• whatever

    bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?

    Hej!

    Undrar om det finns fler därute med 6-veckors bebisar (ca). Känns som att jag glömt sen första gången hur det var denna första tid!

    Hur mycket "ska" en bebis vara vaken i sträck typ i denna ålder? Vet att  alla är ju olika men hur är era bebisar?

    Min pojk är oftast vaken 1-1.5 timme i sträck, om det inte varit för stimulerande, för d somnar han fortare. Rekordet är nog typ 2.5 timme vaken tror jag.

    Hur är era bebisar när de är vakna? Min bebis har ganska mkt knip men har börjat skratta med. Vill dock bara bli buren och helst bara vara nära maten. Inte ligga själv alls! Skötbordet är dock ganska populärt!

    Sover ok på natten, om jag inte tänder för mycket vid blöjbyte, då piggnar han till :)

  • Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?
  • Nattsuddaren

    Kickan 34: Ja men visst är det märkligt hur vissa pappor kan sova sig igenom nätterna utan att vakna av gallskrik, medan man själv vaknar av minsta knorr eller pust. Jag är mycket avundsjuk på den egenskapen, tänk ,vad mycket onödigt vaknande man skulle slippa. Undrar om man utvecklar en övernaturligt hörsel som mamma ?

  • whatever

    Ska till BVC nu för vägning och mätning! Lillen har ätit sig igenom gårdagen, dåligt samvete mot storasyster :(! Och själv
    Blir man så trött!!! Fortsätter det så får det bli delamning tror jag...man kan inte amma dygnet runt ju!! Får se med vikten på killen idag och så vill man ju ha en nöjd bebis med!!! Och pigg mamma! Amma ofta-ja amma konstant dygnet runt-nej!

    Inga framgångar med napp här heller, tvärilsk bebis då î?! Han kommer nog inte ta napp helt enkelt!

  • Carisma95

    Vad gäller vaknadet av "knorrningar" så gäller det BARA lill-killen. Mellansonen som är 3 år och sover på övervåningen, hör jag inte alls (däremot sambon). Så jag har nog en manlig gen någonstans... Restricted77:
    Vi ska till BVC imorgon. Alltid spännande.


    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • Kickan35

    Hallå!

    Restricted77: Förstår att det känns tufft att amma HELA tiden, man blir såååå trött. Hoppas ändå att han gått upp i vikt som han ska. Annars håller jag med dig, bättre med del-amnning och en mamma som mår bra än hel-amning och vara jätte, jätte trött. För mig blir det nästan bara tårar när jag är så där trött....

    Min lilla tjej tar napp i bland. När hon är trött och inte kan komma till ro, då hjälper nappen ibland. Eller när man ska iväg och det grinas i bilbarnstolen innan alla är färdiga att åka, då funkar napp ibland. Vi har inte försökt eller använt napp så mycket, tycker att det funkar ganska bra ändå. Men när hon är jätte ledsen och svårtröstad kan man längta efter napp. Storasyster använde napp, och det är klart praktiskt vid säng-gående och vid tröst/nattning. Men vi får väll se hur det blir med vår nya lilla tjej.... Kan ibland känna att omgivningen förväntar sig att ALLA barn ska använda napp, men så är det verkligen inte. Alla barn är olika...

    Vi hade däremot en gring kväll i går kväll. Längtar ibland tills det är dax för välling på kvällen...  och att pappa kan natta... (Men så får man väll inte skriva....). Annars en bra natt med amning 22, 03 och 06 Glad.

    Ha nu en bra dag alla!

  • whatever

    Nu har vi varit på bvc! Lillen väger nu nästan 5400 (900 gram på knappt tre veckor :) och är 56 lång. Han har väl växtvärk eller något :). Hon på bvc höll iaf med mig om att om det fortsätter med amning dygnet runt så är det bättre att köpa ersättning oxå och prova det. Men idag har hittills varit mycket lugnare! Skönt! Hoppas det fortsätter!

    Kickan 34: Ja, man blir sååå trött av amning så ofta! Och stora tjejen sa igår att hon ville vara hemma med mig idag...kröp sen fram att det var för att jag var så trött - hon märker ju det! För hon älskar sitt dagis och att leka och sa det med! Jag sa att jag vilar lite med pojken hemma när han sover medan hon busar runt på dagis så att jag orkar bus aextra mycket med henne sen hemma :) Så idag är det bus på schemat :)

    Carisma95: kul med bvc imorgon!

    Fick en tid till nästa koll om en månad...dags för första sprutan då...huaaa!!!

    Nu ska jag och lillkillen strax hämta storasyter på dagis :) Mycket biläkning idag! (=bra sömn för pojken med :)

  • ElinSörman

    Hej hej :)
    Skönt att hitta en tråd man känner igen sig i, min son blev 6 veckor i söndags och påminner om era små. Tycker mycket om babygymet och babysittern och få vara med i det de vuxna gör :)
    Trodde att min pojke sov för mycket på dagen eftersom han är så himla knorrig på nätterna, vaknar ofta med 1 timmes mellanrum och vill oftast bara snutta på mig (vägrar napp stenhårt). Men man kan väl inte styra deras vakenhet och sömn ännu?
     

  • jagärglad

    Vi löste knorrandet med att han får sova i sitt eget rum, men ändå så vi hör han men man öppnar inte ögonen varje gång. Han sover nu hela natten men en matgång från att vakna varje timma vid vargtimmarna. Men sen vill ju inte alla bebisar sova själv, sen är det bekvämt att ha dom nära om dom äter ofta :)

    Lillkillen har haft magont nu i några dagar tror jag, inte varje dag inte igår. Men idag är han grinig, inte skriker utan mera gråter och är ledsen :( det har kommit och gått hela dagen men innan har det försvunnit på kvällen så får se om det blir bättre ikväll. Har köpt magdroppar och masserat. Någon som har något förslag på vad man kan göra? Det känns iaf som det sitter i magen då han drar upp benen och spänner sig och det såg även ut som han hade sura uppstötningar idag..?

  • whatever
    Elin Sörman: välkommen :)! Nej, tror inte man kan styra sömnen för de små än?! Här är det jätteolika med sömn nu men oftast blir nattsömnen bättre om han sover bra på dagen...tror jag?! Hur är det med er andra, sover era små bättre när de sovit bra på dagen?

    Min pojk låter och knorrar oxå mkt på natten...han sover nog igenom en del av det men jag är nog mest vaken :)
  • Nattsuddaren
    restricted77 skrev 2011-03-22 20:31:18 följande:
    Elin Sörman: välkommen :)! Nej, tror inte man kan styra sömnen för de små än?! Här är det jätteolika med sömn nu men oftast blir nattsömnen bättre om han sover bra på dagen...tror jag?! Hur är det med er andra, sover era små bättre när de sovit bra på dagen?

    Min pojk låter och knorrar oxå mkt på natten...han sover nog igenom en del av det men jag är nog mest vaken :)
    Jag tycker absolut att min lilla tjej sover bättre på natten om hon sovit bra på dagen, framför allt blir hon lugnare vid själva nattningen och kvällarna blir inte så där knöliga som de kan vara.
  • Kickan35

    Hejsan!

    Har inte hunnit  fundera på det som ni skriver, att de sover bättre på natten om de sover bra på dagen. Men ska ha det i åtanke idag Glad.

    Lillan har haft en bra natt, ammade 21.30, 02,30 och 06. Ser ut som vi hittat en liten rutin där.... men man vet ju aldrig. Känns bra att bara behöva amma en gång på natten, blir betydligt piggare och trevligare mamma.

    Annars har förkylning kommit på besök hos hos oss. Lillan är snuvig och tät i näsan. Hon låter som en liten "traktor" på natten Rynkar på näsan. Jag gav nezeril näsdroppar i går kväll och i natt, men jag tyckte inte att de hjälpte så mycket.

    Vad hittar ni annars på under dagarna?  Känner ni många i er omgivning som är föräldralediga...?

    Ha det gott!

Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?