• whatever

    bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?

    Hej!

    Undrar om det finns fler därute med 6-veckors bebisar (ca). Känns som att jag glömt sen första gången hur det var denna första tid!

    Hur mycket "ska" en bebis vara vaken i sträck typ i denna ålder? Vet att  alla är ju olika men hur är era bebisar?

    Min pojk är oftast vaken 1-1.5 timme i sträck, om det inte varit för stimulerande, för d somnar han fortare. Rekordet är nog typ 2.5 timme vaken tror jag.

    Hur är era bebisar när de är vakna? Min bebis har ganska mkt knip men har börjat skratta med. Vill dock bara bli buren och helst bara vara nära maten. Inte ligga själv alls! Skötbordet är dock ganska populärt!

    Sover ok på natten, om jag inte tänder för mycket vid blöjbyte, då piggnar han till :)

  • Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?
  • Nattsuddaren
    restricted77 skrev 2011-03-20 21:14:42 följande:
    Hej allihop! Hur har era helger varit? Här har vi haft amningsrace idag igen! HUR kan en så liten vara så hungrig?? :)
    Ja visst är det märkligt hur man vissa dagar inte gör nåt annat än ammar känns det som, jag blir lite stressad av de dagarna fast jag försöker tänka att det går över.....
  • Carisma95
    restricted77 skrev 2011-03-20 21:14:42 följande:
    Hej allihop! Hur har era helger varit? Här har vi haft amningsrace idag igen! HUR kan en så liten vara så hungrig?? :)
    Fullt ös. Har varit i Branäs och Trysil och försökte knö in lite skidåkning mellan amningarna... Och jag håller med, de äter så ofta så det är inte så lätt att hinna med...
    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • Jiy
    restricted77 skrev 2011-03-20 21:14:42 följande:
    Hej allihop! Hur har era helger varit? Här har vi haft amningsrace idag igen! HUR kan en så liten vara så hungrig?? :)
    Lilltjejen och jag har varit själva hemma hela helgen då mannen var i väg på kort-skidsemester i alperna. Vi har haft det riktigt mysigt med lite utflykter och hemmamys.

    Nästa stora utmaning är till helgen då vi ska på teater på kvällen och K ska vara hos sin moster i några timmar. Vi har varit där och "övat"  lite på matning och sånt så jag tror det kommer gå fint. Men lite nervöst är det så klart. 
    Har nån av er "lämnat bort" barnet en kväll eller liknande? Hur gick det? 
  • jagärglad

    Det där med vändningen var nog bara tur för min lille, har inte hänt igen :p Min mamma har tagit hand om lillskrutt ett par timmar här och där när jag vart i stallet och hos vet mm. Det har gått jättebra, men då träffar han henne flera ggr veckan så han känner henne lika bra som oss :) sen har min mamma förmågan att få alla barn och djur att tycka om henne, något jag alltid varit avundsjuk då mina hundar tyckt mer om henne än om mig :p haha

  • Carisma95
    Jiy:
    Nej, inte än (mer än en timme eller två) då jag ammar och inte har orkat pumpa ur och testa flaskan.
    Men äldsta sonen sov borta en hel natt när han var runt 4 månader hos mormor och morfar och det gick bra. Huvudsaken är ju att de känner personerna väl och att de tar flaskan.
    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • Jiy

    Flaskan är inga problem, den har funkat bra sen hon var ett par veckor. Så jag har varit borta ett par timmar några gånger då hon varit med pappa. Vi kommer dessutom vara väldigt nära där hon är hela kvällen så om det blir kris får de ringa så smiter jag iväg. Men jag hoppas och tror att det kommer gå bra.

  • Kickan35

    Hejsan allihopa!

    I Helgen har det varit fullt upp. Följt med storayster och åkt/tittat på slalom på lördagen och på söndagen hälsade vi på mormor och morfar, där även lillans kusiner från södra sverige var/är på besök, kul!

    Natten har varit si så där, lillan har inte ätit så ofta, men "knorrat" och "knöst" halva natten och detta gör att jag sover super dåligt. Nån annan som också har det så? Pappan sover däremot gott Flört, önskar ibland att jag hade hans goda sömn Tungan ute.

    Nu blir det lunch!

    Ha en bra dag!

  • Carisma95
    Kickan34:
    Känner igen det där. Själv är man vaken vid varje amningstillfälle (och även om de bara "knorrar") vilket blir att man sover oroligt. Sambon förstår inte ALLS varför jag är trött vid 06.30 när de äldre barnen vaknar och jag vill att han ska gå upp....
    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • whatever

    Kickan 34: ja här är oxå mkt bök på natten som jag är vaken av...inte sovit så mkt i natt!

    Jiy: kul med teater! Här är det just nu så tätt mellan amningar så att åka iväg själv får vänta ett tag :)

    Låter som
    Ni haft mysiga helger! Vi med :)! Lugn helg utan besök och utan måsten då tvätt och städ hade vi hjälpts åt med i veckan :)! Fler såna helger! Möjligen utan amningsrace :)

  • ellen1979
    Jiy: Har inte lämnat bort lillen ännu. Ser framemot att gå och fräscha upp garderoben på egenhand. Nu räcker det med att närma sig en klädbutik så blir han arg. Sin pappa upp idagen = )

    Helgen har varit skön. Åkte med barnen till mina föräldrar 16 mil bort. Låg på soffan och fick allt serverat, skönt att bli bortskämd ibland = ) Lite nervöst att köra så långt med två barn i bilen men det gick bra.

    Nu är det tydligen dags för mat, igen.

    God natt alla.
Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?