Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Tiiara skrev 2014-01-20 18:33:43 följande:
    Ja, fast sköljer jag bara av det på en gång så räcker det. Jag häller helst inte upp vatten om risken finns att det blir stående. Tycker det blir så äckligt när det blir kallt och kletigt efter ett tag ^^ 
    Ja usch, man vill absolut inte sticka ner handen och dra upp ploppen! Man vispar runt med borsten och hoppas kunna bända upp proppen så man ska slippa sticka ner handen, men så ligger det nån tung tallrik över och tvingar en att köra ner handen! Burr!


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Tiiara skrev 2014-01-22 21:34:05 följande:
    Fast faktum är att jag har hållit på sen innan eller i början av december. Efter ett tag tappar jag det, men jag fortsätter försöka ändå genom att åtminstone hålla disken på ett ställe och försöka skölja av varje gång jag har ätit. Antar att det bara är att fortsätta försöka, men ibland, som nu när jag har tappat det känns det lönlöst att ens försöka.

    Jag ryckte i alla fall upp mig lite nu, öppnade manuset som jag ska skriva och eftersom att jag håller på att frysa ihjäl gick jag ut i köket och kokade lite te. Medan vattnet kokade passade jag på att sätta in den rena disken i skåpen, så nu blir det lite lättare att ta tag i det smutsiga. 

    Låter underbart med dra-på-lakan, jag är så lat att jag bara lägger lakanet på madrassen när jag bäddar rent, alltså jag struntar i att vika under det. Var kan man köpa såna dra-på-lakan? :)

    Tack Grappa och alla ni andra för att ni peppar, stöttar och förstår. Det är verkligen skönt att kunna vända mig hit både när det är svårt och när jag gör framsteg. Jag vet inte vad jag hade gjort utan er! Hjärta 
    Såna är vi alla, vi försöker, tappar, försöker, tappar igen och försöker igen. Det är därför vi är här. Om vi försökt och lyckats hade vi inte behövt hänga här i världens bästa tråd! Skrattande
    Men som du ser så blir många av oss bättre och bättre, så det är bara att kämpa på.

    Dra-på-lakan finns på IKEA iallafall, finns nog på Åhlens och liknande också. Dom är såå bra!
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    81missan skrev 2014-01-22 21:15:59 följande:
    Mompan: Du har inte någon som du kan byta kläder med? En av mina svägerskor har gått ner några storlekar, en av hennes kollega gått upp så dom har bytt en del kläder.
    Bra ide! Klädbytardagar kan man ju ha med väninnorna, och tillföra lite vin också så blir det väldigt trevligt.
    Annars finns det ju massor av bytesgrupper på facebook. Även om man kanske inte lyckas byta plagg mot plagg kan man ju byta mot biocheckar, ICA-checkar, eller annat.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    MTLL skrev 2014-01-23 18:54:05 följande:
    Pallas -ja, hurså? Skumt! :)
    &-tecknet deletar allt man skriver efter det av nån konstig anledning. I alla fall när du skriver på apple-produkter.

    Apropå kläder som inte passar längre, ni vet att H&M numera återvinner kläder? För varje påse man lämnar in får man 50 kr att handla för också. De skickar iväg allt till ett företag som säljer eller återvinner kläderna. about.hm.com/sv/About/Sustainability/Commitments/Reduce-Reuse-Recycle/Garment-Collecting.html
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Hilmas skrev 2014-01-23 21:35:58 följande:

    Hej på er,


    Passar på att skriva några rader. Hittade er för 2 år sedan och har läst här så gott som dagligen. Måste bara säga att ni är helt fantastiska; så positiva, så uppmuntrande och har en så massa bra idéer. Har många gånger tänkt skriva, men det har aldrig blivit av. Vilket rimmar bra med min förmåga att skjuta upp saker. Men, men kanske det borde bli ändring på det nu.


    Flylady snubblade jag över för 4 ½ år sedan och tycker att konceptet är bra när man omarbetar det till sin egen nivå och tar det i passliga doser. Man får hålla på dagligen, för det tar ju aldrig slut. Jag har oftast flyt i disk och tvätt, medan mina skåp vågar jag knappt öppna.  Vårt dilemma är att vi har allt för mycket saker och slänger inget. Det är en massa ”plocketi plock” och 3 små barn (1år 4år, 5år) gör inte saken smidigare.


     Nä, nu ska jag gå och plocka lite…


    -hilmas


    Åh en som smyger i vassen! Välkommen!
    2 år, du är ju en veteran!  Jag tycker verkligen du ska hänga kvar här nu när du avslöjat dig. Skrattande
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    mompan skrev 2014-01-31 22:25:51 följande:
    Har shajnat sinken och köpt tulpaner! Låter resten vara, dimmar ner ljuset lite bara så det känns mysigare även om det är stökigt och dant. Har försökt fokusera på att använda allt i kylskåpet den här veckan - det går framåt! :)
    Jag med! Tulpaner kan få vilket köksbord som helst att verka inbjudande!
    Jag har haft en fixardag och skruvat ihop en hurts, satt upp krokar, burit ut sopsorteringsgrejor och sånt. Nöjd!
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Tiiara skrev 2014-01-31 23:18:12 följande:
    Tulpaner, det ska jag komma ihåg! Fast jag är värdelös på att ta hand om växter... ;)

    Här går det bra med disken, förutom att jag inte nödvändigtvis diskar på kvällen. Jag har varit hemma nu torsdag och fredag också pga snön = försenade och inställda tåg och bussar. Så när jag har vetat att jag ska vara hemma dagen efter har jag lämnat disken till morgonen i stället, och jag har faktiskt lyckats att inte skjuta upp det längre än så. 
    Jag har faktiskt också, omedvetet, börjat bädda sängen. Vet inte riktigt varför, men kom på mig själv att stå och bädda sängen i morse och insåg att jag har gjort det hela veckan. Hoppas det håller i sig :) 

    Och just det, jag har beställt sånadär dra-på-lakan också :)

    Så allt är bra, utom en sak. Det blir inget kalas i morgon. Bara någon timme efter att dottern hade somnat vaknade hon och kaskadspydde över hela soffan. Magsjuka.. Förhoppningsvis är det en lindrig version som går över snart så det får bli två kalas nästa helg. Nåväl, vi lär få en relativt lugn helg i alla fall..
    Tulpaner är plättlätta. Skär en ny snittyta, ställ dem i iskallt vatten med plasten kvar runtom nån timma. Sen står de sig fint ett par dagar.
    Jag köpte mina på IKEA, 29 kr för 9 stycken, det var det värt. Annars tycker jag de är lite dyra just nu, 69 kr här där jag bor.

    Åh visst är det härligt när man får in en vana eller två?! Håll fast vid dem, och öka inte för fort bara.
    Hoppas tjejen kryar på sig, Trevlig helg!
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    MTLL skrev 2014-02-02 16:30:22 följande:
    Ms H: har läst att man ska ha trägalgar och de finns på IKEA, Granit, etc. Själv rensade jag ut min garderob för ca 2 veckor sen och tog med mig 2 Ullaredskassar till jobb så kollegorna fick första tjing. Nu i veckan blir det att lägga ut kläderna på FB-loppisen och ev. Tradera :)

    Läste om ett tips från en blogg att man hänger sina nytvättade kläder på en galge med kroken på fel håll, när man har använt plagget så hänger man plagget på galgen som vanligt. De kläder som hänger med kroken på fel håll efter x antal månader rensar man ut! Smidigt och man ser svart på vitt vilka plagg man inte använder och som man kan rensa ut med gott samvete :)
    Så smart!

    Förresten, har alla olika zoner? Jag har hallen denna vecka.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Jespis skrev 2014-02-02 17:11:10 följande:
    Imorgon börjar vi väl i köket? Hallen blev väl bara en dag?

    Tvättstugan är inte min zon, men min akilleshäl!
    Aha. Jag följer appen Home Routine och där är hallen en hel vecka.

    Nån annan som har svårt att få rent pajformar? Alla mina ser ut som nedan och jag får bara inte bort det fastbrända. What to do?



    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!