• Anonym

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Har haft problem under en tid med att min son på 3,5 år är på och retas med vår hund jämt. Han är på honom ofta, kör sparkbil efter honom, försöker klättra på honom och drar honom i öronen.
    Vi är noga med att han inte ska bråka med hunden, de leker fint ihop annars. Men ibland får vi stänga in hunden i ett annat rum för att han ska få vara ifred.
    Vid något tillfälle har han markerat på gett ett naffs på fingrarna. Inte okej, men min sambo tycer att det är sonens fel som är efter hunden.

    Idag lekte de tillsammans som vanligt. Hunden var lite tvär för han hade ont i benet och jag bytte blöja på lillebror så jag såg inte exakt vad som hände. Men så hör jag ett illljut, en hund som skäller och så kommer en jätteledsen kille till mig och berättar att hunden bet honom. Han har ett tandavtryck precis under ögat, det kom lite blod och blir väl mer en blåtira nu. Och så ett över ögat och flera på sidan av huvudet. Ett riktigt bett..

    Skällde ut hunden efter noter och band honom i trädgården. Sedan berättade sonen att han  bitit hunden i ryggen. Det var därför han blev så arg.

    Sambon är vansinnig på vår son, vi har skickat bort hunden till svärföräldrarna så länge på obestämd tid. Men sambon tycker att allt är vår sons fel. Han är så arg på honom..

    Hur tacklar man detta? Är det sonens fel?

    Vill inte ha hunden mera om han gör såhär. Men min sambo ser blint att det är sonens fel som gjorde att hunden bet honom..

    Blev kanske lite rörigt men önskar råd och åsikter.

  • Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet
  • Anonym

    Det är enbart TS som brustit i ansvar. Stackars hund!! Blir trakasserad, biten i ryggen, utskälld och bunden utomhus. Skandal! Om man är så empatilös som TS ska man inte ha hund. Synd om sambon som har en tjej som vill avliva hunden även innan detta hände.

  • Anonym
    odda skrev 2011-08-02 10:17:59 följande:
    våran hund bet line när hon va 2 år och vi älskade värkligen den hunden men den va mer en vuxen hund så vi avlivade den så line och henna kunde få ett tryckt liv istället så vi köpte en hund till
  • Anonym

    Mina barn är 5 och 3,5 år. Dom skulle aldrig ens få för sig att behandla ett djur sådär. Uppfostra ungen för fan. Han ska veta bättre i den åldern än att systematiskt misshandla ett djur.

  • pluppfamiljen

    Hunden försvarade sig sonen borde få sova borta är första tanken. Vad man kan tänka tokigt! Men sen så kanske ni skulle prova låta hunden komma hem en stund då och då under uppsikt? 


    Blivande 6 barns mamma
  • Wielkip
    Lindreas skrev 2011-08-02 09:12:14 följande:
    Avliva barnet. Ett barn som biter en hund är inte att lita på.

    Hoppas du skämtar. Man avlivar inte en hund som försvarar sig, däremot ska inte ungen och hunden någonsin lämnas ensamma igen, och för hundens skull vore det nog bäst att omplacera den...
    Enda anledningen till att överväga avlivning av ett djur är ifall det OPROVOCERAT går till attack.
    Om barnet biter djuret, herregud, håller med, avliva barnet? Han gick ju till attack oprovocerat, psykopat?
    Nä, men är det så folk tänker om djur? Avlivning är enda lösningen? Blir så trött.
    och ja, omplacera hunden, så stackarn slipper bli misshandlad utav barn hela sitt liv.

    Detta är HELT ditt barns fel. försök inte ens skylla på hunden.
  • Wielkip
    Anonym skrev 2011-08-02 10:21:26 följande:
    Mina barn är 5 och 3,5 år. Dom skulle aldrig ens få för sig att behandla ett djur sådär. Uppfostra ungen för fan. Han ska veta bättre i den åldern än att systematiskt misshandla ett djur.
  • Anonym

    Tack för svar och åsikter.. Vissa av er tar jag mindre på allvar. Borde ha fattat vilken nivå på vissa svar det skulle bli - det är ju fl.

  • Anonym (menhallå)
    nobilis skrev 2011-08-02 07:43:22 följande:
    Snälla Ts, ta ALDRIG mer hem er hund. Se till att den kommer till ett bra hem istället. Eller avliva den. Det kan inte bli värre än vad den stackars hunden fått genomlida hemma hos er.
    Den har blivit trakasserad, påkörd, biten, trots varningar lyssnar ingen på den. När den nu då har ont och verkligen markerar så blir HUNDEN utskälld, bunden och utfryst från sin flock. Det kan inte bli mycket värre än så för en hund.
    Så jag ber dig TS, låt hunden bo någon annan stans, Och lär din son hur man umgås med djur innan ni tar hem något annat husdjur.
    Håller med helt!

    Utom avlivningsbiten.
    Jag är så TRÖTT på att höra om folk som avlivar sina djur till höger & vänster för minsta lilla.
  • nobilis
    Anonym skrev 2011-08-02 11:04:57 följande:
    Tack för svar och åsikter.. Vissa av er tar jag mindre på allvar. Borde ha fattat vilken nivå på vissa svar det skulle bli - det är ju fl.
    Jag hoppas verkligen att du insett att detta inte var hundens fel, utan erat.
    Och att ni omgående gör något åt hundens situation. Samt att ni inte skaffar nya husdjur, oavsett art.
  • Anonym

    Jag skulle se det som ditt fel, eftersom du låter sonen leka med hunden när den har ont i benet. Om hunden tidigare sagt i från så är det ju klart att den säger ifrån ännu mer/starkare när den har ont. Ni borde placera om hunden, den verkar inte ha det bra hos er. 

Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet