• Anonym

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Har haft problem under en tid med att min son på 3,5 år är på och retas med vår hund jämt. Han är på honom ofta, kör sparkbil efter honom, försöker klättra på honom och drar honom i öronen.
    Vi är noga med att han inte ska bråka med hunden, de leker fint ihop annars. Men ibland får vi stänga in hunden i ett annat rum för att han ska få vara ifred.
    Vid något tillfälle har han markerat på gett ett naffs på fingrarna. Inte okej, men min sambo tycer att det är sonens fel som är efter hunden.

    Idag lekte de tillsammans som vanligt. Hunden var lite tvär för han hade ont i benet och jag bytte blöja på lillebror så jag såg inte exakt vad som hände. Men så hör jag ett illljut, en hund som skäller och så kommer en jätteledsen kille till mig och berättar att hunden bet honom. Han har ett tandavtryck precis under ögat, det kom lite blod och blir väl mer en blåtira nu. Och så ett över ögat och flera på sidan av huvudet. Ett riktigt bett..

    Skällde ut hunden efter noter och band honom i trädgården. Sedan berättade sonen att han  bitit hunden i ryggen. Det var därför han blev så arg.

    Sambon är vansinnig på vår son, vi har skickat bort hunden till svärföräldrarna så länge på obestämd tid. Men sambon tycker att allt är vår sons fel. Han är så arg på honom..

    Hur tacklar man detta? Är det sonens fel?

    Vill inte ha hunden mera om han gör såhär. Men min sambo ser blint att det är sonens fel som gjorde att hunden bet honom..

    Blev kanske lite rörigt men önskar råd och åsikter.

  • Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet
  • riboflavin
    Anonym (1) skrev 2011-08-02 15:07:45 följande:
    Huh så läskigt!

    Jag förstår att du inte kan ha barnet och hunden under uppsikt dygnet runt med en till liten att ta hand om.

    Tyvärr så verkar inte ditt barn moget att ha husdjur och hunden är inte heller så pass tålig att den accepterar vilken behandling som helst.
    Det finns inte så många alternativ här... Även om det inte är hundens "fel" så kan ni inte ha den kvar. :(

    Du måste få din sambo att förstå att ni inte kan ha hund just nu. Även om han känner ett ansvar för hunden så måste han sätta barnens säkerhet först! Omplacering hos någon släkting? Är det möjligt att ordna?
    Vem har sagt något om att man hela tiden måste ha uppsikt, skaffa barngrindar och se till att ungen och hunden är på varsin sida grinden, funkar utmärkt här hemma. 
    Vem är denna mystiska någon som får skulden för allt?
  • nobilis
    Anonym (1) skrev 2011-08-02 15:54:02 följande:
    Sluta fjanta dig. Vissa hundar är mer tåliga än andra. Det finns till och med sådana som tolererar att bli burna i svansen av ett barn utan att bitas. Därmed inte sagt att det är ok för barnet att göra det!
    Jag fjantar mig inte. Det finns dom som faktiskt tycker så att djur ska finna sig i vad som helst utan att sägaifrån.
    Det är så man blir mörkrädd ibland när man hör vissa resonera.
    Men du tillhör väl inte den kategorin av idioter då tack och lov.
  • riboflavin
    nobilis skrev 2011-08-02 15:24:25 följande:
    Jojio, och så blir folk förvånade och upprörda när hunden tröttnar på tvångsklappar och påträngande lekar och säger ifrån. Då är den helt plötsligt agressiv, opålitlig och ska avlivas bums. Hundar är inga levande gosedjur som tål allt alltid.

    All heder åt dig som sa ifrån
    Det ska ju aldrig behöva hända, hunden ska självklart ges möjligheten att ha ett krypin där barnet inte kan komma åt den om den vill vara ifred. Vuxna får inte heller klampa in där, det är knappt jag gör det själv om hundarna är där.

    Och det var ju egentligen bara det jag sade åt barnen, att när hundarna gå in under trappen så får man inte gå fram till dem, vill de leka så kommer de istället ut till oss andra. Barnen accepterade detta utan knussel. Det var föräldrarna som tyckte jag var orättvis "de vill ju bara klappa"

    Ångrar lite grand att jag inte erbjöd mig att hämta lite gosedjur åt dem att klappa på Solig men de hade nog kanske inte fattat piken ändå...
    Vem är denna mystiska någon som får skulden för allt?
  • enlitenbitkaka

    Om det är någons fel så är det ditt. Du har brustit i din tillsyn och det är ditt fel att din son blev biten. Din son är uppenbart elak mot hunden och hans beteende måste ni komma till rätta med för hunden förtjänar inte att bli behandlad på det viset.


    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • Anonym (1)
    riboflavin skrev 2011-08-02 15:56:41 följande:
    Vem har sagt något om att man hela tiden måste ha uppsikt, skaffa barngrindar och se till att ungen och hunden är på varsin sida grinden, funkar utmärkt här hemma. 
    Beror väl lite på storlek av hund. Vissa hundar hoppar lätt över en grind.
  • ÖNadja

    Jag håller med din sambo men förstår även din oro.

    Jag har också haft en hund som bet ett barn. Vi valde att låta hon somna in, men det var för att hon mådde inte bra med barn omkring sej, hon blev stressad och osäker.  Ett barn kom i full fart mot henne och ralmade på hon, hon markerade med att stöta mot huvudet på pojken. Din hund blev provoserad, jag anser inte att hunder gjort fel.

  • riboflavin
    Anonym (1) skrev 2011-08-02 16:05:48 följande:
    Beror väl lite på storlek av hund. Vissa hundar hoppar lätt över en grind.
    Om problemet är som i TS fall att hunden inte kommer undan från barnet så är det ju egentligen bara barnet som behöver stängas in. Att hunden kan ta sig över grinden om det är barnet man vill hindra gör ju inget.

    Min hundar hoppar lätt och ledigt över grindarna hemma om det behövs, men det är ju ungarna som är problemet även här Solig 

    Ikeas barngrindar är jättelätta att plocka fram när barnen är på besök, och jag kan ärligt talat inte se någon som helst anledning till varför en 3,5 åring skulle ha något som helst behov av att ha mer rörelsefrihet än att den kan vistas i ett rum i taget så det borde väl inte vara något problem att ha dem uppe jämt om behovet finns?

    I TS fall finns ju bevisligen ett stort behov av att hålla barnet borta från hunden på mekanisk väg eftersom barnet ju verkat jaga hunden runt lägenheten. 
    Vem är denna mystiska någon som får skulden för allt?
  • Nenne666
    Anonym (1) skrev 2011-08-02 15:54:02 följande:
    Sluta fjanta dig. Vissa hundar är mer tåliga än andra. Det finns till och med sådana som tolererar att bli burna i svansen av ett barn utan att bitas. Därmed inte sagt att det är ok för barnet att göra det!
    Det spelar ingen roll hur tålig den ena eller den andra är. Ett barn vet ändå inte vart gränsen går och man bör som förälder sätta dessa gränser.
    Bara för att en viss hund inte biter lär den ju ändå inte tycka det är speciellt spännande och behagligt att bli buren i svansen för det.
  • Nifelheim

    Men herregud. Det är varken sonens eller hundens fel, det är ERT fel. Ditt och din karls fel som är de vuxna i familjen som ska skydda hunden samt lära barnet hur man beter sig kring djur.
    Förstår inte hur man kan låta sånt här ske och sen bli förvånad över det. Det är ett djur och ingen jävla leksak.


    Det enda som är värt att dö för är att LEVA ! Frågan är! Vad får dig att känna att du LEVER?
Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet