• Anonym (at your service!)

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Ibland vill man säga ett par sanningens ord till någon fast av olika anledningar låter man bli.
    Man vill men vågar inte. Man både vill och vågar men vet att det får (eller kan få) konsekvenser som man inte är beredd att ta. Eller som i mitt fall-man saknar personens kontaktuppgifter och vet inte riktigt vart man ska göra av alla tankar och känslor. Någonstans måste det ut!  

    Så, vill du som jag skicka ett sms eller mail till någon som du kanske är hemligt förälskad i, till någon du saknar, någon du är arg på, en avlägsen vän, din sambo, din kusin, Fredrik Reinfeldt eller vem som men utan att outa dig till personen ifråga och utan att behöva ta konsekvenserna av ditt handlande, skriv ditt sms/mail i denna tråd och jag kan nästan garantera dig att det kommer att kännas bättre efteråt. Självklart får man vara anonym och man väljer själv om man vill berätta här i tråden till vem meddelandet är.  

    Jag börjar.

    Sms till mitt ex vars telefonnummer jag inte längre har: 

    "Undrar hur du mår och vad du gör. Kan inte sluta tänka på dig. Saknar dig så det gör ont och vill ha dig tillbaka. Tror jag. Åtminstone just nu. /Ditt ex "

    Din tur. Kör hårt! Skrattande    

  • Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!
  • Anonym (Dotter)

    Mamma, jag älskar honom, åldern är bara en siffra, försök att inte döma som du alltid gör. Ge honom en chans! Han är det bästa som finns och precis vad jag behöver... Oroa dig inte!

  • Anonym

    Adress Himmelen.

    Hoppas du har det bra och att du inte längre har nån smärta.
    Det har gått 10 år sen du lämnade oss och saknaden är fortfarande så stor.     
    Jag har det bra nu och jag tror du skulle vara stolt om du såg mig.
    Jag har slutat röka som du alltid ville.
    Jag älskar dig.
    Du fattas mig Pappa.

    Din dotter.          

  • Anonym (Till pappa)

    Till pappa: Jag är fortfarande rädd för dig trots att jag är 30. Varje gång vi umgås kan jag inte vara mig själv och jag har alltid en klump i magen även om vi leker lycklig familj på söndagar. Dina år av tungt drickande, psykisk misshandel och att aldrig kunna lite på dig har satt sina spår. Jag vill fortfarande duga i dina ögon och försöker alltid berätta om hur bra det går i mitt liv när vi ses.

    Du är nyktrare nu, morfar och farfar. Du ställer upp, lagar mat och ringer ibland och frågar hur det är med oss men du har aldrig bett om ursäkt för att du var fruktansvärd under nästan hela min uppväxt.

    Du har aldrig bett om ursäkt för hur liten och värdelös du gjorde mig. För alla fruktansvärda saker du sa och för alla hot, förolämpningar och allt nedtryckande.
    För när du skitfull stod i kalsonger och tvingade mig att skura hela toaletten mitt i natten för att jag hade kommit hem 10 minuter för sent. 
    För att du rev sönder hela mitt rum och skrek att det bodde en värdelös gris där när du tyckte att jag hjälpte till för lite hemma.
    För att du skrattade åt mina tårar.
    För att du aldrig sagt något snällt om mig utan att ha ironi i din röst.
    För att du hånade allt jag tyckte om, alla böcker jag läste, all musik jag tyckte om.
    För att du sa att jag aldrig skulle bli något.

    Jag umgås med dig för att barnen ska ha en morfar, för att jag vill ha en familj och vara "normal".
    Men jag lovar att varje gång jag kommer hem från en middag/fika/utflykt med dig så är jag helt utmattad av att gå omkring med den där klumpen. Jag förlåter dig inte heller för hur du trycker ner och kontrollerar mamma, hur hon inte har en aning om vem hon är på grund av dig och hur hon bara är en skugga av dig. 

    På grund av din "uppfostran" levde jag i 4 år med en man som var precis som du, som psykiskt misshandlade mig, gjorde mig liten och värdelös och fick mig att känna mig som världens sämsta människa. Jag kunde få din bekräftelse så istället försökte jag få hans.
     
    Jag är starkare än så pappa, även om du gör mig liten fortfarande är jag starkare än så, jag fick upp ögonen för mitt eget beteende, lämnade den mannen och blev en självständig och stark kvinna.
    Jag fick lära mig att älska mig själv.
    Respektera mig själv.
    Sätta mina egna gränser och tycka att jag själv är jävligt bra.

    Senare gifte jag mig med en man som inte påminner om dig över huvud taget, han älskar och respekterar mig, får mig att känna mig bäst och smartast och starkast i hela världen. 

    Men fortfarande ger du mig en klump i magen när vi ses och jag blir en strykrädd 13-årig flicka som bara vill duga när vi ses.

    Vet du...jag klarade mig ändå. Jag blev stark och lärde mig att älska och respektera mig själv och det, pappa, har inget med dig att göra. Den styrkan och kärleken har kommit inifrån mig . Den är min och även om den går och gömmer sig lite när vi ses så finns den där och sviker mig aldrig när det verkligen gäller.

  • Anonym

    Till mina föräldrar..

    Ni kommer aldrig förstå mig o mina syskon o ni borde aldrig ha blivit föräldrar. Om ni bara anade hur mycket smärta vi fått pga  hur ni behandlat oss, så skulle ni må dåligt resten av livet.... ni har fullständigt förstört vår barndom o ungdom.... Ni borde fan skämmas!

  • Anonym

    Kära Hyresvärd = Det lilla äcklet!


    Tack för den overprised lägenheten vi bott i i tre år. Du är en snål, lat, vek persson som bara lovar och lovar men aldrig gör något. Fläkten var trasig när vi flyttade in, och det är den fortfarande. Han som sköter trädgården har inte gjort det.
    När vi ringde och bad om att få hyran uppskoven en månad så blev du förbannad och skrattade och sa att "du kan få in en ny person på någon dag, så ska vi flytta ut så gör det gärna"

    Och nu när vi ska flytta på riktigt så får vi betala 13 000 extra för att du är lat och seg. Jag säger aldrig såhär men jag hatar dig!

  • Anonym
    Anonym skrev 2011-10-26 19:00:37 följande:
    Till mitt X.

    Jag var helt enkelt inte kär i dig längre, därför gjorde jag slut. Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva förklara det för dig innan du förstår. Jag vet att du älskar mig, men det kommer aldrig mer bli vi två. Fyra månader har gått, och du måste gå vidare, för det har jag gjort. Har träffat någon som gör mig lycklig, och för första gången på två år känner jag mig glad.
    Jag ville aldrig såra dig, men det fungerade ju inte mellan oss, det vet du också inners inne. 
    Önskar dig verkligen all lycka i framtiden, och för de fyra år som vi hade tillsammans vill jag säga tack.
    Hoppas du hittar din väg i livet. 
    Tror verkligen du skulle behöva säga det där till ditt ex. I telefon kanske, inte i skriven form. Är nog ord som behövs höras.
  • Anonym
    Anonym (jag) skrev 2011-10-24 13:53:50 följande:
    jag tycker absolut att du ska skicka mailet/sms:et till ditt exs nya... det var fint och väldigt klart och tydligt formulerat och om JAG vore hans nya skulle jag bli väldigt rörd och glad över de raderna
    hade stora turen att få träffa henne igår, så jag gjorde som planerat: sträckte fram handen och hälsade, och sa sedan att det var trevligt att få träffa henne. Det var det! SKÖNT att hon hälsade tillbaka. En jättevacker tjej. Hoppas att exet behandlar henne bättre än han behandlade mig. (fast det vågade jag inte säga; för det är mellan honom och mig; att han fortfarande tills dags dato inte har vare sig ångrat nått eller bett om ursäkt; och fortsätter att bli elak ibland, fast jag inte gjort honom ett skit)

    Skumt att jag skrev i tråden först, om att jag ville få träffa henne, å sen fick det bara någon dag senare.
  • Anonym

    Till mitt ex:
    Jag förstår inte hur du tänker, för första gången i mitt liv så hoppas jag att du aldrig blir lycklig. Du var otrogen med en av mina "vänner", du ljög om det, när våra vänner berättade för mig och jag kom på dig så skyllde du på mig, du sa att om jag inte "snokat" så hade jag aldrig blivit sårad, du sa att han var en bättre person än jag. Två år tillsammans innan du plötsligt ändrades över en natt, sa upp kontakten med vänner som var kritiska mot hur du börjat bete dig och hur länge varade det med min "vän" sen då? Knappt en månad, och det har du tydligen sagt var också mitt fel för att jag när jag gjorde slut med dig gjorde dig uppmärksam på alla hans brister. Jag hoppas faktiskt att du aldrig hittar lyckan, du har inte gjort dig förtjänt av den.

  • Anonym (mitt brev)

    Till min älskade


    JO, jag vill VISST förlova mig med dig NU och jag vil VISST gifta mig med dig snarast! Men vågar inte säga det av rädlsa för att du ska känna dig pressad trots att du säger at tdu vill.. Det gör mig lite rädd dock att jag vet att du har sagt åtminstone till ett av dina ex att ni ska gifta er, tänk om det är något du bara 'kör med'? TROR inte det, men jag har blivit så sårad förr att jag faktistk inte vågar säga det nu. Än. Men snart. Skottår nästa år, då friar jag om du inte redan hunnit göra det .-D

  • Anonym

    Till kollegan tvärs över skrivbordet:
    jag klämmer gärna mer på dig  

Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!