Inlägg från: Stargazers |Visa alla inlägg
  • Stargazers

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Tack alla ni underbara för ert stora stöd! Hjärta 

    Allt känns bara så tomt just nu. Och overkligt. Även om blodet alltid oroade så fick vi ju ändå positiva test och vi blev ju sinnesjukt lyckliga! För en dag iaf, för lika fort som det kom, lika fort togs det ifrån oss. 

    Den enda trösten är väl att nu vet vi iaf att det går att bli gravid. Men nog är det allt en liten tröst. Det som förbyllar är att testen blev starkare från onsdag till lördag. Och sedan negativt söndag. Antagligen skedde missfallet lördagmorgon när jag kände små stickningar/huggningar i magtrakten en kortare stund. Det gjorde inte direkt ont, men det kändes ju ändå oroväckande. Så min fundering nu är om kroppen inte fattat att jag var gravid och kickat igång mensen som vanligt och att det var det som till slut fick det lilla pyret att ge upp. Eller om MF var på G redan i tisdags (när jag började få ljusrosa flytningar), men att det tog flera dagar innan det slutligen stöttes ut.

    Det är fruktansvärt jobbigt att vara på jobbet idag. Jag vill helst inte ha kontakt med någon. Värst av allt är att jag måste vara med på en kortare presentation idag, usch vill verkligen inte stå framför en massa folk idag.

    Längtar tills det blir onsdag, vår TD, och vi får ringa kliniken. Förhoppningsvis kan man begrava detta och försöka blicka framåt efter det samtalet. 

    Tack än en gång för ert fina stöd! Blir tårögd av alla fina kommentarer, kram 

  • Stargazers

    Jayt: Åh nej! Hoppas det är en ofarlig blödning!! Inga mer MF i den här tråden nu!

    Maramina: Härligt att blåsorna växer och att de är jämnstora, det bådar gott Glad

    Tack än en gång för alla tröstande kommentarer, de värmer i hjärtat Hjärta 

  • Stargazers

    Calabalic: jag hade många blåsor men också många omogna ägg. 11 ägg var mogna och hälften av dessa blev befruktade (5 st). Tycker att 9 st låter bra/normalt.

    Jayt: Åh nej!!!! Fy fan, så hemskt du som hann gå gravid i mer än en veckas tid. För mig var det ju så snabbt över och det känns ändå hemskt att ha varit med om. Men för dig/er måste det ju vara ännu värre! Det är verkligen inte rättvist, usch varför??!! Ni var ju dom det skulle gå bra för. Jag kan inget annat än beklaga :(

  • Stargazers

    Åh Jayt, jag blir så ledsen när jag läser ditt inlägg :( Det finns tyvärr inga tröstande ord, tillåt er att vara ledsna och gråt tills det inte finns några tårar längre. Till slut kommer man konstigt nog till ett läge där man bara inte orkar vara ledsen längre och man finner ny styrka. Så länge som ni kämpat får ni bara inte ge upp! Nån skrev till mig att nu vet man ju iaf att man kan bli gravid, även om det såklart hade varit så mycket bättre att ha haft den insikten och fått fortsätta vara gravid, och att det bådar gott inför ett nytt försök. Efter vårt tidiga MF så försöker jag nu att blicka framåt och se fram emot nästa gång, och hoppas att det går bättre då. Men nog kan man allt tycka att det räcker med att både ha svårt att få barn och gå igenom IVF, inte behöver man då även ett MF på meritlistan!!

  • Stargazers

    Maramina: Grattis till 12 ägg! Spännande att se hur många som befruktas :)

    Det där med vitaminer verkar dock inte haft någon betydelse för min man. Spermaprovet som togs i våras (då hade han inte ätit några tabletter) var bättre än det han lämnade vid IVF-försöket nu i höstas trots att han varje dag tagit sina tabletter (innehållandes zink och allt möjligt) sedan flera månader tillbaka. Men läkaren sa att det brukar kunna vara väldigt varierande antal från gång till gång utan någon direkt förklaring.

  • Stargazers

    Kom åt skicka-knappen lite för fort... Mannen fortsätter dock med sina vitaminer och mineraler (och jag med mina), man gör ju allt man kan för att förhoppningsvis öka sina chanser att lyckas!

  • Stargazers

    Hej allihopa! Jag har inte varit så aktiv här på senaste tiden, har helt enkelt hållit mig undan allt som påminner om barn och strävan efter ett barn sedan det tidiga missfallet. Vill passa på att tacka för all peppning kring de positiva graviditetstesten och det stöd ni gav mig när det sket sig. Ni är alla guld värda Hjärta  Jag hejar på er i bakgrunden!


    Tidigt MF på IVF nr 1
  • Stargazers

    Inelg: Jag ser definitivt ett streck! Vågar mig på att säga GRATTIS!!

    Själv väntar jag på mensen (som borde ha kommit idag men som antagligen är sen pga förra månadens IVF och tidiga MF) för att ev få göra ett FET ifall vårt enda ägg i frysen klarar upptiningen. Idag har jag haft känningar i tjejmagen så jag tog ett ÄL-test och det var positivt...suck. Det betyder att mensen inte alls är på intåg ännu. Så klarar inte ägget upptiningen så blir det inget mer försök i år (eftersom nästa mens kommer komma för sent med tanke på julstängningen) vilket känns superjobbigt. Vill verkligen hinna med två försök i år, all denna väntan är ju så jobbig. Vet att man inte ska ta ut något i förskott men jag har ytterst lite hopp om att ägget i frysen ska klara någon upptining och ännu mindre att det ska bli någon graviditet av det. Det känns inte bra att måsta stoppa allt hopp i vårt futtiga lilla infrysta ägg.

  • Stargazers
    Xaxxa: För oss kickade också högkostnadsskyddet in vid 2 200 kr, jag bor i Norrbotten. Det där med att börja med sprutor på dag 2 gjorde jag också, körde korta protokollet (såvida det nu är IVF vi snackar om). Börjar man på dag 21 kör man långa, då börjar man med att nedreglera sig och sedan kör man på med samma sprutor som man gör vid korta (om jag fattat det rätt, jag har aldrig gjort långa). 
  • Stargazers
    Jayt: Vilken klinik går ni på? I Umeå får man inte göra ett nytt försök förrän man haft en mens mellan. Vi fick tidigt missfall på vårt första IVF-försök (blödde då som vid en vanlig mens) och nu inväntar jag mensen på nytt. Om vi ska göra ett nytt färskförsök så måste vi vänta ytterligare en mens innan jag får börja med sprutorna. Hatar all den här väntan och det känns ju ännu mer jobbigt när uppenbarligen inte alla kliniker är lika "strikta".
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus