Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Aniiee skrev 2014-09-16 22:13:49 följande:
    "Jag måste ju DAMMSUGA innan städerskan kommer...." 

    - Morrhår och ärtor (fast fritt ur minnet)
    Nästan! Och tänk alla ursäkter jag redan tänkt ut!
    - Det brukar inte vara så stökigt.
    - Jag är aldrig inne i det där rummet.
    - Jag tycker att det är så tungt att flytta soffan själv.
    - Det är nog pollen som gjort att det blivit så dammigt?

    Ja, ni hajar. Jag tänker låtsas att det alltid annars är städat, men just nu... Och hon kommer nicka och le och tänka att jag är en idiot som tror att hon låter sig luras.
  • Chianti
    Sagolina skrev 2014-09-17 15:00:18 följande:

    Hej!

    Hittade tråden för några veckor sedan och kollade igenom några av de första inläggen. Sen dess har jag börjat med att alltid ha sinken tom och ren på kvällen och ta små projekt varje dag.

    Är så trött på vårt stökiga hus, men alltid tidigare har jag börjat med en storröjning överallt på samma gång = tröttnar för att det är för jobbigt.

    Nu börjar jag istället med sinken, hålla undan tvätten (2maskiner 2-3ggr/vecka, att tvätta varje dag passar inte oss) och försöka tömma och verkligen få ordning på våra saker. Planerar också bättre förvaring här hemma.

    Märker att sink-fixandet smittar av sig på resten av köket och hela tiden finns tanken i huvudet "behöver vi detta/är det här rätt plats för denna sak"mm. Går lätt att sortera bort några saker dagligen och på de senaste tre veckorna har jag fört flera kassar till insamlingar och slänger saker dagligen från olika håll av huset.

    Det är en jättestor inspiration att klicka in mig här och läsa i tråden hur ni fixar och sorterar:) Tack!


    Välkommen!

    Frysen ja... Jag köper frysvaror ibland, stoppar in i frysen, glömmer bort, och sen när jag väl kommer ihåg den så är den frystorkad och går rakt i soporna. Slöseri med jordens resurser. *skäms*
  • Chianti
    vallakra skrev 2014-11-08 14:17:18 följande:

    I dag var jag riktigt duktig! Efter en myyyyyyycket lång startsträcka har jag både städat lådor och torkat dörrposter. HEJA MIG!


    HEJA DIG!!
    Själv har jag tagit upp alla vinterkläder och vinterbalkongbelysningen från källaren. OCH monterat upp den!! Nästan chockad över mig själv, i vanliga fall brukar den få ligga till sig en månad innan jag masar mig ut och monterar den.
  • Chianti

    GRATTIS PÅ 3-ÅRSDAGEN TRÅDEN OCH ALLA MEDLEMMAR! {#emotions_dlg.flower}
    Jag hade aldrig kunnat ana att den skulle bli så långlivad. Tack till alla som bidrar.
    Jag har, mycket tack vare pepp och tips härifrån, blivit mycket bättre på att hålla ordning hemma. Visst kan det bli rörigt nån gång men röran permanentas aldrig, och det är fort fixat. Grym känsla för en som varit en slarver! Tack alla! Hjärta


  • Chianti
    Mamma till två gullegrisar skrev 2015-01-08 09:36:49 följande:

    Hur tvättar jag fönster enklast?? Era bästa tips önskas.. Lyckas alltid få ränder och märken..


    Jag köpte en fönstertvättmaskin och den gör ett perfekt jobb. www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/dammsugare-och-stadning/WV70PLUS/karcher-fonstertvatt-wv-70-plus
    Jag är ganska anti sånt där annars, men denna är jag glad att jag köpte.
  • Chianti
    Darimna skrev 2015-01-16 08:01:19 följande:

    Å.. jag klarar det inte. Började följa baby step programmet. Men det tar 30-40 min för mig att få undan disken så att jag kan torka av diskbbänken. Så mycket tid KAN jag bara inte lägga varje kväll det är inte rimligt! 


    De får det ju att låta som att man hinner vad som helst på 15 min men så är det ju inte! Att diska tar definitivt längre tid än 15min och sedan ska man plocka in disken efteråt också. 

    Frustrerad!!


    Oj, det låter som mycket tid! Fast den tiden måste du ju lägga ändå, även om du inte babysteppar. Att sen shina sinken, eller decluttra tar ju inte många minuter.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!