• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jessy01 skrev 2017-06-03 21:01:41 följande:

    Undrande - självmedicinerar tyvärr så kan inte byta. Vad hade du gjort i min sits? Är d bara

    kritiskt om man har hjärtklappning runt implantationen? Tack <3


    Hej!

    Jag fick också hjärtklappning i början m mest från då mensen var beräknad och några gånger efter plus. De gick dock över och än sålänge går det fortsatt bra. Har du mycket hjärtklappning? Jag hade några gånger och sov bort det när det kom.
  • minaimaginärabarn
    minaimaginärabarn skrev 2017-06-03 21:23:39 följande:

    Hej!

    Jag fick också hjärtklappning i början m mest från då mensen var beräknad och några gånger efter plus. De gick dock över och än sålänge går det fortsatt bra. Har du mycket hjärtklappning? Jag hade några gånger och sov bort det när det kom.


    Ursäkta, såg nu att mitt svar igår kom iväg..... trodde inte det
  • minaimaginärabarn
    Yrla76 skrev 2017-06-04 09:24:55 följande:

    Hej på er! Idag plussade jag efter att ha försökt sedan i december. Nu håller vi tummarna här hemma för att medicinerna ska ha rätt verkan och vi kan klara oss ifrån nytt MF. Jag har tagit 5 mg pred på sistone men höjde idag med 2,5 tänkte trappa upp till 10 el 15. Dock rekommenderade Marie på fertilitet plus, minst 20 mg men när jag testade det i vintras kände jag mig bla så svullen, kändes inte helt bra i kroppen. Hur mkt prednisolon tar ni andra?

    Ha en fin söndag!


    Grattis!!! Jag har tagit 20 mg, oxå på ordination av Dr D. Stod på 20 mg innan återföring. Trappade ner till 15 mg för ca 2 veckor sedan.
  • minaimaginärabarn

    Jag tog proverna först i Sverige och sedan skickade jag till Chicago. De Svenska proverna visade inget avvikande medan Chicagoprovrrna gjorde det. Det tas andra prover och det görs fler analyser i Chicagoproverna än de tagna i Sverige. Bl a så kunde jag uttyda (om jag har rätt) att de tillför IL för att se hur NK-cellerna reagerar.

    Jag skulle spara de pengar som det kostar att ta proverna i Sverige och lägga dem på att göra dem i Chicago istället. Man kan ju testa immunologisk support utan att ta proverna. Jag åkte aldrig ner till Aten utan skötte allt från Sverige men Dr D tog emot provsvaren. Jag skulle inte kunna tolka Chicagoproverna och ännu mindre förstå vad jag skulle höra med dem. Dr D vet vad han gör.

    Lycka till!

  • minaimaginärabarn
    mumskastrull skrev 2017-06-08 11:36:41 följande:

    Jag tog ett nytt igår, 2 dagar efter förra. Tyvärr samma värde. 31.. Så ännu en kemisk graviditet. 4:e nu.. Förstår inte varför det blir så. Kanske dags att göra en hysteroskopi. Jag har ju bra AMH och har fått ägg till frysen vid 2 av 4 IVF försök. 

    Bara att ta nya tag!


    Hej!

    Jag har haft minst 6 st kemiska graviditeter, dessa efter ett missfall i v. 14 utan något konstaterat fel på fostret. Jag fick ut bra med ägg, många blev blastocyster och kunde frysas så jag var ganska säker på att det inte var det som var den felande länken. Jag började istället misstänka immunologiska problem och kontaktade Dr D. Fick behandling och blev gravid på första försöket. Går in i v. 19 idag men ropar inte hej ännu!

    Om du kan, gå tillbaka och analysera din kropp de gånger du får kemiska graviditeter kontra inte. För mig var den stora skillnaden att det rann av svett om nätterna de gånger jag fick kemiska graviditeter, detta uppstod inte när embryot inte fäste.

    Så kemiska graviditeter verkar kunna bero på immunologiska problem. Man kan alltid ha ett konsulterande samtal med Dr D innan man bestämmer sig för att gå vidare eller ej. Det kostar 1000 kr och är väl värt pengarna. Det var det samtalet som övertygade mig.

    Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    Mila skrev 2017-06-15 11:30:33 följande:

    Sorry att jag frågar 1000 frågor.. :(

    Men har för mig att du skrev vad medicinerna kostar i Aten? Alltså typ prednisolon, il dropp och mera saker? Om man köper på ett apotek.

    Vad brukar den vanliga dosen av allt vara? Eller är det väldigt olika?


    Om ni har dåligt m pengar och inte vill åka till Athen så ta kontakt m Marie på Fertilitetplus. Där kan du få medicin och IL-dropp. Det kan vara ett bra första steg att ta. Säg nej till att ta några blodprov för NK-celler, det kostar mer än det smakar i Sverige (visar oftast ingenting). Man kan testa beh utan att man har gjort en utredning men då får man vara inställd på att det kanske inte funkar då man inte är utredd. Tror dock att Falun ger IL-dropp utan utredning m goda resultat. Min svägerska testade IL-dropp och trombyl som ett första steg innan hon kontaktade Dr D och det tog på första försöket. Det kan alltså funka ändå.

    Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    Mila skrev 2017-06-15 16:27:14 följande:

    Jag har varit i kontakt med henne. Men vi har avvaktat.. Frågan är om alla får medicinering genom henne? Eller om det bara är om de visar något fel?

    Falun har jag varit i kontakt med. Och de hade en studie förr där de gav il dropp till vissa ivf patienter. Men inte längre..


    Man kan gå och få medicin av henne utan att ta blodprov och om man tar blodprov och det inte visar något får man ändå ta medicinerna. Finns ingen riktig logik. Men eftersom Sverigeproverna för det mesta inte visar något så känns det lite som bortkastade pengar. Det ska i allafall inte vara några problem att få mediciner utan utredning. Du behöver dock kanske förbereda dig på att berätta hur du tänker kring varför du tror dig ha immunologiska problem.
  • minaimaginärabarn
    Mila skrev 2017-06-16 10:32:50 följande:

    Okej. Undra hur jag ska skriva till henne? Hon skrev ju priserna till mig. Men ska jag svara att jag gärna kommer på ett besök först? Hon kanske säger då på besöket att jag måste ta proverna för att få medicin?


    Jag tror Du ska ringa upp henne och få komma på ett besök. Du är väl ganska välutredd om du genomgår IVF. Men var väl förberedd kring immunologi och varför du tror dig ha dessa bekymmer. Min svägerska gick till henne utan att behöva göra några tester. Du kan ju alltid säga att du vill prova behandlingen.
  • minaimaginärabarn
    Yrla76 skrev 2017-06-16 16:08:47 följande:

    Jag fick mens idag 1,5 vecka efter plus så det var ännu en kemisk graviditet. Har bestämt mig för att trappa ut kortison och trombyl, kroppen behöver en paus nu. (Har tagit medicin sedan i december utan att bli gravid) Bokat tid på IVF klinik för samtal oxå även om det nog inte är ngt för oss då vi har så lätt att få missfall. Min fråga är- om jag mot förmodan skulle bli gravid igen utan att jag tar kortison, kan man då trappa in det snabbt eller är det "för sent" att börja vid plus? Hur snabbt efter plus bör man ta intralipid?


    Ledsen för din skull!
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Här kommer en liten uppdatering i Atentråden. Var på RUL idag och allt såg prima ut. Det visade sig att det ligger en gosse därinne som har akrobatiska talanger och en hög fysisk aktivitet. Det känns overkligt och underbart att allt gått bra hittills, nu fortsätter jag knipa lika länge till så hoppas jag den tittar ut först i början av november.

    Lycka till alla i det ni står i! Jag är glad att jag hittade hit, annars hade jag aldrig kommit så här långt!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!