• Sat 31 Aug 2019 23:36
    1357441 visningar
    10068 svar
    10068
    1357441

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    hon mot strömmen skrev 2019-08-31 13:07:19 följande:
    Storresning pågår inför en flytt med stort avstånd, skönt att rensa bort allt skräp som har legat i flera år.

    Nackdelen är att man inte gör klart på ett ställe samtidigt, men nu har jag börjat prioritera ute och garaget först efter som det är snart kallt och mörkt.
    Då slipper du skotta så mycket snart då? 
  • Mon 27 Jan 2020 23:22
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-01-19 20:16:20 följande:
    Är det ingen som vill knäcka städkoden längre? Ingen som vaknat upp ur juldvalan, insett att det redan är 2020, och så mycket att fixa? Jag har haft bra ursäkter de senaste månaderna, varit mycket sjuk, haft mycket jobb, det har varit jul etc, men nu är två av tre ursäkter borta (har bara fortfarande mycket jobb). Snälla, berätta om era projekt, för lite inspiration! För Januari 2020, återupprepar jag uppdraget för Januari 2019 - papper. Denna gång inkluderar jag även böcker. Januari är snart slut, så kanske blir det papper även för februari, har inte gjort så mycket än. Jag slänger värdelösa böcker (några ges bort) och gamla papper, sätter in användbara papper i pärmar, och kollar av vilken info jag kan få och lagra, elektroniskt. Borde inkludera räkningar i detta projekt, vill ha mesta möjliga elektroniskt. Lyckades ändå fixa något i december, som jag kan rekommendera. Hade lite gamla filmer på barn, som jag varit för sen med att omsätta till dator, men detta fixade jag nu, känns bra. Vad gör ni andra?
    Jag håller på med böcker. Jag har massor! Och har haft några bokhyllor jag inte trivts med där jag bara tryckt in böckerna utan nån som helst ordning.
    Nu har jag äntligen monterat upp en Elfa-vägg på 4 meter där alla böcker skulle upp. Jag ägnade flera dagar åt att rita upp hyllan, låna bil och åka till bygghandel, beställa hem och montera hyllorna. Jag lade ut alla böcker på golvet, hela vardagsrummet var fyllt av travar med böcker. I två dagar sorterade jag böcker i alfabetisk ordning och sen ställde jag upp alla i hyllan. Så jäkla skönt när det äntligen var klart! Och snyggt blev det också! 
    Det blev sent innan jag äntligen kröp i säng men så himla nöjd jag var. Inte nog med att jag verkligen hade baxat hela projektet i hamn, det blev så jäkla snyggt också, hade platsat i vilken inredningstidning som helst!
    Och precis när jag sjönk in i sömn; Krasch!! Hela bokhyllan släppte från väggen, slungade alla böcker och hyllor ner i golvet. *svordomar gråt tandagnisslan* Jaha... Jag fick göra om hela skiten. Plocka upp alla böcker, sortera. Åka och köpa nya hyllor eftersom flera av dem brutits av. Montera om hela alltet, plus spackla, slipa och måla allt som tidigare hyllan suttit i PLUS väggen bredvid och mittemot som hyllor och böcker kraschat mot och som fått skador. Så, jo då, det finns fortfarande att göra här. 
    Men i övrigt har jag fått mycket bättre ordning här. Jag flyttade till en större lägenhet för ett par år sen och det har gjort en enorm skillnad. Med mer utrymme minskar stöket. Dessutom hyr jag ut ett rum, och med en hyresgäst i huset så har jag ett annat driv att hålla ordning. Man kan inte låta det bli stökigt med en hyresgäst. Så även om det inte är perfekt har jag en rimlig ordning numera. Men jag kikar ofta in i tråden och följer alla andras resor, så fortsätt posta, det är inspirerande att följa era framgångar! 
  • Wed 29 Jan 2020 13:59
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-01-28 18:01:08 följande:
    Vilket jättearbete, bra gjort! Och två gånger dessutom ... skulle varit frestad att ordna bokbål när hyllan brakat. Tur att inte du eller någon gjorde illa sig när böckerna exploderade i alla fall. Har inga ambitioner nu om bokstavsordning, det får bli en annan vända. Sorterar böcker i kategorier i stället - romaner, novellsamlingar, deckare, reseböcker, språkböcker osv - blir glad om det blir klar någon gång. Och så kategorierna slänga och ge bort. Ja, ju mindre utrymme man har, desto svårare att ha det organiserat, såvida man inte är sådan att vid större utrymme blir röran större, känner några som funkar så. Jag har nog också nått nivån av rimlig ordning, men det får mig bara att märka de områden som inte nått dit än ... Lycka till med hyllan! Dags för tvätt och lite papperssortering här.
    Kul idé att sortera efter tema, det skulle jag kanske göra. Låter mycket mer intressant än bokstavsordning. Ska fundera på det. 
  • Sun 16 Feb 2020 19:58

    Idag plockade jag ner de sista julsakerna. Tomtar och rött hade redan packats ner men jag tycker det är trevligt med stjärna i fönstret under mörka kvällar så all mysbelysning får vara kvar en bra bit efter jul. Men nu när vårsolen börjar kika fram är det dags att ställa om. 


  • Mon 30 Mar 2020 01:06

    Nån som är hemma pga corona och kanske passar på att rensa lite?


  • Thu 2 Apr 2020 15:14
    Voxen1 skrev 2020-03-30 16:57:22 följande:
    Jag Ska följa Fly Lady's zoner. Börjar idag med vardagsrummet. Jag kommer göra hallen och ett förvaringsutrymme denna veckan också. Jag ska göra det ordentligt så att det blir en form av vårstädning tänkte jag. Vad har du för städplaner?
    Jag har städat lägenhetens förråd nere i källaren. Så befriande. Det var så där fullt så man knappt kunde gå in i det. Jag plockade ut allt, fotade lite som jag ville sälja och la ut annons. La ut lite på bortskänkesannaonser. Slängde en hel del och sen plockade jag in det kvarvarande i förrådet igen på ett genomtänkt sätt. Nu är det luftigt där, och lätt att hitta. Mycket värt att lägga tid på!
    Nästa projekt är att hitta en plats där alla mina väskor kan rymmas, nu trycker jag in dem där det finns plats just nu men det resulterar i att jag har väskor överallt men hittar aldrig den jag söker.
  • Mon 6 Apr 2020 10:15
    vallakra skrev 2020-04-06 10:09:23 följande:
    Har tyvärr hamnat i en djup depression och inte haft ork till någonting på länge. Jag hoppas att vår och lite lätt trädgårdsarbete ska få det att lätta (i kombination med mina mediciner).
    Så tråkigt att höra! Skönt att du fått medicin, hoppas att det och våren hjälper dig tillbaka på banan. Jag äter själv antidepp, insåg en dag att jag var så jäkla passiv. Det visade sig vara depression. Nu efter två månader på medicin är det lite bättre, och jag har lätt till skratt igen, så jag tror det blir bra på sikt. Men medicin var nödvändigt för mig ialla fall.
  • Mon 6 Apr 2020 10:16
    Voxen1 skrev 2020-04-04 05:56:37 följande:
    Bra jobbat Chianti!

    Idag blev jag klar med veckans projekt, så skönt! I hallen plockade jag undan och tvättade vinterkläderna. Torkade av alla ytor och lister. I vardagsrummet Torkade jag alla ytor och rensade ut lite i skåpen.
    Bla barnens pysselmaterial. Rensade och organiserade i ett förvaringsutrymme också. Nu går det se och komma åker sakerna som är där. Innan rasade det ut saker när man öppnade dörren.
    I helgen Ska jag starta i köket. Köket är i bra ordning förutom tre problemområden. Tyvärr är problemområdena väldigt stora! Nu Ska jag fixa Dessa en gång för alla!

    Vad har ni Andra för planer?
    Vad består "problemen" av? 
    Själv har jag städat krydd- och ingredienshyllan, inte mycket men gjorde stor skillnad i skåpet ändå.
  • Sat 11 Apr 2020 12:47
    IngGaard skrev 2020-04-06 22:09:02 följande:
    Vi bor i en trea och vi är fem i familjen. Städning är en kvinnofälla, vi dammsuger, diskar och torkar upp på diskbänk och matbord, men absolut inte alla dagar, det behövs inte. Torka av dörrar och skåp, damma bokhyllor och annat, icke. Tjejerna klagar såklart och önskar att vi bodde finare eller åtminstone höll rent och fräscht, jag ser det som att peppa dem att inte vara duktiga husmödrar som slavar åt en man.
    Jag ser att gäster kollar dammlagren på böckerna och försöker sitt på fläckfri yta i soffan eller rynkar på näsan åt våra fetkladdiga ytor i köket, men det är deras problem att vara pretto.
    Man får bestämma själv hur man vill ha det.

    Själv har jag putsat silver. Jag använder mina silverbestick till vardags istället för att ha dem gömda i en låda. Jag använder också kristallglas. Vardagen blir lite festligare så.
  • Tue 14 Apr 2020 17:59
    Voxen1 skrev 2020-04-13 22:25:51 följande:
    Denna veckan Ska jag fokusera på barnens rum. Rensa bland kläder och leksaker samt damma alla ytor, lister och lampor. Dammsuga och våttorka. Jag har redan städat alla badrum ordentligt. Det var det första jag gjorde innan jag hoppade på zonstädningen. Därför tar jag två rum istället.

    Vad har ni andra i tråden för planer?
    Hänga tavlor. Har varit en plan i ett år nu...
    Men jag har putsat fönster och duschat alla mina krukväxter istället. Alltid något.
  • Sat 18 Apr 2020 18:58
    Voxen1 skrev 2020-04-18 18:13:00 följande:
    Bra jobbat! Putsa fönster står på min lista också. Ska göra det när alla rum är städade. Jag hann inte göra så mycket som jag tänkt denna veckan. Det enda jag gjorde var att gå igenom barnens kläder. Så nu i helgen måste jag göra underverk! :)
    Planen är att rensa klart idag och städa imorgon. Det som kommer ta tid är att gå igenom det i gaderoberna som inte är kläder.
    Låter som en bra plan. Jag ska packa ner mina vinterkläder och bära ner i källaren.
    Tavlorna får vänta ett tag...
  • Wed 22 Apr 2020 22:28
    +1
    hon mot strömmen skrev 2020-04-21 21:42:46 följande:
    Tack!
    Jag har ju varit medveten om förändringarna under en längre tid men mentalt så har nog inte hjärnan hängt med riktigt. Innerst inne så vet jag att grunden är lagd och att det är lättare att få ordning igen. Bara acceptera detta nederlag och ta nya tag. Tiden är inte riktigt till min fördel just nu men jag känner ingen större stress heller för att hinna med allting inför nästa stora förändring. På något sätt lyckas man komma tillbaka igen....
    Man får ta steg för steg, vad annars kan man göra. Så småningom kommer man framåt igen.
  • Mon 27 Apr 2020 22:12
    Fantasia78 skrev 2020-04-27 21:28:10 följande:
    Hoppas ni mår bra, alla. 

    Är tillbaka igen här i den här tråden, efter ganska lång tid. 
    Nu ska jag ta tag i städprojekten hemma lite mer organiserat igen. Behöver säkert lite peppning längs vägen. :)
    Ska försöka fokusera på ett rum och en yta i taget. Den här veckan tar vi köket. 
    Men hej, vad kul, välkommen tillbaka! Något speciellt du ska göra i köket eller typ "allt"? :D
    Själv har jag de där 20 tavlorna kvar att hänga, jag hittar på nya ursäkter varje gång jag får en stund över!
    Just nu lägger jag all dötid på mina palettblommer. Brukar bli helt besatt av dem så här på våren och köpa sticklingar och plantera och hålla på. Om nån månad har det gått över, då blir det mer tid till att städa och rensa.
  • Tue 5 Jan 2021 11:50

    Hur går det för alla städisar?


  • Sat 16 Jan 2021 19:11
    vallakra skrev 2021-01-10 11:39:58 följande:
    Här håller vi på att plocka bort julen. Det brukar vara gjort till trettondagen men i år har vi varit lite slöare än vanligt.
    Jag har plockat bort alla tomtar och adventsstakar men har kvar ljusstjärnorna i fönstren och ljusslingor och sånt som ger mysig känsla.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!