• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • malle71

    Vad kan man själv göra för att förändra det aggressiva immunförsvaret?

    Hur går beh till i Aten?

    Vilka tillskott kan vara bra för mig att äta nu? Har idag börjat med folsyra, fiskolja, magnesium, zink och vitaminer. Vad borde jag lägga till? 

    Om jag skulle välja Danmark, vilken mottagning rekommenderar ni då?

  • malle71

    Det jag själv förstott är att med en sådan som jag så bör man inte köra nedtrappning, utan gå direkt på sprutorna och köra på som bara den? Eftersom min fibro gör att uppgången går saktare än på "friska" personer.

    Ja jag är väl galen, men målmedveten nu. Sorgen är som den är, saknaden utav min man lika så. Men nu får jag försöka släppa att han inte kan bli far till detta barn. Tänker som så att många par behöver ta spermadonator och nu får jag göra det samma om det ska bli ett barn överhuvudtaget. Hade jag bott i England hade jag fått använda min mans frysta spermier, men nu ligger de där till ingen nytta. Det spelar heller ingen roll att han skrev ett testamente till mig för att han sista vilja var att jag skulle fortsätta försöka om/när han dog. Så är omänskliga Sverige. Lagar är viktigare här än människors egen vilja.

  • Redan47

    Men du kan väl ta med sperman till en EU klinik... Kostar naturligtvis m transporten, vet ej hur mycket. Men jag vet att det är möjligt. För det är väl ändå din egendom?

  • Redan47

    Rek inte Danmark alls. Maila klinikerna i Grekland som snart lycklig nämner och ivf serum, peny abatzi. Hon kan och kommer definitivt svara på dina frågor utan att det kostar. Beskriv din status. Lycka till! Det är klart du kommer få en bebis!

    Miste min tidigare sambo i cancer, efter 2års aggressiv sjukdom. Som du säger sorgen finns där den är, men livet går vidare. Själv gav det mig perspektivet på hur viktigt det är att leva sin dröm, hör ich nu. Leva Nu! Lycka till!

  • malle71

    Nej så är det tyvärr inte, enligt lag får man inte använda sperma ifrån avliden person, det är inte min egendom. Men har du hört att andra kvinnor lyckats få det förflyttat??? Nu blir jag nyfiken...

  • Katt12

    Ställ frågan till Peny på serum som Redan föreslår. Peny tycks vara den mest empatiska i branschen i alla fall när det gäller att svara på frågor från de som ännu inte är betalande kunder. Sedan återstår väl frågan om den svenska kliniken får lämna ut och hur transporten i så fall ska gå till. Men självklart värt att undersöka!!

  • weeme

    Malle, vill bara beklaga din situation, har ingen erfarenhet att dela med mig av. Härligt att du känner dig stark nog att kämpa nu, lycka till!!

  • malle71

    Jag behöver göra en ansökan hos socialstyrelsen, rent juridiskt kan det ta minst ett år att få ett klart beslut och så stränga som lagarna ör i Sverige så är risken ett nej i slutändan. Jag vet inte om jag orkar allt detta rent psykiskt, dessutom går tiden, den som jag har emot mig. Tyvärr. Jag önskade att allt vore enklare.

  • Redan47
    malle71 skrev 2014-09-10 15:05:03 följande:

    Jag behöver göra en ansökan hos socialstyrelsen, rent juridiskt kan det ta minst ett år att få ett klart beslut och så stränga som lagarna ör i Sverige så är risken ett nej i slutändan. Jag vet inte om jag orkar allt detta rent psykiskt, dessutom går tiden, den som jag har emot mig. Tyvärr. Jag önskade att allt vore enklare.


    Bara du vet vilka strider du vill ta. Jag ska ta reda på om det finns andra fall liknande. En ÄD m spermadonator är bara starta igång idag! Med din bakgrund tycker jag absolut, ta kontakt m serum innan du går åt något håll. Peny kontakt tror jag kommer göra dig gott! Du kommer känna dig sedd. Kram
Svar på tråden 45 år och planerar IVF