• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    JZ79 skrev 2012-07-11 14:37:37 följande:
    Maramina: tror inte ni behöver betala varken utredning el ev ivf själva. Ivf får man fram till 40 om jag läst rätt iaf på Sahlgrenskas hemsida..

    Ja mannen måste ju vara med på notera..han behöver kanske bara lite ner tid. Kram!



    Vad jag har förstått så får man inte IVF betald om man har gemensamma barn sedan tidigare, iaf inte i Västra Götaland där vi bor. Det är iaf vad jag läst här på FL, men det är ju klart, det som står här är ju inte alltid sanningen heller Det jag inte kunnat hitta något om är hur det är med utredning och eventuell övrig behandling så som hormonbehandling
  • Maramina
    Vårväntanochlängtan skrev 2012-07-12 12:19:17 följande:
    Samma som för mig då, nästa månad är det ett år sedan vi började försöka  Känns inget bra att kämpa och kämpa och det känns som att man aldrig kommer någonstans. Inget hjälp och inget plus. Bitterheten börjar komma krypande!



    För oss blir det också ett år i augusti... För oss finns en viss chans, om än liten att det tagit sig den här gången men jag är inte alltför optimistisk. Negativt på gravtest, starkt på ÄL-test som jag råkade ta av misstag (och ja, jag vet att det kan visa positivt om man är gravid, men det kan den även om mens är på G och jag tror snarare på det sistnämnda) och allmänna känningar av att mensen ligger och väntar på att komma.
  • Maramina
    Bullen80 skrev 2012-07-13 08:01:10 följande:
    Grattis! Jättekul med plus i tråden! Det inger hopp för oss andra

    En fråga ang. TSH, hur var symptomen för högt/lågt TSH och hur korrigerades det? Med medicin?

    Lycka till med graviditeten! Kommer gå fin fint!



    Googla på hypotyreos och hypertyreos alternativt ämnesomsättning så hittar du alla symptomen. Det är väldigt komplext det där, men vanliga symptom på hög TSH (hypotyreos=låg ämnesomsättning) är bl.a. trötthet, oförklarlig viktuppgång, torr hud och torra skemhinnor, man tappar hår. För låg TSH (hypertyreos=hög ämnesomsättninge) är vanliga symptom oförklarlig viktnedgång, hjärtklappning, sömnproblem. Det finns hur många andra symptom som helst, och man behöver nödvändigtvis inte ha något av de symptom jag nämnt utan man kan ha helt andra. Jag har låg ämnesomsättning och mina symptom är trötthet, håravfall, torr hud, ledvärk och "bomull i hjärnan"
  • Maramina
    Ciccie86 skrev 2012-07-13 13:33:08 följande:
    Nu börjar jag undra om läkaren kollade mitt TSH värde när jag var och gjorde mina tester. Min svägerska började äta levaxin för 4 mån sedan.. Hon är nu gravid i vecka 10.. Så det kan nog vara bra att kolla upp TSH och T4 fritt. Ska ringa och fråga min gyn på måndag om de tog de testerna på mig. Allt han sa var att alla tester var bra, men frågan är vilka tester han tog :p dag 3 och dag 21 i cykeln. Kram



    TSH kan man kolla när som under cykeln och är nog ett av de första proverna som tas vid just fertilitetsutredningar så det vore konstigt om de inte kollat det. Har man problem med just låg ämnesomsättning får man gå och ta nya prover en gång om året. Blir man gravid så är det sedan jätteviktigt att man informerar MV om att man har problemen för i de allra flesta fall kommer man få öka dosen Levaxin. Har man redan problemen så är rådet att man kollar det oftare. Det optimala är om TSH ligger mellan 1,0-2,0. Ibland kollar de även några andra värden som höt ihop med TSH men just TSH hör till standardsaskerna man mäter.

    Vad klantigt av henne pysselkiisen!

    Och duktig du är Pastell med viktnedgången! Jag försöker också gå ner, men just min ämnesomsättningsproblematik gör det svårt för mig. Gör jag fel så tror kroppen att den går på svält och sen börjar jag lägga på mig ännu mer. Nu har jag försökt ett tag med LCHF men hittills har jag bara gått upp så jag får nog tänka om vad det gäller den saken. Vet inte vad jag ska göra nu istället. Träna ett par timmar om dagen kanske? Fast jag vet inte vart den tiden kan tas utan att det tas på bekostnad av den tid jag har med dottern. Har redan nu svårt att få tid till den motion jag utför idag
  • Maramina
    Pastell skrev 2012-07-13 15:52:56 följande:
    Rebster: Tack & mer ska det bli hehe.

    Maramina: Tack....jo jag förstår det inte är enkelt att gå ner när ämnesomsättningen krånglar till det då blir det ju automatiskt svårare....trist!  LCHF funkar inte för mig alls, jag kör på kaloriräkning helt enkelt,får äta allt men i måttliga mängder och helst nyttigt.

    mamma0702: Har ungefär 6 kg kvar till normalt BMI,men jag är kort (1.53) så varenda kg är bra att gå ner och gör nog skillnad+att det syns när man är så kort



    Kaloriräkning fungerar inte heller. Just nu känns det som om jag äter lite hipp om happ och det jag känner för så står vikten still, men gör jag något som fungerar på alla andra så går jag genast upp. Känns rätt uppgivet med just vikten. Jag behöver och VILL gå ner, men lyckas inte. Väger 80 till mina 162 cm vilket är tok för mycket även om jag senast i vintras fick höra på hälskontrollen som jag gjorde på jobbet fick höra att man inte alltid ska stirra sig blind på BMI och i mitt fall var det så. Men ändå. Helst vägde jag 60 men jag skulle vara glad om jag lyckades gå ner till 70 i alla fall!
  • Maramina

    Ååååh, vad jag blev irriterad tidigare när jag läste ett inlägg i en annan tråd. Det var en tjej som undrade om den tråden "bara var för dom som hade svårt att bli gravida" då hon var den enda som lyckats bli gravid under den månad som tråden funnits, och då var hon rätt säker på att hon var gravid redan när hon gick med... Tråden som är för alla som planerar bebis till 2013 är på inget vis öronmärkt för varken dem som blir gravida så fort de ser en man, eller för sådana som vi, som har lite svårare, vilket jag svarade utan den var helt enkelt öppen för alla som planerade bebis. Jag skrev även att det i snitt brukar ta sju månader innan man blir gravid. Då bad den där tjejen om ursäkt, för det hade hon ingen som helst aaaaning om, men hon minsann hade såååå lätt att bli gravid och inga preventivmedel tycktes fungera på henne och....

    Och en annan ville bara skrika ut sin frustration, varför kan inte jag få ett uns av hennes fertilitet för??? Även om det säkerligen inte var menat som ett hån så kändes det som det. Och vad levde hon i för värld där hon trodde att det vanliga var att man blir gravid så fort man bestämt sig för att skaffa barn, eller att det max tar tre månader efter beslut tills man har ett plus...?

  • Maramina
    BaPumba skrev 2012-07-23 20:31:12 följande:
    Som någon skrev tidigare är barnlängtan något som hänger som en grå dimma över allt annat som man egentligen tycker är roligt. Det går nog inte att komma ifrån hur mycket man än försöker uppskatta det man har.

    Men jag tänkte ändå som en pepp-grej för oss, vad är det bästa med att faktiskt INTE vara gravid eller redan ha barn?

    * Ostbricka, mmmm!

    * Vin och goda drinkar, mmmm igen!

    * Man kan vara spontan utan att behöva ta hänsyn till mattider, läggtider mm

    * Man kan sova hela natten och vara utvilad

    Fyll på med mer - vad gör livet extra njutningsfullt just nu?



    Vi har ju redan dottern, men en sak som jag saknade idag var att kunna gå och kolla på museum utan att någon skriker: "Jag vill gå uuuuuut!" och som protesterar högljutt när en annan vill gå in i en klädaffär (mannens suck gilla inte här . ). Vi är i Stockholm och skulle träffa några bekanta, utan barn, kan tilläggas, och de föreslog fotografiska. Detta kan fungera med små bebisar men med en tvååring... Fast okulturell som jag är så höll jag nog med om att det inte var det roligaste att kolla på, bilder på Strindberg och döda människor... Roligast var gamla OS-bilder, men jag är även totalt ointresserad av sport
  • Maramina

    Är det bara jag som tycker att det kryllar av gravidmagar överallt för tillfället? Mannen tror att jag ser, och reagerar på alla magar pga min bebislängtan och för att några av mina närmaste vänner ska ha barn i början av nästa år, vilket jag fått veta nyligen. Kanske är det så, men jag tror inte det. Eller?

  • Maramina

    God morgon! Skönt Nellin att mensen kom! Ta dig ett extra glas på festen för snart får du inte dricka på läääänge Det tror jag iaf!

    Här ägglossas det för fullt. Tror jag i alla fall. Testerna visar det men tempen visar inte minsta lilla antydning till det. Fick plus på stickan redan i förrgår ich har fortsatt med det men tempen är iförändrad. Någon här som vet om man kan ägglossa även utan tempändring?

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus