• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Jag beklagar verkligen Inelg!

    Jag är precis som du lite inne på att rr och bdg kanske kan bidra till att man kan bli gravid med ägg som det inte var meningen att man skulle bli gravid med, dvs defekta/sjuka ägg, eller att kroppen behåller dessa ägg längre innan det blir ett mf, än vad den skulle gjort om man inte hade ätit dessa, just för att de ökar ens fertilitet. Därav orsaken till att det är tämligen vanligt med mf då man ätit dessa.

    Samtidigt så är mf rätt vanligt. Att få flera mf även utan intag av olika hälsokost är inte helt ovanligt. Jag kan ta dom exempel min farmor som har varit gravid 12 gånger. Fem av dessa slutade i missfall, två barn dog innan fyra års ålder och fem växte upp och blev vuxna.

    En kompis till mig är ett annat exempel, hon har idag adopterat ett barn men innan dess hade hon hunnit med flera mf och x. Allt utan att ha tagit hjälp av naturpreparat (hon är anti allt vad sådant heter)

    Och själv har jag fått två missfall, tidiga både två. Innan den ena hade jag ätit kombinationen rr och bdg, men inte vid den andra.

    Hur som, en stor styrke kram till dig!

  • Maramina

    Nedräkningen har börjat. Men jag tror inte att det blivit något den här gången heller då min temp är totalt oförändrad Samtidigt så kan jag inte låta bli att hoppas då en del av mig fullständigt skriker gravid, särskilt som jag tycker att allt smakar väldigt starkt, jag har blivit sanslöst trött och orkeslös plus att jag varit lite illamående till och från de senaste dagarna och just nu känner jag av halsbränna, vilket jag inte gjort sedan jag var gravid senast (men som tyvärr slutade med mf) och innan dess var när jag väntade dottern. Samtidigt så säger en annan del av mig att jag inte är gravid. Dels det där med tempen men även för att jag inte tror på att jag skulle kunna få så mycket symptom redan, ÄL+7 BIM-7. Alla "symptom" jag känner beror säkert på att jag vill så gärna och att jag lyssnar för mycket på kroppen, plus att jag stressar upp mig för att semestern nu är slut och att jag måste gå tillbaka till jobbet på måndag.

    Hur som, jag kunde inte låta bli att testa idag men det var självklart väääldigt negativt. Jag gillar DocMorris tester då de är betydligt känsligare än många ansra och tänkte eventuellt köpa en på söndag eller måndag, så får vi se.

    Hur går det med er andra?

  • Maramina
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-03 20:21:12 följande:
    Hypotyreos brukar ge längre och längre menscykler.

    Så var det för mig.

    Och det påverkar ju fertiliteten.

    Min hade heller aldrig varit över 30 dgr, men då började den bli 33-34 dgr.

    Med Levaxin blev de 28-29 dgr igen.    



    Även hypertytereos kan ge längre cykler! Jag har hypo sedan snart 12 år tillbaka och även om jag har fått höja dosen levaxin vid några tillfällen efter att ha fått andra symptom, så har Mensen fortsatt vara regelbunden. Däremot när jag låg för högt ett tag blev cyklerna längre men när blodvärdena åter var ok så blev mensen kortare igen och återgick till sina 28 dagars cykler
  • Maramina
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-03 20:33:02 följande:
    Menar du hypo eller hyper?

    Nej om man behandlar med levaxin och ligger bra i TSH så ska ju cyklerna vara normalt korta/långa.

    Men de allt längre cyklerna var ett tecken för mig på hypo.... och att jag ej blev gravid.

    När jag började med levaxin blev det plus direkt!    



    I mitt fall har jag hypo, men om man har hyper så kan man också få problem med mensen. Så jag menar hyper. För när man får en för hög levaxindos, så som jag hade en period (då min cykel blev längte) kan det i många fall likställas med "riktig" då det är likadana symptom och orsaken är den samma, låg TSH och hög T4,
  • Maramina
    HJ0812 skrev 2012-08-03 21:04:20 följande:
    Vet du om "hyper" påverkar ägglossningen? Jag tvivlar på att jag har ägglossning regelbundet och vill gärna tro att det beror på att jag har ätit för mycket Levaxin under en period.



    Det påverkar det med. Senast jag var på VC för att förnya mitt recept så fick jag träffa läkare och blev mer eller mindre utskälld för att jag inte varit och kontrollerat mig oftare nu när vi försöker bli gravida Då har jag ändå varit där varje år när det varit dags för nytt recept! Vilken skillnad mot min förra läkare som tyckte det var onödigt att ens ta ett test om året "om jag ändå mådde bra". Den förre läkaren var privat, den nuvarande är landstingets egna.
  • Maramina
    Nellin skrev 2012-08-03 21:08:36 följande:
    Var köper man egentligen Doc Morris tester? Jag har aldrig sett dem.



    På deras egna apotek. Ett tvåpack kostar 99 har jag för mig, dvs billigare än CB.
  • Maramina
    HJ0812 skrev 2012-08-03 21:39:01 följande:
    Tack för infon!  Mitt TSH låg på 0,01 i slutet på Maj och 0,04 i måndags. Jag ville själv kontrollera i maj då jag just blivit gravid (som slutade i MA). Hoppas att jag snabbt kommer upp i rätt värde.



    0,01 är tok för lite och exakt det jag haft som minst! Då mådde jag verkligen uruselt! 0,04 är fortfarande för lågt. Har man hyper och inte har ordning på värdena så avråds man starkt ifrån att bli gravid just på grund av den ökade risken för mf och även ökad risk för skador hos fostret om man mot förmodan lyckas behålla det. Sa de inget om det? Jag är ingen expert på det hela utan har bara de kunskaper jag fått från mina läkare och även googlat om ämnet, men om jag vore du och är orolig skulle jag kontaktat en privat gynekolog där de gör fertilitetsutredningar och bett att få mer information från dom, eller bett att få kontakt med någon annan som är mer insatt i ämnet via vc
  • Maramina
    HJ0812 skrev 2012-08-03 22:03:12 följande:
    Usch, är det så illa? Jag tänkte mer att det var de olika behandlingarna för hypertyreos (dvs alla de behandlingar som behandlar andra orsaker än just för högt Levaxinintag som orsak till hypertyreosen) som var skadliga för en graviditet och embryo.

    Ingen har sagt något om detta. Jag träffade sammanlagt tre olika läkare på sjukhuset i samband med MA. Jag frågade samtliga om mina dåliga värden kunde påverka men fick mest luddiga svar.

    Jag får ringa en gynekolog på måndag och höra om detta helt enkelt. Känner att tiden går och att det känns tungt att vänta ett halvår eller så på bättre värden.



    Det kan ju alltid vara så att jag har fel, men det är så jag har uppfattat det Uppdatera gärna här när du fått svar!
  • Maramina
    HJ0812 skrev 2012-08-03 22:39:34 följande:
    Ja, jag lovar att uppdatera. Har ingen aning om vart jag ska vända mig bara. Bor i Stockholm.



    Synd att du inte bor i Göteborg, då hade du kunnat kontakta min VC! Men kanske de på en fertilitetsklinik kan hjälpa dig?
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus