäck?

  • Carisma95

    I natt var ingen höjdarnatt här, men bättre än igår. Tidigt imorse, vid 4-tiden, fick sonen "besök" av nässugen och näsdroppar. Lät som han knappt kunde andas, stackarn...

    Har spädbarn något högre temperatur än "vanliga" barn/vuxna? Tog febern på honom förut och han hade 37.7... Är det normalt. Dumt nog har jag ju aldrig kommit för mig att ta hans temp när han är frisk, för att få reda på hans "frisk-temp"... Tungan ute

    Har era barn vissa dagar när de knappt sover alls? Idag är en sån dag. Han har varit vaken sen imorses och först nu somnade han (för hur länge återstår att se...)


    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?