Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti
    Tiiara skrev 2014-07-13 12:10:44 följande:

    Har så lätt för att tappa rutinerna. Blir så trött på det, men jag fortsätter kämpa. Nu är dottern iväg hos stödis, jag börjar jobba om några timmar men innan dess är det städning som gäller. Katten har blivit sjuk och har börjat diarréa och kissa överallt så nu har jag tvättat toalettgolvet ordentligt och ska ta tag i kisset i hallen med. 

    Någon som har tips på hur man enklare håller fast vid rutiner? Jag sommarjobbar just nu i butik så jag jobbar både morgon/förmiddag, eftermiddag/kväll och helger, dottern går på två förskolor (nattis när jag jobbar kvällar och helger) så vi får varken till några ordentliga vardagsrutiner eller städrutiner. Allt håller på att falla ihop, vet inte riktigt hur jag ska få ordning på det.. Någon som är mer van vid oregelbundna tider? Hur får ni till vardagen?


    Nej jag är också kass på rutiner, det är nog gemensamt hos oss stökisar?
  • Chianti

    Bädda på morgonen och shina sinken på kvällen känns som två vanor som är lagom att alltid försöka hinna med för min del. Fast jag har påslakan, så mitt "bädda" består av att skaka till täcket bara. Men sovrummet känns så mycket mer prydligt och fint om sängen inte är obäddad.
    När jag var som stökigast så hade jag en liten post-it-lapp på badrumsspegeln med mina "måsten" så att jag aldrig glömde dem.


  • Chianti
    Tiiara skrev 2014-07-23 00:28:48 följande:
    Du har rätt, jag har på nåt sätt fastnat i tänket att allt måste dammsugas varje söndag, vilket också innebär att golvet måste vara tomt, vilket betyder att jag skulle behöva storstäda varje gång, vilket slutligen leder till att jag skiter i det. Det bästa är nog att dammsuga där det går att dammsuga, vilket är främst veckans zon (alltså blir det sovrummet på söndag) samt övriga rum där det är rätt tomt på golven. Jag berättade ditt förslag för min mamma, hon blev helt till sig "Men det måste ju bli rent!!" typ x) Jag påpekade då att det viktigaste är att få in vanan, och dessutom lär det bli mycket renare än nu även om jag inte dammsuger överallt. Måste sluta lyssna på mamma, jag får sån ångest.

    Och till något helt annat, är det någon som har något tips på hur man blir av med spindlar? Vi har spindlar precis överallt i lägenheten. Jag dödar i genomsnitt 5 spindlar om dagen, och det är inte ens alla jag ser. Min mamma försöker lära min dotter att det är bättre att ta ut insekterna så nu har jag fått höra att jag ska göra det i stället. Det skulle dock betyda att jag skulle behöva springa in och ut ungefär 10 gånger om dagen, bara för att några dagar senare ha samma spindlar i min lägenhet igen. Jag har även problem med tvestjärtar.. Hur blir jag av med odjuren?
    Vet du, jag dammsuger sällan. Jag sopar istället. Jag måste liksom inte dammsuga mattan varje gång och jag hatar ju att släpa fram åbäket och hålla på att släpa runt den.
    Så jag sopar istället. Går fort, det blir rent, jag blir inte sur och tvär. Och framför allt blir det gjort!
    Kanske nåt för dig att testa också? Sopa av det värsta är liksom inte så jobbigt, kräver inte ett storstädat hem heller.
    Och du, skit i att fråga mamma vad hon tycker om den iden. Skrattande
  • Chianti
    81missan skrev 2014-07-30 20:36:00 följande:

    Nu är jag i valet och kvalet... Åkte på en lättare vad som skulle kunna vara en panikattack igår och har stressen kvar i kroppen. Jag är fortfarande taggad på att städa hemma men undrar om jag lätt höjer stressnivån? Nån som kan råda? Önskar att Linn var kvar i tråden eller "du som jag tyvärr glömt nick-namet på".


    Jag kan inget om panikattacker, men tänker att stora städplaner kanske är riskabelt. Men om du ändå har sug och ork, kan du inte ta en liten punkt i taget. Bara bestämma en, och inte bestämma nästa förrän den första punkten är klar så blir det ingen press. Kan vara en hylla i köket, en enda låda, skohyllan osv?
  • Chianti

    Jag har ägnat lite tid åt att "städa" min ekonomi.
    Jag har gjort en ordentlig budget, sett till att betala av lite smålån, lagt upp autogiron, räknat ut hur lång tid det tar för mig att amortera ner bolånet till 75%, avslutat outnyttjade krediter osv.
    Känns jätteskönt, nu har jag grym koll på mina utgifter! Hoppas att det också innebär att jag blir lite mer varsam med mina pengar.


  • Chianti
    Hilmas skrev 2014-09-14 21:20:54 följande:
    Wow, allt detta en söndag kväll! Detta är också något jag borde gå igenom. Är rädd för att jag har utgifter jag inte en skulle behöva ha. Och det är ju verkligen ansvarslöst. Borde kolla tex. försäkringar. Borde sätta mig ner o göra en plan. Tack för påminnelsen!
    Jag gjorde inte allt idag, en del förarbete har jag gjort tidigare, som att logga in på UC och kolla vilka krediter jag hade som jag inte ens visste om! Har man en gång skaffat en kredit på IKEA så finns den kvar, även om man betalt den. Helt onödigt, och sånt banken kollar på när man söker lån t ex.
    Det var kul att sätta sig ner och bena ut allt! Oj vad mycket man aldrig funderat på, och som man kan spara pengar på. Inga enorma summor men varför har jag betalt 300 i månaden för mobilt bredband, när bredbandet hemma kostar 140? Och el, nu har jag valt miljövänlig el till ett bättre pris. Skitsummor, men bra för den ekonomiska moralen tror jag. Glad
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!