Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti
    Hilmas skrev 2014-05-20 00:00:44 följande:
    Idag har det varit en plockdag och i 3 omgångar har tvättmaskinen snurrat. Tvättat de udda kläder som blir liggande i tvättkorgen. Har även rengjort dammsugaren (första gången!!!) o bytt alla filter. Fick plocka fram manualen. Nu dammsög jag även lite vaniljsocker, ett tips någon av er skrev här för några veckor sedan. Tack för det tipset!
    Hur blev det? Med vaniljsockret alltså, luktade det gott?
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    hon mot strömmen skrev 2014-07-07 00:28:56 följande:

    Nu är det länge sedan jag var här inne och skrev. Efter flera veckor av en enorm trötthet och massa annat tjafs, så tror jag mig vara inne på rätt spår igen.

    Jag har kapitulerat totalt här hemma med precis allt och allting. Istället för att ha ett berg av tvätt son ska i maskin så är det tvärtom nu, det ska vikas och in i skåpen. Bättre att det är så.

    En sak som slog mig nu är att min lägsta nivå har förändrats ordentligt, den är bra många pinnhål högre upp nu. När jag började hänga i denna tråd för ca 2år sedan var det helt åt helvete helt enkelt.

    Fattar inte att jag har orkat ha det så fast det finns mycket kvar att önska. Varför fanns inte denna tråd en ca 15 år sedan?


    Häftigt att höra! Jag gissar att du inte behöver skotta nu iallafall. Skrattande
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    81missan skrev 2014-07-09 21:53:53 följande:
    Tjoho, så passande för min föräldraledige man informerade mig igår om att det är dags att rengöra fläktfiltret, det har tydligen börjat droppa då och då, igen.
    Det konstiga är att jag aldrig rengjorde filtret förrän jag hittade denna tråden för drygt ett år sedan. Hur var det eg. innan? Kanske att min man gjorde det då men knappast så ofta som vi gör det nu. Nu behövs det ju nästa varje månad. Märkligt.
    Usch, det där fläktfiltret... Jag tycker inte man får det rent ändå, jag köper nytt Hur rengör du ditt?
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    81missan skrev 2014-07-10 21:29:19 följande:
    Hur ofta köper du nytt och vad kostar det? Det kanske är dags för oss att skaffa nytt när vi måste rengöra det så ofta.
    Vi lägger det i vatten med diskmedel. Min man vill inte köra det i maskinen, det är han som bestämmer en del här hemma.
    Ja jag lägger det också i diskmedel i hon, men det känns inte helt rent. Diskmaskin har jag inte. Jag köpte en hel bunt filter på ebay.com för ett tag sen, kostade nada.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    frk uggla skrev 2014-07-11 09:46:53 följande:

    Nu hoppar jag in i tråden igen efter ca 1,5 år. Då var jag lite halvt aktiv under nicket m c Catta.

    Vi lyckas hålla en rätt bra ordning. Iaf så att vi på 20 min kan röja om det skulle komma besök. Men den riktiga grundordningen med var sak på sin plats och rensade garderober, skåp och lådor finns inte. Och tvättstugan är HEMSK!

    Igårkväll shinade jag zinken ordentligt för första gången på länge. Har annars gjort det när jag städat men skönt att göra det bara för att. Idag blir uppdraget att fortsätta göra det och också få ordning i tvättstugan. Inte jättemycket tvätt att tvätta. Mest ren tvätt att ta hand om (det värsta jag vet...).

    Orkar jag mer efter det (gravid i v 37) får hallgarderoben sig en rejäl rensning. Där inne hänger och ligger kläder, skor och väskor som inte använda, är för små eller sådant vi glömt bort.

    Vad gör ni idag?


    Välkommen igen! Själv gör jag ingenting idag, men jag har 10 lådor jag måste styra upp och har bestämt att ta en om dan under semestern. Lagom takt när man är sommarlat. :)
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!