• Dreams Never Ends

    Sushilax ? Vilken?

    Tänkte göra egen sushi imorgon :) Vilken lax ska man använda? och har ni några tips?

    Tack på förhand

  • Svar på tråden Sushilax ? Vilken?
  • Koppkaka

    Alla stora krogar vet att man fryser fisken tillräckligt länge för att eventuella bakterier och parasiter ska hinna dö. 4-6 timmar räcker inte. Hur kan du ge tips om saker som kan göra folk sjuka?


    Under mitt hjärta nu, finns en liten du <3 BF 110822
  • La Lola
    Koppkaka skrev 2011-07-27 17:58:04 följande:
    Alla stora krogar vet att man fryser fisken tillräckligt länge för att eventuella bakterier och parasiter ska hinna dö. 4-6 timmar räcker inte. Hur kan du ge tips om saker som kan göra folk sjuka?
    Det är ingen idé att argumentera emot trollkarl......
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Koppkaka
    La Lola skrev 2011-07-27 17:59:28 följande:
    Det är ingen idé att argumentera emot trollkarl......
    Jag vet, jag har varit i luven på honom många gånger. Vissa tips är bra, absolut. Men många är verkligen raka motsatsen.
    Under mitt hjärta nu, finns en liten du <3 BF 110822
  • Lincon

    Jag ska göra sushi på fredag, köpte några kilo igår och så frös jag in några mindre laxbitar som man lätt kan plocka fram inför sushi. Fisken ska gärna vara fryst 3-5 dygn innan. Jag har testat med gravad lax en gång och det var helt okej, men tycker det är godare med fryst "rå" lax.


    Jag vet att jag vet, men jag vet det inte just nu
  • trollkarl

    @ la Lola och mium

    Till skillnad från er har jag jobbat i branschen 2 gdm ;)

  • La Lola
    trollkarl skrev 2011-07-27 18:24:13 följande:
    @ la Lola och mium

    Till skillnad från er har jag jobbat i branschen 2 gdm ;)
    Jo vi vet att du är bäst.
    Alltid.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Trialanderror

    Själv kör jag alltid oldlad lax som säljs i frysta portionsförp. ca 30 min innan man rullar sushin så tar man fram den, då är den perfekt att skiva tunt.

     

  • k girl
    trollkarl skrev 2011-07-27 18:24:13 följande:
    @ la Lola och mium

    Till skillnad från er har jag jobbat i branschen 2 gdm ;)

    Uppenbarligen kan man vara en idiot som riskerar folks hälsa trots att man jobbar inom branschen.
  • Welma
    trollkarl skrev 2011-07-27 18:24:13 följande:
    @ la Lola och mium

    Till skillnad från er har jag jobbat i branschen 2 gdm ;)
    Vilken utbildning har du?
Svar på tråden Sushilax ? Vilken?