Inlägg från: Trekk |Visa alla inlägg
  • Trekk

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    oOHalalOo skrev 2012-06-17 10:44:29 följande:
    Kan man dömas för tankebrott? Enligt vilken lag då?

    Det är inte ett brott enligt islamsik lag att ha sex eller be under mens. Dvs du begår en synd, men inte ett brott. Så det är inte en av lagarna i Koranen som du påstår.

    Hur skulle du föreslå att de ska göra istället? För deras levebröd förstörs, deras landområden minskas? Hur ska de kunna överleva med en sådant brott som begås mot dem - och det handlar defintivt inte om tankebrott. Men hur ska de göra då för att respekteras som människor och ha rätt att bo och leva i sitt land?
    Allah dömer dig till evig tortyr för tankebrottet att inte tycka att han är den största av alla gudar, indeed den ende sanna guden. Sen har vi ju alla regler om hur man får och inte får ha sex/be etc där inget offer finns. 

    Nej man blir inte fängslad för att be under mensen men upprepade förbrytelser innebär att du får med Allah att göra.

    Att det är dödsstraff på att lämna islam är ju också ett sjukt straff för ett tankens "brott" mot islam.

    Jag har ingen aning om hur mellanöstern ska fixa fred. Men att spränga sig och andra verkar inte hjälpa någon av parterna tyvärr, så mycket kan konstateras. De är militärt för svaga för att slå ut Israel som ju backas av USA. Jag har verkligen ingen aning om hur Syrien, Jordanien, Israel, Palestina, Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan, Turkiet, Egypten, Libanon, Armenien etc nånsin ska uppnå ett läge av frid och fröjd så länge de alla styrs av olika sorters diktaturer och regimer samt har grannar som styrs av det samma.

    Min enda hypotes är att alla deras regeringar och samhällssystem måste ersättas med bättre och stabilare system. 
  • Trekk
    Simon 681 skrev 2012-06-17 11:00:26 följande:
    Själmordsbombning är puckat och taktiskt meningslöst, men det behöver inte vara strategiskt meningslöst. Attentat med sprängmedel mot civilbefolkning är det enda som en grupp som är ockuperad av en extrem militär övermakt kan göra militärt och det sänder vissa budskap.

    1) Vi fortsätter att göra motstånd.
    2) Era barn kanske också dör.

    Doktrinen om  angrepp med sprängmedel mot civilbefolkning är inte ny eller muslimsk. Det allierade luftkommandot under andra världskriget, med Arthur "Bomber" Harris som tongivade person började med area eller "terror" bombningar som ett medel att knäcka den civila befolkningens moral. Tanken var att den civila befolkningens låga moral skulle sätta press på regimen att kapitulera.
    Självmordsattackerna är "dumma" av den anledning att de wastear sin egna personal i onödan när det skulle vara mer effektivt att behålla så många soldater som möjligt. IRA o grabbarna bombade ju friskt utan att offra sig själva och spred ändå enorm skräck. 

    Medan jag har förståelse för deras attacker mot civila ifrågasätter jag det visa i att blanda in Allahs paradis i det hela och låta islams doktriner beröva palestinierna på stridbara mannar. Inte för att detta kommer att vinnas medelst militära manövrer men ändå.

    Jo civila mål är en gammal grej. USA skulle ju atombomba 16 städer i Japan och hade bomb nr 3 på väg ut ur fabrikerna när Japan kapitulerade. De skulle bomba Niigata och Yokohama med vill jag minnas men du kom man ju aldrig så långt som tur var.
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-06-17 20:28:00 följande:
    Ett tänkvärt inlägg.
    Som visar hur stolligt det är att utplåna sin egna arme medelst självmordsbombning.
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-06-17 20:37:26 följande:
    Att inte tro kallar inte jag för tankebrott, för tro är inte endast en tanke.

    Förklara vad du menar med offer i samband med sex och bön.

    Det där är bara dumt prat. Du har ingen som helst aning om vad Allah (swt) förlåter eller inte. Det är inte din sak att ens försöka avgöra det.  
    Att tro/inte tro är tankar, således är "brottet" ett brott som sker i tankarnas värld. Åsiktspolisen Allah ger tummen ner till alla som inte håller med honom.

    Att be under mensen skadar ingen. Inget brottsoffer finns, således är det inte ett brott mot någon.

    Det står i Koranen att han inte förlåter de som sätter andra gudar framför honom 
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-06-19 20:02:33 följande:
    Jag tänkte på det som skrevs att det inte är ett muslimskt påhitt, vilket man däremot lätt kan uppfatta det som om man håller till för mycket på FL.
    Varför skulle jag diskutera tex kamikazepiloter i den diskussion om muslimska fundisbombare? De är två grupper som båda fått samma värdelösa idé. Japparna krigade ju ut många kompetenta piloter via sina extrema attacker.
    oOHalalOo skrev 2012-06-19 20:10:33 följande:
    Fortfarande så måste jag uppenbarligen poängtera för dig att tro inte endast handlar om "tro i tanken" utan den går handihand med praktiken. Kvinnor âr befriade från att be bön (och att fasta) under mensen. Ja, Shirk är den synd som vi vet att Allah (swt) inte forlåter, om man dör med den.
    Shirk är per definition ett tankebrott, en åsikt, en teologisk position som Allah bestraffar med evig och grym tortyr. Straffet är inte i proportion till "brottet"

    Varför är Allah i sånt perverst stort behov av bekräftelse och varför ger han inte alla samma möjligheter att övertygas om hans gigantiska storhet?

    På vilket vis är Allah annorlunda från Kim Jong Il och Hitler etc?

    Ännu en stor indikation att Allah är ett mänskligt påfund.
     
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-06-20 17:54:20 följande:
    Det är din åsikt att det inte är det, men det är det enligt Islam. I det här livet har vi också brott och straff som man kan ha åsikter om. Men de finns där ändå. De försvinner inte för att man ogillar dem.

    Islam handlar om dyrkan och att tillbe vår Skapare. Så det är för dem som känner att det är i enlighet med övertygelsen. Inte givetvis för er andra som inte vill ta emot det. Ni får valet att avstå, ingen tvingas till tro.

    Det är skillnad mellan universum Skapare och människor som lever och dör på jorden.
    Om någon hoppar fram med en pistol och säger "pengarna eller livet" Har du då ett riktigt val att inte ge pengarna?
     

    Konstig fråga att ställa i detta skede kanske, men vad är det rent objektivt som gör att du vet med säkerhet att Koranens budskap är sanning? Tror jag inte frågat det innan 
  • Trekk
    Simon 681 skrev 2012-06-21 21:00:32 följande:
    Tekniskt sett så har jag det.
    Ja du har det mycket orealistiska valet att välja mellan att ge bort de 273 kronor du har på dig kontant samt ett kort du kan spärra, eller att bli skjuten point blank range och förblöda till döds när allt du ville göra var att lämna tillbaka en hyrfilm. Valet finns inte ens tekniskt sett då skillnaden mellan konsekvenserna är att dö och att bli av med lite kontanter.
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-06-21 18:03:43 följande:
    Människor tvingar dig att ge dina pengar, men Allah (swt) tvingar dig inte till tro.

    Ja, jag har börjat från 0 och snarare haft en del fördomar än varit välvilligt inställd från början. Så Koranens Budskap är absolut Sanningen från Allah (swt).

    Märk nu väl Trekk - du frågar mig och jag svarar hur jag ser det. Jag säger inte att du eller andra måste tro som jag gör. Men frågar du mig så får du också ta mitt svar utan att provoceras av det.
    Allah ger mig valet att behålla pengarna/inte följa islam, men det innebär att han kommer att skjuta huvudet av mig då/kasta mig i helvetet. Enda möjligheten att slippa att bli skjuten/hamna i helvetet är att "frivilligt" ge mina pengar/följa islam.

    Vem introducerade dig till islam förresten?

    Är Koranen sann för att du först inte trodde på den och hade fördomar, men sen trodde? Jag är inte säker på att jag hängde med där. Vad i den var det som fick dig att inse att det faktiskt ÄR guds absoluta och sanna ord? 
  • Trekk
    Simon 681 skrev 2012-06-21 21:00:32 följande:
    Tekniskt sett så har jag det.
    oOHalalOo skrev 2012-06-21 21:30:34 följande:
    Javisst har du det. Sen hur Trekk å sin sida helt sonika rationaliserar bort den möjligheten är en gåta.
    Det är för att det inte är ett riktigt val.

    Säg att någon tar dina barn som gisslan och håller ut dom ur ett fönster på 50e våningen. Den galna kvinnan som stulit dina barn tänker kasta dom i marken så att dom dör en grym och fruktansvärd död.
    Dock finns det en utväg. Du kan äta en skål med bajs som den galna kvinnan förberett. Denna kvinna är känd för att göra just detta och du vet att i 100% av fallen så får man tillbaka sina barn bara man äter det hon vill, men om man vägrar så kastar hon garanterat ner barnen i marken så att de dör.

    Du har nu valet, säger hon, att frivilligt äta upp bajset, eller att vägra. Helt upp till dig. Hon tvingar dig inte att göra något. Vill du inte käka bajs? Fine, låt bli, du har fri vilja. Sure att dina barn kommer att explodera likt blodiga meloner efter att ha nått terminalhastighet i fallet, men ingen tvingar dig att göra något inte sant? Du behöver ju inte rädda dina barn som du älskar om du inte vill? Denna kvinna är rättvis och tvingar inte på sina ideer på någon. Att äta är valfritt och hur man kan rationalisera bort det är en gåta
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-06-21 22:17:46 följande:
    Det kan säkert vara så att det möjligtivis inte är hållbart i en domstol, men ändå som du säger så har man ändå valmöjligheten att göra ett val hur man vill hantera situationen som har uppstått.
    Hur känns det att alltid behöva söka sin tillflykt hos de mer irrationella i trådarna? Är det inte surt att behöva campa i deras läger konstant?
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud