Inlägg från: Lindreas |Visa alla inlägg
  • Lindreas

    3-åring strypt, lärarna frias.

    Här och nu skrev 2011-06-08 00:18:42 följande:
    Gör man? Med många andra barn? Nej, man ser inte det snabbt. Behöver inte va grönt spänne för att va säker. Men jag vet vilket ansvar vi har iaf. Nej till hjälmar o därför mindre backar.
    Eftersom man tar emot varje barn, hälsar och stämmer av med föräldern även på morgonen så är det lätt gjort att kolla hjälmen. Men jag vet inte, det är kanske bara hos oss vi tycker sånt är sjukt viktigt?
  • Lindreas
    Här och nu skrev 2011-06-08 00:22:28 följande:
    Alla föräldrar går inte fram till personalen när de lämnar sitt barn.
    Okej, hos oss poängterar vi varje år vikten av att lämna av barnet till en pedagog, och påminner de föräldrar som inte gör det. Och även om föräldern sticker snabbare än en avlöning så hälsar vi åtminstone på barnet ordentligt.
  • Lindreas

    Jhd, tack! Jag trodde ett ögonblick att folk är så himla vana vid att tycka synd om personalen på förskolan att man slutat reagera på uppenbara brister. Det är liksom tabu att ens andas att en pedagog borde veta bättre...

  • Lindreas

    Det som jag reagerade starkast över är att det i artikelns står att åklagaren menar på att man inte kan begära att pedagogen ska ha mer koll än en förälder. Det är SJÄLVKLART att personalen ska ha bättre uppsikt än föräldrar! Jobbar man på förskola har man betalt för att hålla koll och ansvara för barnens välmående och säkerhet! Jag blir helt galen när folk säger "men jag är inte mer än människa" och skyller alla möjliga vansinnesgrejer på det. Som förälder är jag människa, det är jag på jobbet också, men de åtta timmar jag jobbar så får jag nog fan vara proffs på det jag gör!

    Privat kan jag springa på toa medan min unge leker i rummet bredvid, det gör jag INTE på jobbet.
    Privat kan jag sura och vara opedagogisk när jag är med mitt barn, men det kan jag INTE på jobbet.
    Privat kan jag prata i telefonen medan jag har mitt barn i knäet, det skulle jag aldrig göra på jobbet.

    Det är sån jäkla skillnad! Har man tagit ett arbete på förskola så har man också tagit på sig att vara proffs, att använda det man lärt sig på utbildningen, vilken utbildning det än må vara. Man är inte förälder på jobbet, man är förskollärare med högskoleexamen eller barnskötare med barnskötarutbildning.

    Jag är inte ute efter att man ska sätta dit någon på det sättet, jag är mycket väl medveten om hur situationen på förskolan ser ut, men att påstå att man inte kan begära av en utbildad förskollärare (som jag tolkar det som att personen i fråga är) att hon ska ha bättre uppsikt än en förälder, det är tamigfan skandal. Varför behöver vi då utbildad personal på förskolan? Det räcker väl med att man är förälder så kvalificerar man sig som förskollärare?

  • Lindreas

    Olyckor händer, absolut. Just i det här fallet, med en farlig hjälm och tryck på halsen så skulle det kunnat hända även om läraren stått bredvid, men med ryggen till i den sekunden. Det är inte det. Men att lämna fem ungar ensamma för att gå och hämta posten i fem minuter, det är så jävla oproffsigt att jag får ont i magen. Posten hämtar man inte om man måste lämna de andra barnen ensamma! Som förälder väljer man ju själv, hämta posten, visst. Men inte som personal på förskola.

  • Lindreas
    201201232 skrev 2011-06-08 13:28:22 följande:
    Visst kan det vara svårt att hålla uppsikt på så många barn, men det blir ju bra mycket svårare om man tar två av ungarna och går iväg. 
    Precis! Hon gjorde ett jävligt dåligt val!
  • Lindreas
    Marsch skrev 2011-06-08 13:33:53 följande:
    Jag kan hålla med dig om det, absolut. Nu vet jag inte på vilket sätt man hämtade posten. Om det t ex var ett bud som kom och behövde påskrift?
    Jag hoppas verkligen att det var det. Hos oss kommer budet till oss eftersom vi talat om att vi inte lämnar en barngrupp ensamma, men så fungerar det förstås inte överallt.
  • Lindreas
    Här och nu skrev 2011-06-08 14:29:44 följande:
    Personal ska hålla koll på FLER barn än föräldrarna, men föräldrarna är också ansvariga för välmående o säkerhet. Vi har de resurser vi har o är inga maskiner. Proffs ja; människor ja. Ut och praktisera i förskolan o känn på. Går inte att utbilda en människa till att bli en maskin. Pedagogik gör oss inte heller till maskiner. Fatta!
    Jag vet inte hur många gånger jag behöver säga det, jag jobbar på förskola! Jag VET hur det är! Ge dig nu!
  • Lindreas
    Nummer tre skrev 2011-06-08 14:58:43 följande:
    Min yngsta son och en dagiskompis till honom rymde från förskolan när de var ca 2,5 år. De kröp under ett staket på gården och gick till en lekplats som ligger precis vid en bilgata kanske 300 meter längre bort. Lärarna hade inte ens märkt att de var borta förrän en liten dam kom med dem och frågade om de hörde till förskolan och då tror lärarna att det kan ha gått 10 minuter sen de såg barnen sist.
    Det finns väl ingen som kan tycka att detta är OK?
    Jag förstår att man bara är människa men tänk om det varit en äcklig pedofiljävel som tagir barnen istället för en snäll tant eller tänk om dem hade blivit påkörda av bilarna på gatan. Skulle jag bara godtagit att en lärare var tvungen att trösta någon och den andra bytte blöja så därför kunde ingen hålla koll på mitt barn under 10 minuters tid? Aldrig i helvete att jag gjort det...
    Jag förstår verkligen att den här pappan vill att någon tar på sig ansvaret för det är ett grovt fel som begåtts och det är inget snack om saken!
    Klart jag fattar att olyckor kan hända som brutna ben eller andra skador men jag accepterar INTE att läraren tappar bort barn eller lämnar dem ensamma. Det är inte saker vi pratar om, det är människor och då kan man inte komma undan med att olyckor händer. Någon bär alltid ansvaret.
    Det är ju precis det som är problemet! Ungarna blev lämnade ensamma utan tillsyn (utifrån den fakta vi har). Under den tiden skedde en olycka, som i det här fallet fick dödlig utgång. Ditt barn klarade sig bra, tack vare att en utomstående fick syn på dem och tog tag i saken. Vi har också haft rymlingar på förskolan där jag jobbar. Man skyller alltid på att grinden var öppen, att det var en förälder som inte stängde efter sig, att man just då var på toaletten, att man inte är mer än människa. Men kom igen nu! Sluta skylla på allting annat än det som faktiskt gick snett! Personalen hade inte koll, så enkelt är det!

    Sen kan man tjata sig blå om att det finns för lite resurser i förskolan, jag är den första att skriva under på det, men då får man fasen se till att jobba utifrån de resurser man har! Har man 20 ungar och bara två vuxna så ger man sig inte iväg på utflykt om man inte kan garantera säkerheten. Jag är förmodligen skitjobbig på det ställe jag jobbar eftersom jag är sån som ställer in saker, vägrar låta barn åka pulka i vissa backar eller vill att alla barn leker på samma sida på gården när jag är ute ensam, eftersom jag inte kan garantera deras säkerhet om de är på andra sidan huset. Men jag utgår från hur jag skulle vilja ha det som förälder. Personalen ska alltid ha koll på mitt barn, och jag har alltid koll på barnen jag just då ansvarar för.
  • Lindreas
    Här och nu skrev 2011-06-08 22:49:54 följande:
    Visst, anställ en robot per barn. Annars kan inte alla barn ses efter hela tiden. Vi ska hålla koll men också respektera att barnen vill leka ostört.
    Man kan hålla koll på barn utan att störa dem. Det klarar de flesta pedagoger, gör inte du det?
Svar på tråden 3-åring strypt, lärarna frias.