Sushilax ? Vilken?
Tänkte göra egen sushi imorgon :) Vilken lax ska man använda? och har ni några tips?
Tack på förhand
Tänkte göra egen sushi imorgon :) Vilken lax ska man använda? och har ni några tips?
Tack på förhand
Alla stora krogar vet att man fryser fisken tillräckligt länge för att eventuella bakterier och parasiter ska hinna dö. 4-6 timmar räcker inte. Hur kan du ge tips om saker som kan göra folk sjuka?
Jag ska göra sushi på fredag, köpte några kilo igår och så frös jag in några mindre laxbitar som man lätt kan plocka fram inför sushi. Fisken ska gärna vara fryst 3-5 dygn innan. Jag har testat med gravad lax en gång och det var helt okej, men tycker det är godare med fryst "rå" lax.
@ la Lola och mium
Till skillnad från er har jag jobbat i branschen
2 gdm ;)
Måste vara en väldigt liten bit om den ska hinna bli genomfrusen på 6 timmar.
Själv kör jag alltid oldlad lax som säljs i frysta portionsförp. ca 30 min innan man rullar sushin så tar man fram den, då är den perfekt att skiva tunt.