• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Fick svar från Dr D, mailade honom i morse igen, tror han blev lite putt, men om han hörde av sig med uppdateringar skulle jag ju bli mindre orolig... hur som helst - resultaten har kommit!!! Skrattande
    Väntar nu på att han återkommer med dag för att gå igenom dem samt hur vi ska gå vidare.

    TNF-alpha och INF-g ligger bra inom referensvärdena.
    CD3 och CD19 (precis på övre värdet)  är också inom referensvärdena.
    Dock ligger CD56 på 13,5 (ref 2-12) och CD19+,CD5+ på 24,1 (ref 5-10)

    Vad innebär 50:1, 25:1 och 12,5:1 värdena? Mina värden ligger alla 3 precis under det lägsta referensvärdet.

    Just nu säger inte värdena mig så mycket, måste hem och titta i boken. Några kommentarer från er som redan fått era resultat samt gått igenom dem med Dr D? Glad
     

    Curly - Jag är nog inte rätt referensram för dig eftersom vi reagerar så olika på behandlingen, men jag har sprayat i 2-3 veckor och sen tagit sprutor i 13 dagar, men det är ju för att min äggstockar är så trötta.  Flört

    Sååå nöjd över att de dök upp till slut!!! Solig

  • Poussin

    Lully - Ååh du är för rar!!! {#emotions_dlg.flower}

    Jag fick ett till mail från Dr D där han skrev att han själv varit orolig för att något hänt med proverna och att han aldrig varit med om att de dröjt så med att skicka över analyserna tidigare... Fick telefontid på söndag eftermiddag, tur att vi inte har något planerat förutom att fixa lägenheten inför målarens ankomst på måndag. (ska få omtapetserat Skrattande)

  • Poussin
    Curly - Härligt att ni har det bra. Antar att du är full med soja nu? Flört Undrar om det är samma sjuksyrra, visade hon foton under tiden? Spännande inför morgondagen, hoppas ni får ett lugnare möte än vi hade!

    Myran
    - Hur gick det med Dr D? 

    Zin - Läste i andra tråden vad som hänt, det är ju verkligen bedrövligt vännen, blir så upprörd å dina vägnar. Har du bestämt dig om du ska gå vidare och göra en anmälan? Ska du gå på de andra läkarbesöken du har inbokade? Du är en sån fighter vännen och jag säger det igen - nu är det inte långt kvar tills du får din belöning och blir gravid! Hjärta

    Jepp, pratade med vår käre Dr D idag. Han tycker absolut att vi ska köra i kommande cykel och eftersom denna cykel var dålig (fsh på 13) så hade han en teori om att nästa skulle vara bra och den teorin köper jag gärna! Glad Det blir IL, Prednisolon (han tyckte dock inte jag ska börja innan jag börjar med injektionerna...), aspirin och Clexane, ska få behandlingsschema av honom nu i början av veckan.
    Jag ligger precis under ref värdena på 50:1, 25:1 och 12,5:1 och tolkade det som positivt, men till det sa han att icke sa nicke, för eftersom mina  CD19+/CD5+ är höga tolkar han det som (100% sure sa han själv) att mina NK celler var mycket höga cykeln innan vi var där (då mensen var 12 dagar sen, jag hade ett svagt hopp om att vara gravid och Dr D säger att det troligtvis var ett tidigt MF) och att det är därför du nu är låga, han beskrev det som en pendyl som varierar mellan månaderna... Hmm, det lät tydligt när han beskrev det, men känns mindre tydligt när jag skriver om det. Drömmer Hursomhelst så sa han att det är ett mycket bra utgångspunkt för att påbörja en IVF - så nu kör vi! Tungan ute Måste bara se till att få fram i alla fall 1 fint ägg, för annars kan jag ju ta hur mycket mediciner som helst. Hoppas att Inofolic och Fertile har haft lite inverkan på mina små ägg, kommer ju aldrig få ut särskilt många så vi satsar på kvalitet istället!  

    Han sa att jag ska ta blodprov och göra vul på dag 2 i cykeln för att se om vi ska gå vidare, men som jag förklarade för honom så tar det ju flera dagar att få resultatet på blodproven och då har jag ju redan påbörjat behandlingen. Hans svar var att han vet och att det skulle vara mycket enklare om jag kom till Aten och gjorde behandlingen... Hmm, vadå enklare, för då måste jag åka ner CD 2 för att kolla att allt är ok, vilket skulle innebära att jag måste köpa flygbiljetter CD 1 - billigt och bra. Och sen åka ner igen för ÄP och ET, låter allt annat än enklare! Jag förstår att han försöker få fler patienter, men om inte detta funkar så blir sista och 6:e försöket hos CFC inte Aten.

    Kram och godnatt alla raringar! Hjärta 
  • Poussin

    Curly - Vi skrev samtidigt! Skrattande Visst var hon rar?
    Klart Tjorven har rätt, det här är vårt år - drakbebisar åt oss alla!!!  Hjärta

  • Poussin

    Åh Zin - GRATTIS vännen, vad underbart att du hamnade rätt till slut, blir så glad!!! Solig

    Curly - hoppas ni får till det tidsmässigt så att du kommer igång snart!

    Lully - Vilken vecka är du i nu?

    Själv väntar jag på Dr D's behandlingsplan, behöver ju veta när jag ska göra IL för att kontakta Sophia hemmet.
    Ringde även CvL idag då jag insåg att de bara skrivit ut Puregon för 7 dagar, har ingen lust att jaga stan runt efter VUL dag 6 så de skickade in ett recept.
    Ni som har gjort både långa och korta, brukar det vara skillnad på antal injektionsdagar som behövs mellan de olika metoderna? Brukar spruta 13 dagar med långa...

  • Poussin

    Myran - Jag tycker det är bäst att vara där när han börjar, dvs runt kl 8. Han är dock ledig på fredagar. Kram

  • Poussin
    Lully - Åh raring, tack för att du förberett dem på att jag snart ringer. Hjärta
    Hur lång tid innan IVF injektionsstart fick du droppet och hur lång tid innan måste man ringa SH och boka tid? Jag har fortfarande inte fått någon info från Dr D och börjar troligtvis med injektionerna runt den 12:e, börjar känna mig lite stressad. Mailade honom i morse och hoppas han hör av sig snart. Obestämd
  • Poussin

    Lully - Usch vad stressigt med missförstånd, men det gick ju toppen ändå! 

    Curly - Go girl, på dem bara om de inte hör av sig! Flört Hoppas allt löser sig så att du kan börja när du skulle vilja.
       
    Zin - Har kommit ett steg på vägen: kuvert är inköpt! Tungan ute  

    Gällande IL i Aten så var det som Curly skriver att vi fick det outspätt och jag tror det hela var över på max 40 min. Vi hann titta på hennes foton och sen lite på mina och sen prata lite om Aten och vad vi gjort under dagen - gick snabbt! Ska bli spännande att se hur det är på SH, ska ringa dem imorgon och boka tid.

    Jag fick min behandlingsplan från Dr D igår kväll:
    - IL nr 2 mitten av nästa vecka, IL nr 3 veckan efter och IL nr 4 samma dag som ÄP eller dagen efter.  
    - Prezolon 5 mg 2 ggr / dag. Har redan nu börjat ta 5 mg på morgonen, även om han sa att jag inte behövde det.
    - Trombyl från ET och framåt.
    - Clexane är inte nödvändigt men eftersom jag gärna kör med både hängslen & svångrem så sa han att jag kan ta 40 mg dagligen från ET.

    Nu hoppas jag att mensen kommer som den ska, den brukar ju ha en förmåga att inte dyka upp när man går och väntar på den...  

    Var hos min f.d. akupunktör igår och insåg hur mycket jag saknat att gå till honom, han besitter en sån kunskap och det är så intressant att diskutera med honom. Han var glad att höra att vi tagit steget till Aten och fått bekräftat det han redan misstänkte, dvs att jag har immuno problem. Vi pratade nk celler, tnf alpha, IL dropp, Inofolic, etc... han berättade om de studier han läst om, så skönt att kunna prata med någon här i Sverige som vet vad det handlar om!  Fick en stor kram när jag gick och han sa att nu kommer det att funka - hoppas så att han har rätt! Glad

    Kram & god natt!  

  • Poussin

    Curly - Ja det blir korta den här gången, mest för att vi inte testat det innan och vi har bestämt för ett testa "allt" innan vi går över till ÄD. Jag fick inget klart svar från Dr D om vilken metod han föredrar utan sa att det är dosen som är det viktigaste - men du och jag har väldigt olika problem så det kanske har med det att göra. :)
    Hoppas dina provsvar dyker upp nu och inte blir försenade som mina!

    Lillih - Välkommen hit och vad spännande att ni är på gång! Som du skriver - vilken babyboom det kommer bli här snart! =)
    Jag tror också det kan vara bra att i alla fall ha några veckor mellan besök och IVF start, jag var nere 16/2 och vi kör igång nu till helgen om mensen vill komma som den ska.

    Zin - Hoppas värdet sjunker som det ska efter operation så att du snart är på g igen! :)

    Var S.O. imorse och tog TSH, T4 och TPO, ska bli intressant att se vad de ligger på nu. TSH hade ju gått från 1,3 i december till 2,4 för en månad sen. Höjde Levaxin dosen till 100, hoppas det har fått ner värdet.

    En fråga om Prezolondosen: varför säger inte Dr D en högre dos direkt om det kanske är det som behövs? Är bara lite misstänksam mot kortison, har sett min mamma må så otroligt dåligt i perioder när hon har behövt ta högre doser... Ska fundera på saken. ;)

    Kram!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!