• Mustikka

    IVF Umeå

    I fredags fick jag och min man veta att mina FSH värden nu är bra!:) Och att läkaren skulle skicka en remiss för ett landstingsfinansierat IVF försök.
    Vi båda fick remisser skickade till oss för nya prover inför försöket.

    Vill så gärna komma igång så fort som möjligt, gärna innan de stänger för sommaren.
    Är det någon här som gjort IVF i Umeå?
    Ungefär hur lång tid tog det från beskedet att ni får börja med IVF till att ni fick sätta igång med allt?
    Berätta gärna om era erfarenheter härifrån Umeå!:)

    Är så glad men nervös på samma gång!Glad
     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-18 15:06
    Här är en länk till gruppen:)
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/ivf-umea-gru...

  • Svar på tråden IVF Umeå
  • ak15
    Mustikka skrev 2012-03-22 22:46:08 följande:
    ak15: hur länge tror du att du kan hålla dig från att testa? hihi:)
    För oss är det vänta som gäller, på bekräftelse att IVF kliniken fått vår remiss. Men det kan ta upp till tre månader:/

    ägglossningssprutan sitter i ungefär 10 dagar så den kan juh ge ett positivt gravtest så kanske till nästa söndag/måndag för då har de gått 14 dagar sen äggplock ungefär :)
  • ak15
    Mustikka skrev 2012-03-22 22:46:08 följande:
    ak15: hur länge tror du att du kan hålla dig från att testa? hihi:)
    För oss är det vänta som gäller, på bekräftelse att IVF kliniken fått vår remiss. Men det kan ta upp till tre månader:/

    glömde juh skriva att väntan är juh de värsta :/
  • drömmer om ett barn
    ak15: Har glömt att fråga.. hur gick det med insättningen, kändes den något? Och hur känns det i kroppen i övrigt? Har läst att vissa har ont flera dagar efter äggplock. Kan förstå att det är en jobbig väntan när man vill testa helst NU! GladMustikka: Vi fick aldrig någon bekräftelse från kliniken att dom mottagit våran remiss. Jag ringde upp när det gått nästan 3 månader och då bokade hon in oss för infomöte två veckor senare. Men nog borde man väl få en bekräftelse så man vet att det är på gång?
  • ak15

    drömmer om ett barn: de gjorde lite ont o så var jag jätte pinkis  för man ska vara det vid återinförandet :) så höll på att pinka på läkaren :P man blöder juh lite vid äggplocket men för mig så slutade det bara några timmar senare hade jätteont i magen även dagen efter äggplocket.. nu känns de mycket bättre :) nu har jag bara blivit förkyld

  • Mustikka

    Drömmer om ett barn: bra att veta, får ringa och kolla lite då och då:) dom kommer bli så less på mig hehe:)
    Men man tycker ju att dom borde skicka bekräftelse utan att man behöver ringa och hålla koll själv:/
    Jag får följa er med spänning tills det är min tur:)

  • drömmer om ett barn
    ak15: Jaså, man ska vara pinkis vid återinförandet. Hoppas man lyckas hålla sig då, ha ha! Skrattande Hur känns det såhär några dagar senare? Gissar att ni har svårt att ha tankarna på annat än det lilla embryot i din mage.. Glad

    Imorgon bitti är det dags för blodprov för att se när/om jag får börja med sprutorna. Undrar om jag verkligen har blivit nedreglerad.. allt känns precis som vanligt och inga biverkningar har jag fått heller så man börjar ju undra.

    Mustikka: Man borde inte behöva ha koll på det själv, det råkade säkert bara bli en miss i vårt fall. Vi får hoppas att det går snabbt för er och att ni inte behöver vänta upp till 3 månader som det kan ta. Ibland går det snabbare pga återbud m.m så ge inte upp hoppet! Glad
  • ak15

    drömmer om ett barn: jo de är för att dom ska lättare komma åt livmodertappen vid införandet av embryot :) nja just nu spänner de över magen de gör ont ibland o brösten har svällt upp... känns som typisk mens symtomer ... men de kan bero på vaggisarna...
    hoppas du får börja med sprutorna snart då, va spännande o kul :) 

  • pinglan2012

    Kliniken hörde av sig i fredags, men inte sa de så mycket... vi ska få hem papper i veckan och så ska vi fixa journalkopior från barnlöshetskliniken (som vi nu har fixat).

    Mustikka
    : Det är nog olika beroende på var man bor hur många ÄL man måste ha... alla gör t.ex. inte VUL heller medan man äter Pergotime (jag gjorde det inte). Åh vad glad jag blir av att höra att tjejen du känner lyckades på första försöket - det ger en lite hopp SkrattandeDrömmer om ett barn: vad är det för infektionsprover? Jag fick ta tre blodprov under min utredning och jag vet att de sa att jag var vaccinerad mot röda hund. Åh vad jobbigt att vara spruträdd, hoppas det går över för dig!!!

    ak15: vet du med dig någon skillnad mellan äggplocken, tänkte varför det gjorde så mycket ondare denna gång? Hade du sovit/ätit sämre innan?
    Och tack för infon om att man ska vara pinknödig, det var väldigt otippat! Nu blir jag orolig att jag kommer pinka ned mig

  • drömmer om ett barn
    ak15: Okej, då förstår jag hur det ligger till. Det är mycket man inte vet som man får lära sig genom andras erfarenheter! Glad Får man bara äta flytande föda innan återförandet eller gäller det endast vid äggplock? Ger vaggisarna några speciella biverkningar? Har inte läst bipacksedeln.

    Kliniken ringde för en liten stund sedan och meddelade att jag var nedreglerad (tydligen så mycket det går att bli) och att jag får börja med sprutorna på torsdag. Känns himla skönt, har varit så nervös för att det skulle bli problem med nedregleringen och att tiden skulle dra ut pga detta. Nu får jag något nytt att oroa mig för istället: hur det ska gå med äggblåsorna..

    pinglan: Vad härligt att dom hört av sig och att det är på gång nu! Glad Fick ni ingen tid för informationsmöte? Har du tagit 3 blodprover under utredningen så har dom säkert kollat upp det som behövs (HIV, hepatit m.m).
  • pinglan2012
    drömmer om ett barn skrev 2012-03-27 14:59:28 följande:
    pinglan: Vad härligt att dom hört av sig och att det är på gång nu! Glad Fick ni ingen tid för informationsmöte? Har du tagit 3 blodprover under utredningen så har dom säkert kollat upp det som behövs (HIV, hepatit m.m).
    Nej, ingen tid. Trodde att det skulle komma med brevet - som kom idag! Men nej, ingen tid... det var en Hälsodeklaration som vi ska fylla i och skicka tillbaka tillsammans med journalkopiorna.

    Vad tråkigt att det jämt ska behöva finnas någon oro för dig! Det går nog bra med äggblåsorna, det gick ju bra med nedregleringen Glad Gissar att du längtar till torsdag så du får börja med sprutorna!
Svar på tråden IVF Umeå