Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Darimna skrev 2015-01-16 12:02:21 följande:

    Nej det måste jag ju inte, i vanliga fall är det alltid fullt med disk i diskhon. Jag brukar lägga kanske i snitt 15-20 min om dagen på att få undan det värsta och få ner berget lite, sedan antingen själv eller med hjälp av någon annan göra klart berget en gång i veckan eller två. 

    Vissa dagar hinner/orkar jag inte göra något alls utan den får bara ligga där, brukar inte störa eller göra något. 

    Enligt baby-steps metoden MÅSTE man tömma zinken precis varenda dag. Det är ju typ det viktigaste i hela konceptet.  och det är supersvårt och kräver massor av tid. Försökt i flera veckor nu men jag lyckas inte få in rutin på det...


    Det låter som en utmaning. Hur är möjligheten för dig att köpa diskmaskin? Det verkar vara orimliga mängder disk och det måste vara dränerande på energi att ha det så.


  • Chianti
    Darimna skrev 2015-01-16 12:24:43 följande:

    Fast så mycket disk är det ju inte... Jag menar, vi är bara 2 pers och vi gör väl inte av med mer porslin än andra. Fattar inte hur alla andra kan klara det på mycket mindre tid än mig


    Absolut ingen plats för diskmaskin, köket är pyttelitet


    Oj, bara två, nej det borde inte ta så lång tid, men har du byggt upp ett helt diskberg kanske det tar så lång tid. Men om ni diskar efter varje måltid så ska det ju ta max 10 minuter.
  • Chianti
    81missan skrev 2015-01-17 22:04:09 följande:

    Idag har varit en kanondag! Började med sen frukost och några timmar på badet med en annan barnfamilj - min man hade fixat god pastasallad:)
    När vi kom hem förberedde jag middag, sedan gick vi hem till min svägerska. Dom har renoverat huset ända sedan dom flyttat in för 4 år sedan och nu visade hon det senaste. Jag blev så inspirerad att jag nu, efter att barnen somnat, passat på att plocka undan tvätt, fylla och starta en diskmaskin + städa arbetsbänken i köket (inkl. torkning. Det tog 30 min och då passade jag på att ta hand om disken som var kvar också vilket tog ytterligare 20 min. Det känns väldigt bra! Hoppas att vi kan hålla det nu ett tag. Kanske t o m smittar av sig på andra ställen?


    Underbart när man får sånt flow. Jag undrar när den där känslan ska drabba mig och få mig att packa upp de sista flyttpåsarna i mitt sovrum. Jag VET att det inte kommer ta lång stund men ändå drar jag mig för att ta tag i det. Tror att det är för att de innehåller så mycket som jag inte har nån naturlig plats för och därför känns det så motigt.
  • Chianti
    Ms H skrev 2015-02-27 15:43:48 följande:
    Tack för tipset! Kollade deras hemsida, finns tydligen i Sthlm. Får fundera på att åka dit har dock i hela mitt liv köpt ett plagg på Åhléns (möjligen underkläder också), så... Har Å kläder som är snygga/bra?
    Ja, Åhlens har blivit jättebra i Sthlm. De har allt från egna varumärket till Rodebjer så ett riktigt bra spann.
    Jag har inte testat Åhlens egna shoppers men var där med en kompis som är ett riktigt modelejon. hon tog fram kläder jag själv aldrig skulle tänkt tanken på att prova men de satt som gjutna. Så det är en superb ide att låta nån annan med koll ta fram en garderob åt en.
    Jag googlade lite snabbt på Personal Shopper Åhlens och fick fram många positiva omdömen från blandade bloggar så det kan nog vara värt att testa. Sen är ju allt på öppet köp så om man inte blir jättenöjd så kan man bara returnera plaggen. Lova att du berättar för oss om du testar, nu blev jag själv jättesugen!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!