• mammave

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Två döttrar och en son skrev 2012-05-18 09:19:53 följande:
    Det stämmer nog bra det.
    Har de gått in och rensat livmodern så är det ju ett ingrepp och alltid i samband med det så är det en ökad infektionsrisk.
    Man bör nog vänta iaf tills man varit på återbesök och sett allt allt ser bra ut, då kan man ju  också fråga rent ut om det går bra att börja igen! Vi fick klartecken att börja igen när det slutat blöda helt vid återbesöket, tror det var ca 2 v efter första besöket och alltså 10-12 dgr efter att det mesta kom ut.
    Jag ska inte på något återbesök eftersom de var helt säkra på att allt var ute och det behövdes inte sa de. Dock skulle jag vänta med sex 1 blödningsfri vecka efter skrapningen pga infektionsrisken. Så då borde det vara ok att försöka igen på en gång, antar jag.
  • mammave

    Ni skriver mkt, så jag hinner knappt med att läsa allt :P

    JZ79: tråkigt med mens, men bra att du kollat upp telefonnr o sånt. Det skadar ju inte att ringa dem. Det verkar vara ganska vanligt att behöva lite hjälp på traven.

    Kanske4: förstår precis hur du känner. Är i samma sits med en kompis som fick strax före mig och som ska ha i sommar. Jag hade oxå velat ha i sommar och hade vi plussat någotsnär tidigt hade vi fått i sommar oxå :S Men nu sitter man efter ett MF och en skarpning och funderar på att börja försöka igen och börja om med alla försök. Det känns som att börja om på ruta 1 och en evinnerlig väntan igen - och veta att det kan ta väldigt låååång tid :(

  • mammave

    Inelg: Jag är hemskt ledsen för din skull :( Efter mitt mf känns det så himla mkt mer i en när jag läser att ngn annan måste gå igenom samma sak. Massor av kramar till dig! Gråt och prata massor om det, det hjälper lite i alla fall. Men nu är vi redo för nya tag, så det kommer en tid efter när man plockar ihop sig själv och börjar om. Vi plussade på försök 9 och sen fick vi mf - och nu undrar jag hur lång tid det kommer ta igen. Men många säger dock att det ofta är lättare att plussa igen efter mf - så jag hoppas på det.

  • mammave

    Testade gravtest idag för att se om allt hcg försvunnit efter mf, men det har det inte :( Så det verkar ta tid innan det försvinner ur kroppen. Jag hade nästan tänkt börja försöka igen, men om jag fortfarande har hcg i kroppen så det ger utslag på gravtest borde jag ju inte kunna bli gravid, eller? Betyder det att det inte kommit igång någon ägglossning heller? Den borde ju egentligen redan ha varit denna gång. Nu blir jag orolig att kroppen inte ska fatta att jag inte är gravid och att det ska ta en massa jobbig tid innan jag ens har en sportslig chans att bli gravid på nytt :( Dumma knäppa kropp :(

  • mammave
    Två döttrar och en son skrev 2012-05-21 08:01:25 följande:
    Gravid igen...?
    När fick du mf?
    I vilken vecka?

    (När jag fick MA i v 11+5 så kom det en ny ägglossning efter 3 v och då blev det + igen....) 

    Bästa är nog om du går efter tecken på ev ÄL.

        
    Gravid igen är jag inte eftersom vi ej haft sex än. Man skulle vänta en blödningsfri vecka och det var igår. Men då var jag inte riktigt redo för beslutet om vi skulle försöka igen på en gång. Det var väl 3 veckor sen imorgon som jag skrapades, så jag antar att jag räknar därifrån, eller? Jag började dock blöda lite grand en vecka tidigare. Men denna omgång borde det ändå vara för sent för ÄL isf. Förut hade jag ÄL på dag 12 tror jag, så det är ju passé för ett tag sen. Men jag vet inte vad jag ska tro om min kropp längre.

    Cice: välkommen. Tråkigt att höra om fler mf :(

    Inelg: Nu bestämmer vi att vi plussar snart igen och att det går bra. Känns som om vi är i väldigt lika sits just nu. Jag tänker strunta i skydd från och med idag. Men tror som sagt att det är för sent denna gång. Och särskilt som gravtest fortfarande visar svagt plus. Och jag borde ha haft äl om jag nu har det denna gång. Jag hoppas just nu bara att kroppen inte ställer till med några konstigheter efter mf.
  • mammave
    Aaster skrev 2012-05-22 06:05:28 följande:
    Mammave - jag har ägglossning nu (igår eller idag) och imorgon är det tre veckor sen jag skrapades. Så, min ägglossning kom senare än den brukar nu efter skrapningen, kring dag 19 eller 20...
    Intressant. När brukar den komma? Hur lång cykel brukar du ha egentligen, innan MA? Vi skrapades alltså nästan samma dag. Men du skulle vänta en mens väl, om jag inte minns fel o fel person? Jag har lite svårt att hålla isär alla, eftersom det är många i tråden och jag har nyss kommit tillbaka.

    Inelg: Jag har inte en aning om allt hcg måste ur kroppen innan man kan plussa igen. Det var bara ett antagande från min sida. Jag tänkte att man inte kan bli gravid om kroppen inte riktigt fattat att man inte är det. Men är det någon som har bättre koll på detta får ni gärna informera.

    Två döttrar: Det är ju jättebra med någon som har bra koll på detta i tråden! En annan har noll koll och endast sin egen erfarenhet att gå på och eftersom detta är första gången det inte funkar som det ska är den alltså lika med noll. Min dotter blev till på försök 1 så där hade jag inga såna bekymmer och funderingar som jag har nu.
  • mammave
    Kravmärkt skrev 2012-05-27 07:59:34 följande:
    Så kom mensen! Blir så trött, känns som om det aldrig blir vår tur att få ett friskt syskon Två plus sedan start, ett missfall och ett avbrytande. Rent kalendermässigt har vi försökt i 13 månader nu och man börjar ju misströsta. Ja, ni vet ju hur det är..
    Åh så tråkigt :( Jag vill oxå ha syskon till min lilla tös snart. Det är så himla jobbigt med denna väntan och nu ska jag börja om att vänta igen. Fick mens igår dock, första efter mf så det känns bra att kroppen kommit igång igen.

    Inelg: till mig sa de att vänta en blödningsfri vecka efter min skrapning, men det är nog större risk för infektion om man skrapats än vid ett vanligt mf. Men jag hade nog väntat lite iaf.

    Så nu ska jag försöka lägga till mig på BIM-listan oxå. Äntligen kan man börja försöka igen. Men jag ser inte fram emot allt väntande igen :(
  • mammave
    {#emotions_dlg.flower} BIM Maj:

    28/5 Pastell, försök 9 , konstaterad pco&under utredning, första barnet
    31/5 BVP, försök 11, andra barnet

     {#emotions_dlg.flower} BIM Juni:

    5/6: queenofhearts, försök 18, första barnet
    7/6: mamma07, försök 9, andra barnet.
    7/6: Rebster, Försök 9, första barnet
    10/6: kanske 4a, försök 11, fjärde barnet.  
    12/6: cindy03, försök 2 efter mf, tredje barnet. 
    14/6: 72dagar, försökt 22 månader, andra barnet.
    15/6: Inelg, försök 1 efter mf, andra barnet
    15/6: JZ79, försök 12, första barnet.
    16/6: Stora My, försök 11, tredje barnet.
    21/6 Ciccie86, försök 14, ÄL den 7/6, första barnet
    22/6 Hoppas 2012, försök 10
    22/6 mammave, försök 1 efter mf (då tog det 9 försök)
    25/6: Nellin, försök 15, första barnet.
    26/6 35-åringen, försök 11
  • mammave

    Nu slutade det blöda. Hoppas verkligen att det bara håller upp en kort stund, jag vill ju ha en vanlig mens nu - inget strul :(

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus