• RingRing

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!

    Tänkte starta upp en ny tråd där vi som väntar på eller är igång med IVF/PGD kan samlas.
    Jag vet att det redan finns en tråd för PGD:are men det är inte så många som är aktiva där så jag tänkte att jag startar upp en ny så kanske det är några fler som hittar hit. 
    Vore kul att få prata med andra som är igång med behandling eller som är i start groparna. 
     
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång
  • EGH

    Kattflickan, så har det varit för oss oxå. När de de gör analysen på dag 3 så kan de bara plocka 1 cel och därmed har de endast 1 DNA sträng att arbeta med. Risk för fel är större och de kan inte göra kontroll (eftersom de inte har fler celler). För oss ändrade de förfarandet. Det är en relativt ny metod. Istället för att analysera på dag tre så väntar de till dag 5 (blastocycter) då kan de ta fler än 1 cell och har därmed mer att arbeta med och minskar risken för analysfel. De fryser in alla embryorna och medan de ligger i frysen görs analyserna ordentligt. För oss kollade de även andra fel, fel som minskar chanserna för embryot att fästa.

    Håller tummar.

  • Kattflickan

    Tack för infon EGH! Gissade att det hade med att göra att de bara får ut en cell men du beskrev det bra. Hur lång tid tog det för dem att göra analysen? När jag jag ringa och höra om något mer embryo var friskt?

    Om jag förstod rätt skulle de biopsera mina embryon igen innan de frös dem.

  • Tossen

    Det har varit ganska lugnt i tråden ett tag och jag har gått och blivit spontant gravid! Så glad!!!!! Men samtidigt SÅ orolig inför moderkaksprovet.

    Är det någon här som gjort moderkaksprov? Jag är nervös för missfall och ett dåligt resultat - att barnet ska ha ärvt min sjuka kromosom. Vet inte om jag klarar ett sent avbrytande? Kommer göra provet i vecka 14 och sedan tar det upp till 3 veckor innan jag har svar :(

  • Kattflickan

    Stort Grattis Tossen! Hoppas ditt barn är friskt. Jag har gjort två moderkaksprov, det var ingen fara alls. Risken för missfall är lägre än den angivna (1%)om de som utför moderkaksprovet är vana.

    EGH: Oj, sex veckor? Jag ska ringa dem på torsdag och höra hur det gått och vad tidsplanen är.

  • Kattflickan

    Jag är gravid! Är försiktigt glad. Känns fantastiskt då det var det enda embryot av 7 ägg som var friskt och utvecklades!

  • Nimah
    Kattflickan skrev 2014-12-02 07:08:27 följande:

    Jag är gravid! Är försiktigt glad. Känns fantastiskt då det var det enda embryot av 7 ägg som var friskt och utvecklades!


    Grattis! Håller tummarna att det är ert guldägg :)
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång