• Anonym

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Har haft problem under en tid med att min son på 3,5 år är på och retas med vår hund jämt. Han är på honom ofta, kör sparkbil efter honom, försöker klättra på honom och drar honom i öronen.
    Vi är noga med att han inte ska bråka med hunden, de leker fint ihop annars. Men ibland får vi stänga in hunden i ett annat rum för att han ska få vara ifred.
    Vid något tillfälle har han markerat på gett ett naffs på fingrarna. Inte okej, men min sambo tycer att det är sonens fel som är efter hunden.

    Idag lekte de tillsammans som vanligt. Hunden var lite tvär för han hade ont i benet och jag bytte blöja på lillebror så jag såg inte exakt vad som hände. Men så hör jag ett illljut, en hund som skäller och så kommer en jätteledsen kille till mig och berättar att hunden bet honom. Han har ett tandavtryck precis under ögat, det kom lite blod och blir väl mer en blåtira nu. Och så ett över ögat och flera på sidan av huvudet. Ett riktigt bett..

    Skällde ut hunden efter noter och band honom i trädgården. Sedan berättade sonen att han  bitit hunden i ryggen. Det var därför han blev så arg.

    Sambon är vansinnig på vår son, vi har skickat bort hunden till svärföräldrarna så länge på obestämd tid. Men sambon tycker att allt är vår sons fel. Han är så arg på honom..

    Hur tacklar man detta? Är det sonens fel?

    Vill inte ha hunden mera om han gör såhär. Men min sambo ser blint att det är sonens fel som gjorde att hunden bet honom..

    Blev kanske lite rörigt men önskar råd och åsikter.

  • Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet
  • nobilis
    Anonym (1) skrev 2011-08-02 15:07:45 följande:
    Tyvärr så verkar inte ditt barn moget att ha husdjur och hunden är inte heller så pass tålig att den accepterar vilken behandling som helst.
    Vilken levande varelse är så tålig att den accepterar vilken behandling som helst ?
  • Nenne666
    Anonym skrev 2011-08-01 22:48:44 följande:
    Jo, jag måste nog säga att sonen är väldigt medskyldig här. Om det ska fungera för er att ha hund måste sonen lära sig att respektera hunden. Kanske har han gjort det nu?

    Sedan säger jag inte att det är ok att hunden biter. Det är verkligen inte bra. Men förståligt.
    Du kan ha ett kompostgaller, e ni tex upptagna i köket kan hunden va i vardagsrummet åsså vice versa...under perioder på dagen då du vet att din uppmärksamhet kan brista.
    Anonym skrev 2011-08-01 23:02:10 följande:
    Tack för era svar.. Vi har eltat och åter eltat att han måste vara snäl mot hunden och mot alla djur. Han är dock impulsiv och "testande". Inte snäll alltid trots vad vi säger till honom.

    Och vi har sagt till på skarpen. Men det går inte in.
    Nä, eftersom barn är barn, just därför krävs än mer av dig om du ska fungera med barn och hund. Avgrensa möjligheterna att det ska ske olyckor och låt barn å hund umgås med full uppmärksamhet.
    Om hunden går undan, lär barnet att då går man aldrig efter osv osv...
  • Nenne666
    Donum skrev 2011-08-02 15:17:53 följande:
    Vilken text? Obestämd
    Om den hunden som hade pennan i örat, den florerade på internet för några år sedan..hm.
  • nobilis
    riboflavin skrev 2011-08-02 14:33:01 följande:
    Hade besök av en bekant med 3 barn i förra veckan som blev mycket irriterad när jag såg till mina djurs bästa och förbjöd barnen att gå fram till dem, eftersom de inte kunde låta bli att leda runt hundarna, "tvångsklappa" mm.
    De får inte komma tillbaka hit om de inte accepterar mina regler, för hur hade det sett ut om mina två hundar hemma hos dem jagade in barnen i hörn och höll fast dem?
    Jojio, och så blir folk förvånade och upprörda när hunden tröttnar på tvångsklappar och påträngande lekar och säger ifrån. Då är den helt plötsligt agressiv, opålitlig och ska avlivas bums. Hundar är inga levande gosedjur som tål allt alltid.

    All heder åt dig som sa ifrån
  • såffan

    jag tycker helt klart att du sk göra dig av med hunden, inte minst för hundens egen skull. Hunden mår nog inte direkt bra av att ha det på det viset och du kan ju knappast göra dig av med din son...

  • Magda40

    Hundar är inga leksaker - som flera av er skrivit i tråden. Små barn och hundar hör inte ihop! Ska man ha hund + småbarn måste man övervaka jämt! Det fixar de flesta inte och därför händer detta. Barn och hund har agerat precis som man kan förvänta sig. Många barn leker "hårdhänt" och/eller retar hundar och katter som till slut tröttnar... Hunden är mentalt helt normal och troligtvis är det likadant med barnet. Inte en hållbar situation, tyvärr...

  • Anonym (^^)

    Haha, bet han hunden i ryggen??!? Kanske skicka iväg hunden ett tag tills dess att ungen slutar bitas i ryggen :D Han biter inte på lillebror? Känns som att hela familjen borde få stelkrampssprutor när barn och hundar bits härs och tvärs ^^

  • Anonym (1)
    nobilis skrev 2011-08-02 15:20:35 följande:
    Vilken levande varelse är så tålig att den accepterar vilken behandling som helst ?
    Sluta fjanta dig. Vissa hundar är mer tåliga än andra. Det finns till och med sådana som tolererar att bli burna i svansen av ett barn utan att bitas. Därmed inte sagt att det är ok för barnet att göra det!
  • Anonym

    Jag tycker synd om hunden helt klart. Stackarn får stå ut med en vild unge han uppenbarligen inte tycker om. Och ni föräldrar måste ju se till att barnet inte beter sig sådär mot hunden. Det går. Vi har själva hund och barn, här är det nolltolerans emot att reta hunden.

Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet