• Mustikka

    IVF Umeå

    I fredags fick jag och min man veta att mina FSH värden nu är bra!:) Och att läkaren skulle skicka en remiss för ett landstingsfinansierat IVF försök.
    Vi båda fick remisser skickade till oss för nya prover inför försöket.

    Vill så gärna komma igång så fort som möjligt, gärna innan de stänger för sommaren.
    Är det någon här som gjort IVF i Umeå?
    Ungefär hur lång tid tog det från beskedet att ni får börja med IVF till att ni fick sätta igång med allt?
    Berätta gärna om era erfarenheter härifrån Umeå!:)

    Är så glad men nervös på samma gång!Glad
     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-18 15:06
    Här är en länk till gruppen:)
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/ivf-umea-gru...

  • Svar på tråden IVF Umeå
  • drömmer om ett barn
    Emilotta: Vad tråkigt att höra att du får kämpa med både MS, endometrios och IVF. Du måste vara väldigt stark som klarar allt detta! {#emotions_dlg.flower} Själv känner jag mig ibland väldigt nere pga barnlösheten.. men nu inser jag att jag borde uppskatta att jag trots allt är frisk i övrigt.

    Vad jobbigt att du fick sprutfobi.. var det något speciellt som hände? Hur länge man sprayar innan det är dags för sprutorna beror på hur länge det tar tills man börjar blöda. Jag fick min blödning på spraydag 11 och började med sprutorna på spraydag 22. Sköterskan fick kolla i kalendern och räkna lite eftersom det är stängt på annandag påsk och ska stämma med äggplock.

    Då är det inte länge kvar tills du börjar spraya, spännande! Glad
  • Emilotta

    drömmer om ett barn: tack så mycket! ja ibland känns det som att det är lite orättvist men som tur är är både min MS och endometrios relativt snälla mot mig=) 

    jag vet faktiskt inte vad som hände med sprutorna men en dag så klarade jag inte av att ge den till mig själv. dom sprutorna är också ganska jobbiga för man måste få in den i muskeln så därför är nålen lång och ganska grov. men som tur är klarar min sambo det galant=)

    åh vad spännande att det är så nära för dig med äggplock!  

  • familjha

    Hej alla, jag hoppar gärna in i den här gruppen då jag och min man själva ska börja med IVF behandling så fort jag får min mens. Känns skönt att veta att det finns fler som gör behandlingen i Umeå. Vart born ni alla som är kallad till Umeå!? Är de duktiga där så att man kan hoppas på barn på första försöket :) hörde att det bara var 30 % som fick barn på första försöket, men hoppas fortfarande att vi ska vara en av dem, eftersom det borde vara vår tur nu. Har försökt att få barn i 3 år medans mina vänner och släktingar föder både 1 och 2 och 3 barn innan vi ens har fått ett. Vi skulle till umeå redan i sommras, men då blev vi spontangravid men med mf i september och vår remiss till Umeå försvann. Men nu har vi haft vårt första möte så nu är det äntligen igång. Är det någon som mått illa av sprutorna?

  • EEJ

    Familjha: tråkigt att höra om ert mf, men skönt att ni är på gång nu iaf! Vi bor i Skellefteå så vi pendlar några mil för Ivf, men det finns som som pendlar upp emot 50 mil så jag ska inte klaga!

    Jag har bara tagit en spruta (snart dags för nummer2) men hittills så mår jag bra!

    Det är klart att vi alla ska lyckas på första försöket!!

  • familjha
    EEJ skrev 2012-04-01 20:33:38 följande:
    Familjha: tråkigt att höra om ert mf, men skönt att ni är på gång nu iaf! Vi bor i Skellefteå så vi pendlar några mil för Ivf, men det finns som som pendlar upp emot 50 mil så jag ska inte klaga!Jag har bara tagit en spruta (snart dags för nummer2) men hittills så mår jag bra!Det är klart att vi alla ska lyckas på första försöket!!

    Tack, vi har repat oss rätt bra men kommer må bättre när vi väl får ett barn. Okej, vi pendlar från Sundsvall och det tycker jag är långt ;) men som du säger, ska inte klaga. Hur är det igentligen om man skulle flytta från Sundsvall får man inte fortsätta gå i Umeå då!? Är det landstinget som bestämmer eller är det fritt val?
  • EEJ
    familjha skrev 2012-04-01 20:50:35 följande:
    Tack, vi har repat oss rätt bra men kommer må bättre när vi väl får ett barn. Okej, vi pendlar från Sundsvall och det tycker jag är långt ;) men som du säger, ska inte klaga. Hur är det igentligen om man skulle flytta från Sundsvall får man inte fortsätta gå i Umeå då!? Är det landstinget som bestämmer eller är det fritt val?
    Jag vet inte vad som gäller när det är landstingsfinansierat men jag har hört från andra trådar om en familj som flyttade mellan landsting och fick på så sätt fler gratisförsök. När man gå privat så får man väl gå på vilken klinik man vill.
  • drömmer om ett barn
    Mustikka: Tack för att du skapade denna tråd, det känns riktigt roligt och intressant att få prata av sig med likasinnade som bor här uppe i norr! Glad Allt bra med dig annars?

    Emilotta: LÅNG och GROV nål? Blir livrädd bara av tanken på sådana sprutor! Förvånad Vilken tur att du har din sambo som hjälper dig. Det måste kännas ganska mycket när man tar en sådan spruta? Puregonsprutan som jag tar har en kort och tunn nål och det är jag väldigt tacksam för.

    Familjha: Välkommen in i gänget! {#emotions_dlg.flower}

    Beklagar ert MF, måste vara fruktansvärt att gå igenom en sådan sak.. Håller med om att det är jobbigt när i stort sett hela bekantskapskretsen får sina första, andra och tredje barn och man själv kämpar med att bli gravid. Vi har försökt i 6,5 år nu och det har kommit till ganska många bebisar under dessa år.

    Vi bor i Gällivare. Är Umeå den närmaste kliniken från Sundsvall? Jag vet inte vad som gäller med landstingsfinansierade försök om ni flyttar, men privat kan ni alltid välja att gå i Umeå. Jag tror att dom är minst lika bra där som på någon annan IVF-klinik. Läste en tråd en gång om de som fått barn efter IVF i Umeå och det var många som hade lyckats på första försöket! Glad

    Förmodar att ni kommer använda den korta metoden då du skriver att ni sätter igång så fort du får din mens? Vi kör den långa och jag har sprutat sedan i torsdags. Har inga känningar alls av sprutorna hittills, inte en endaste biverkning. Vilken sort kommer du använda?

    EEJ: Går det bra med sprutandet? Glad
  • Emilotta
    drömmen om ett barn: oj vad ni har fått kämpa länge, ni är starka som orkar med. Gällivare var ju inte precis i närheten, vi bo i Umeå så det spar ju mycket tid och ork. det känns faktiskt inte så farligt med dom mssprutorna som jag trodde=) men nu känns det som det ska bli en barnlek med Puregonsprutan.

    förstår precis vad ni menar med att alla andra får barn runt omkring. nu är vi dom enda som inte har om man tittar på vår gemensamma umgängeskrets. och vissa är också inne på nummer 2.

    men nu är det vår tur att puta med magarna och föda små umderverk!
  • familjha

    Familjha: Välkommen in i gänget! Beklagar ert MF, måste vara fruktansvärt att gå igenom en sådan sak.. Håller med om att det är jobbigt när i stort sett hela bekantskapskretsen får sina första, andra och tredje barn och man själv kämpar med att bli gravid. Vi har försökt i 6,5 år nu och det har kommit till ganska många bebisar under dessa år.Vi bor i Gällivare. Är Umeå den närmaste kliniken från Sundsvall? Jag vet inte vad som gäller med landstingsfinansierade försök om ni flyttar, men privat kan ni alltid välja att gå i Umeå. Jag tror att dom är minst lika bra där som på någon annan IVF-klinik. Läste en tråd en gång om de som fått barn efter IVF i Umeå och det var många som hade lyckats på första försöket! Förmodar att ni kommer använda den korta metoden då du skriver att ni sätter igång så fort du får din mens? Vi kör den långa och jag har sprutat sedan i torsdags. Har inga känningar alls av sprutorna hittills, inte en endaste biverkning. Vilken sort kommer du använda? Tack ska du ha! Ja det var tufft i början när man nyss fått mf, och man blev inte direkt gladare när man hamna på samma avdelning som de som började amma sina barn för första gången. Och inte heller när man får en klapp på ryggen av läkare som säger det är så vanligt med mf. Inte direkt det man vill höra. Jaja.. Jag mår rätt okej nu, åt rosenrot ett tag efter mf:et för att må lite bättre och de hjälpe mig enormt faktiskt. Ja precis, vi ska köra på med den korta varianten. Sprutorna heter nog också Puregon som jag ska ta först, sen var det någon annan spruta och efter de ska vi plocka ut äggen. Förhoppningsvis blir de vecka 18 men det får vi se om det eventuellt blir vecka 19 lika gäran. Så nervös och längtansfull. Det lät ju bra det där med att du läst att många lyckats på första i Umeå

  • familjha

    drömmer om ett barn: hehe.. Ja du de där blev ju ett tokigt inlägg. Tack ska du ha! Ja det var tufft i början när man nyss fått mf, och man blev inte direkt gladare när man hamna på samma avdelning som de som började amma sina barn för första gången. Och inte heller när man får en klapp på ryggen av läkare som säger det är så vanligt med mf. Inte direkt det man vill höra. Jaja.. Jag mår rätt okej nu, åt rosenrot ett tag efter mf:et för att må lite bättre och de hjälpe mig enormt faktiskt. Ja precis, vi ska köra på med den korta varianten. Sprutorna heter nog också Puregon som jag ska ta först, sen var det någon annan spruta och efter de ska vi plocka ut äggen. Förhoppningsvis blir de vecka 18 men det får vi se om det eventuellt blir vecka 19 lika gäran. Så nervös och längtansfull. Det lät ju bra det där med att du läst att många lyckats på första i Umeå En liten märklig fråga. Hur gör ni alla med de där gubbarna och blommorna och allt.. Får inte till en ända gubbe i mina meningar ja.

Svar på tråden IVF Umeå