• Anonym (at your service!)

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Ibland vill man säga ett par sanningens ord till någon fast av olika anledningar låter man bli.
    Man vill men vågar inte. Man både vill och vågar men vet att det får (eller kan få) konsekvenser som man inte är beredd att ta. Eller som i mitt fall-man saknar personens kontaktuppgifter och vet inte riktigt vart man ska göra av alla tankar och känslor. Någonstans måste det ut!  

    Så, vill du som jag skicka ett sms eller mail till någon som du kanske är hemligt förälskad i, till någon du saknar, någon du är arg på, en avlägsen vän, din sambo, din kusin, Fredrik Reinfeldt eller vem som men utan att outa dig till personen ifråga och utan att behöva ta konsekvenserna av ditt handlande, skriv ditt sms/mail i denna tråd och jag kan nästan garantera dig att det kommer att kännas bättre efteråt. Självklart får man vara anonym och man väljer själv om man vill berätta här i tråden till vem meddelandet är.  

    Jag börjar.

    Sms till mitt ex vars telefonnummer jag inte längre har: 

    "Undrar hur du mår och vad du gör. Kan inte sluta tänka på dig. Saknar dig så det gör ont och vill ha dig tillbaka. Tror jag. Åtminstone just nu. /Ditt ex "

    Din tur. Kör hårt! Skrattande    

  • Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!
  • andiie
    Anonym (Ei) skrev 2022-10-12 20:11:04 följande:
    Ja det var ju helt klart ett annat sätt att se på det, intressant och låter vettigt när du säger det.

    Jag själv har väl försökt att undvika personen för att det ska gå över.. likväl är samma känslor kvar efter över ett halvår. Nästan så att det har intensifierats, bara av att han tittar på mig så känner jag mig knäsvag. Samtidigt så är det en person som jag inte alls ser en framtid med. Jag behöver gå vidare.

    Tack, ska faktiskt fundera på att hantera det annorlunda.
    Ha med i huvudet att mitt alternativ också är smärtsamt. Men att det är poängen. Att våga möta det. Att våga vara i det. Och slutligen våga förstå och bearbeta det. Lycka till!
  • Anonym (Din)

    Drömde om dig i natt. Var länge sedan sist. Vi var utomlands och hamnade på samma hotell. Du var där med din flickvän och din familj. Jag med mina barn. Att se dig ihop med din familj och flickvän på så nära håll och inte kunna gå fram var oerhört jobbigt. Våra blickar möttes vid flera tillfällen, men det var allt. När jag vaknade mådde jag dåligt. Saknar dig så. Jag vet att vi bara är en dröm du och jag. Kan aldrig bli vi. Du finns i mitt liv om än på avstånd och det är en tröst. Saknar dig.

  • Anonym ($$)

    @ångrarmignu, är du kille eller tjej? Vågar du ställa frågan till henne?

  • Anonym (Ei)
    Anonym (tänk) skrev 2022-10-09 23:01:28 följande:
    Jag ska inte ta frågan ifrån Andie då frågan är ställd till hen. Men eftersom jag tyckte att hens svar var klokt så kan jag svara också :) 
     
    Du skriver "De flesta brukar ge rådet att skapa distans för att kunna gå vidare." Ja, det är vad många säger. Men det är, enligt mig, den "enkla" vägen. Den enkla vägen kommer ikapp en förr eller senare. Iallafall för min egen del. 
     
    Det en gör när en skapar distans till en person, kan förvisso vara bra, men du förskjuter den sorg det innebär att av någon anledning, ha förlorat eller gått miste om en annan person. Att någon slags relation försvinner. 
     
    Det är en sorg i att tvingas lägga  band på sig också. Att inte kunna kunna visa en känsla eller tanke. Även oönskade tankar och känslor är en sorg. Att hålla sig ständigt sysselsatt och hålla sig borta från en person, när en egentligen vill tvärtom, är något som kroppen känner av. Det kan visa sig i att det gör ont någonstans eller irritation mot andra, eller en allmän känsla av trötthet och en ledsenhet. 
     
    Om en stannar till i den sorgen, om en erkänner för sig själv, att detta är en förlust, denna person saknar jag, istället för att springa ifrån sina känslor genom att ständigt vara på väg och tändigt  sysselsatt, då kan en bearbeta den känslan bättre och därmed även öka sin egen självmedvetenhet. 

    Ofta kommer känslan tillbaka om natten ändå. När allt är tyst och stilla. När det inte går att distansera sig, när en inte har en omgivning, aktiviteter att "gömma sig" bakom. 
     
    Känn sorgen. Erkänn den. Var i den.
    Låt det göra ont, tills sorgen är över. Spring inte ifrån dina känslor. På så sätt påskyndar du dig en riktig och äkta läkning. Menar inte att en ska isolera sig, men att våga känna in sorgen tror jag är lika viktigt som att en ger sig själv möjlighet till glädje. 

    Ursäkta om jag svarade i någon annans tråd, men det var en spännande och viktig tråd. 

    Känns verkligen som att du beskriver den process som pågår inom mig, även om jag vet att jag inte kommit så långt som jag behöver.

    Kompromissar med mig själv i mina tankar, den ena stunden ett lyckorus över de där kärlekskänslorna som jag känner för personen (som jag absolut inte borde känna). I mitt huvud har jag tyvärr passerat alla gränser, i verkligheten har jag hållit mig inom de flesta gränser. Samtidigt känns det som att jag känner sorg, för jag vet att känslorna behöver försvinna.. Det är svårt när min kropp säger motsatsen, jag vill ju närma mig. Men om jag närmar mig så känner jag skuld, för jag vet att det är fel. 


    Känns som att jag fått mitt hjärta krossat, av mig själv. För att jag måste, för att jag vet vilken väg jag behöver välja. Att se det som en sorg jag behöver ta mig igenom låter rimligt.

    Tack för dina ord, tar med mig dem.

  • Anonym (Bubbla)
    Anonym (tänk) skrev 2022-10-24 18:10:20 följande:
    Hej! 
    Först: Fint att du tar med dig mina ord :) 
    Jag önskar dig lycka till i din process att sörja. Det är väldigt jobbigt, och ärligt  stundtals outhärdligt, men i längden nyttigt. Ett tips är att ta den tid du behöver. Det finns inget start eller slutdatum i att känna sorg. 
    Måste erkänna att när jag läste dina rader blev jag själv lite ledsen. Det för att jag känner så väl igen det du beskriver. Detta i att känna hur kroppen vill, att kroppen och hela sinnet blir glad av personen som du tänker på, hur du vill närma dig, (och även hur du redan gjort det i tanken) och bara vara nära och omsluta och krama den här människan hårt, men sen stoppar dig själv. För att det finns anledning till det. Ett undvikande av personen blir därför till ett hål inuti. Det börjar göra ont. Det är den som är sorgen. Den tunga stenen, som finns där. Men som en måste låta få finnas där, tills det en dag känns lättare att andas. 
    Det finns en barnbok som heter "Jim och piraterna Blom" som är skriven av Hans Alfredsson. i den står det, i mitt tycke, dom finaste rader om just sorg. Så jag delar det till dig här: En tid efter att Jims pappa dött kommer kolavippen åkandes på sin flakmoppe. Han kommer för art befria Jim från den stora, tunga svarta sorgestenen som han bär i sitt bröst. Han stoppar in en rörtång innanför Jims skjorta och lyfter upp stenen. Den ska han lämna av i yttre rymden. Men först klyver han den mitt itu med en hammare och mejsel. Där inuti finns en stor diamant. "Här har vi sorgens kärna säger han. Se så den gnistrar. Det är den finaste biten av sorgen, den ska du aldrig göra dig av med, för den behöver du för att förstå andra. Den liksom lyser upp dig inuti".  Fin va? 
    Om du vill får du gärna svara på vad det är som gör det omöjligt mellan dig och personen? Du beskriver att om du skulle närma dig så känner du skuld? Vad är det för slags skuld och vad händer inuti när den kommer? Är någon av er upptagna? Eller är det en plats ni båda är på och som gör att det inte går att närma sig och att det är komplicerat? 
    Oavsett så kan jag känna din sorg för den liknar min. Jag tänker på personen än och varje dag. Fast personen nog inte alls tror det, eller kanske inte ens förstår det.  Det går inte att få bort personen ur mina tankar. Personen gör något med mig och har berört mig. Tanken på personen har iksom aldrig lämnat mig, trots att det gått år emellan vi sågs igen. Då av en slump. 
    Allt gott till dig och behöver du prata får du gärna skriva. Här i tråden eller med mig privat. Ta hand om dig ❤️
    Och tråden heter:
    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!
  • Anonym (cvitamin)

    Tänk att idag är en sån dag då allt bara faller på plats. Är så glad. Imorgon är jag antagligen tillbaka till det ångestfulla jobbiga igen. Men idag tänker jag njuta så mycket jag bara kan.

  • BurningSouls

    Nu är allt extra jobbigt, det känns som om hela mitt liv kraschat totalt.. vilket får mig att undra hur de sett ut om ja aldrig träffat dig.. jag står vid ett vägskäl nu och undrar vilken väg jag ska ta.. jag tvivlar starkt på att jag kommer uppnå min önskan om jag stannar kvar här.. du tog allt ifrån mig och lite till..vågar jag ta steget att börja om någon annanstans? Jag tror faktiskt att jag gör det, och det kommer kännas som en stor sten lyfts från mitt bröst..

  • Anonym (Elise)

    Du är gapig, du tar för mycket plats och driver din linje för hårt. Du är lite skrämmande. Men något med din intelligens och din dominans gör mig väldigt attraherad av dig. 

  • Anonym ((Josef))

    Av någon anledning kommer jag att tänka på att du är en snygg tjej som har på sig snygg racing läderjacka eller liknande där det står "lamborghini" bakom? med siffror och andra texter på


    Anonym (Elise) skrev 2022-10-28 21:04:14 följande:

    Du är gapig, du tar för mycket plats och driver din linje för hårt. Du är lite skrämmande. Men något med din intelligens och din dominans gör mig väldigt attraherad av dig. 


Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!