• svansmamman

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Fulgroda skrev 2021-10-28 07:04:46 följande:

    V



    Äl+9 , förväntad mens 2/11. Vad tror ni?


    Jag ser inget på varken det tidiga eller det vanliga. Å andra sidan är du väl på BIM-6 så det är för alldeles för tidigt att testa med det vanliga cb och beträffande cb early är det även där tidigt (samt att cb early är kända för att ge oklara streck). Vänta några dagar och testa igen, förslagsvis med cb digital så du slipper fundera på huruvida streck syns eller ej. Jag håller tummarna! Glad
  • svansmamman
    Angelika07 skrev 2021-10-28 12:48:44 följande:


    Färgrester? Spökstreck?
    Det ser misstänkt ut som torkstreck i mina ögon, är bilden tagen inom testtiden? 
  • svansmamman
    Jan 2014 skrev 2021-10-29 09:26:30 följande:
    Det var positiv!

    Spöksteck som de kallas är strecket som uppkommer efter testets tid. Typ torrstreck fast det inte hunnit torka helt.

    Men så kul, grattis! Glad Min uppfattning är, eller har i vart fall varit, att spökstreck kan komma även inom testtiden men jag har å andra sidan aldrig själv upplevt ett spökstreck på egna tester så jag är fel person att säga säkert. Hursomhelst, jag är glad att jag hade fel här, jag önskar dig ett varmt lycka till! Hjärta
  • svansmamman
    Anonym123489 skrev 2021-10-29 06:37:44 följande:

    Bim +1 borde det inte vara starkare om det skulle vara nåt? Tacksam för svar


    Ja det känns lite svagt för att vara BIM+1, jag ser bara strecket om jag verkligen anstränger mig. Därmed inte sagt att det behöver vara något fel för det. Glad Är du säker på när du hade ÄL och därmed BIM eller finns det möjlighet att BIM inte passerat? 
  • svansmamman
    nadir skrev 2021-10-30 18:25:21 följande:

    Detta 3 dagar efter att jag fått gravid 1-2 v på cb digital. Tror ni på det eller är det missfall på g?


    Jag tycker inte du behöver ta ut ett missfall i förskott baserat på det där. Som du själv är inne på är cb digital känsligare och kan användas innan BIM, det andra testet från cb ska ju användas från BIM och framåt. Det räcker med att du misstagit BIM med en dag för att det ska göra skillnad på testet. Vidare vet jag flera som fått svagare streck vid BIM men ändå haft en lyckad graviditet.

    Om du däremot testar med ett ?vanligt? cb om några dagar igen och strecket blir svagare är det inget vidare gott tecken. Men du är inte där nu, inte i mina ögon. Vänta en vecka och ta ett nytt cb digital, inom 7-10 dagar brukar de slå om och borde då kunna visa 2-3 veckor istället.

    Jag håller ALLA tummar för att det går vägen och att du slipper spendera massor med tid åt att oroa dig, jag vet hur jobbigt det är. <3
  • svansmamman
    Goose01 skrev 2021-10-31 04:49:11 följande:

    Hej, är det någon som vet att om dessa + kan bli starkare? Ser nämligen ingen ökning ifrån i förrigår :(


    Strecket kan bli lika starkt som kontrollstrecket, så ja det kan bli starkare. Jag tycker dock inte att du ska oroa dig för att du inte ser någon ökning på streckets styrka eftersom det är väldigt svårt att bedöma skillnaden. Testa med cb digital istället, nu framgår det inte var du är i cykeln i förhållande till BIM men cb digital brukar enligt min uppfattning slå om till nästa nivå inom 7-10 dagar. Då slipper du även fundera på streckens styrka och huruvida ökning skett.

    Försök att inte oroa dig över detta ännu utan landa i att du har ett fint plus på stickan. <3
  • svansmamman
    Niljes skrev 2021-11-02 22:08:11 följande:

    Tog två test imorse, från Clearblue och Apoteket. Clearblue är lite tydligare. Men är orolig över att de är för svaga för att vara på BIM? Vad tror ni? CB digital säger Gravid 1-2. Hade kemisk graviditet förra cykeln och ett missfall i cykeln innan det. Har försökt 2,5 år och dessa tre gångerna är enda gången jag fått positiva resultat. Nu nojar jag totalt pga så svaga tester. De var ju det vid missfall och kemisk graviditet också, båda gånger fick jag, Gravid 1-2 på CB digital. Vad tror ni? Är de för svaga för att vara på BIM?


    Jag tycker inte att du ska oroa dig över detta ännu. När jag testat vid BIM har strecken varit starkare men dels vet jag många som haft svagt streck vid BIM och ändå haft en normal graviditet och dels räcker det ju med att du misstagit BIM med en dag för att det ska ge ett svagare streck.

    Det jag gjort är att jag väntat en vecka och testat med cb digital igen. Inom 7-10 dagar har jag förväntat mig att testet ska visa nästa steg, dvs i ditt fall gravid 2-3. Om det inte ökat har jag ställt in mig på missfall eller MA, något som stämt för mig de fyra gånger jag gjort så hittills. Jag vill dock skicka med en brasklapp om att veckoindikatorn är just en indikator och inte en faktisk vetenskap. 

    Jag tycker att du ska försöka undvika annat än digitala test, risken är att du bara kommer oroa dig ännu mer och fundera på om strecket verkligen blivit starkare mot för förra gången. 

    Jag håller verkligen ALLA tummar för dig och hoppas att detta går vägen! Och försök att inte oroa dig, om än jag vet att det är svårt. Hjärta
  • svansmamman
    CriisseObst skrev 2021-11-02 21:12:33 följande:

    Tog ett digitalt idag som visade ?inte gravid?, men tog ett CB tidigt senare i em, strecket är blått och lika brett som kontrollinjen. Vad tror ni? Taget ca 8 min efter att testet utförts


    Jag kan inte direkt påstå att jag ser något streck, vidare tycker jag att CB early är lite förrädiska då min upplevelse är att man inte riktigt kan lita på resultatet. CB early är ju dock känsligare än CB digital. Nu vet jag inte var i cykeln du är men CB early är ju rättvisande till 96% på BIM-4 medan CB digital bara är rättvisande till 65% vid samma tidpunkt. Med det sagt kan det vara den enkla förklaringen till skillnaden. 

    Om jag var du hade jag testat med CB digital två dagar innan väntad mens, då är resultatet tillförlitligt till 97% och bör således visa positivt om du är gravid. 

    Jag håller tummarna för dig! 
  • svansmamman
    blåbär123 skrev 2021-11-09 19:14:54 följande:

    Bim +1 idag, eftermiddags kisset igen o annat test men är väl plus? Varför inte starkare?


    Nu har jag inte sett bilderna bredvid varandra men dels är det svårt att jämföra två olika märken och dels fördubblas HCG varannan dag vilket innebär att strecket krasst bara ökar i styrka varannan dag. SÅ det behöver inte vara något galet även om strecket inte blivit starkare från en dag till en annan.

    Jag håller tummarna!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester