Inlägg från: Trekk |Visa alla inlägg
  • Trekk

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    Digestive skrev 2012-07-02 16:12:43 följande:
    Du får väl fan skylla dig själv när du beter dig på ett vis som gör att man inte vill svara på det du presenterar oavsett vad du presenterar. Att sitta och klaga på resultatet du själv ställer till med ger inte direkt mycket.

    Svarar jag på inlägget så får jag bara höra hur jag ställer mig bakom islamsk terror, stympningar and what not. Då gör jag väl helt enkelt bäst i att inte svara överhuvudet.. jag kan ju inte ha åsikter som jag inte vill besitta och då du tydligen dikterar sådant utifrån hur jag bemöter substansen i dina argument så bör jag självfallet hålla mig undan.

    Respekt? Haha.. what a joke.
    Du är en av ytterst få som tycks ha detta bekymmer med mig. Intressant nog svarar fundisarna och är känslomässigt kapabla att hantera att andra inte håller med dem.

    Det hoppas jag inte att du gör och det har jag heller inte sagt av den enkla anledningen att du inte har sagt det. Däremot har du slagit intellektuella knutar på dig då du försökt att få det till att islam inte ligger bakom islamistisk terror utan att det är enskilda rubbade individer som bara råkar vara muslimer och bara påstår att de gör det i islams namn.

    Om jag anklagat dig för att stå bakom det vore det en grej, men det har jag inte så jag finner din reaktion märklig. Du har ju blivit såhär tidigare med så uppenbarligen blir du upprörd i debatter mellan varven och vägrar att besvara välkonstruerade inlägg med annat än smädelser. Synd då du briljerar så fint annars. 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 16:58:56 följande:
    Du fattar verkligen inte - jag argumenterar inte emot dig och dina ståndpunkter utan jag ifrågasätter innehållet i dina argument, deras uppbyggnad, vad de eventuellt har missat med mera.

    Det handlar självklart om att angripa en persons person när man tillskriver denna personliga åsikter som det varken finns stöd för och som denna inte vill kännas vid sig. Att det inte går under forumsreglerna som en sak att beivra betyder inte att min person ej skulle ha blivit inblandad och därtill illa hanterad.

    Jag har vidare inte argumenterat emot påståenden som "islam är farligt" utan på sin höjd säger jag att dessa farliga aspekter ur islam har, enligt mig personligen, har missförstått någonting då jag, igen personligen, har en helt annan syn på religion och utifrån den synen dömer jag religiösa. Att jag, personligen, bemöter religion annorlunda än muslimer och därmed menar att de har missförstått någonting, betyder inte att jag försvarar islam eller förmildrar farliga aspekter i islam - utan snarare att jag har ungefär lika svårt att förstå mig på och acceptera islam som du har, vi möts enbart ur två olika perspektiv.

    Varför ska jag fortsätta diskutera innehållet i dina argument när jag som person blir drabbad utav det som resultat?
    Men varför svarade du bara med en rad där du bara kallar mig omogen?

    Att jag påstår att du försöker fria islam från många av brotten som begåtts i dess namn är inte en personlig attack eller kränkning.

    Ja jag vet att du personligen har en annan syn på religion som jag personligen finner både intressant och sund.

    Men det blir lite märkligt då du menar att du är den ende sanna skotten i byn och att alla muslimska fundisar har tolkat skriften fel, skrifter som du själv faktiskt inte läst i dess helhet. (om jag förstått det hel rätt)

    Islam har inte ambitionen att vara den religion som du anser att den potentiellt borde vara. Det var aldrig avsikten. Tjuvar ska stympas, det är inte meningen att man ska tolka det till man inte ska stympa tjuvar. Kvinnor för bara ha en man, men män får ha fyra och de får slå dem. Inget annat avses med dessa rader. Möjligen trodde de som skrev den att det var det absolut mest humana man kunde göra, men vi har kommit så långt sen dess och dessa järnåldersläror håller oss bara tillbaka.

    Jag anklagar inte dig för islams barbarism 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 18:03:47 följande:
    Skulle du kunna hänvisa till verserna? Vore intressant att läsa.
    Såg att du fått två, så du får en till av mig :)

    Koranen 5:33

    "De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från [sitt] land. Denna förnedring skall de utstå i detta liv och i det kommande livet skall de få utstå ett outsägligt lidande; " 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 17:08:15 följande:
    Ytterst få diskuterar substansen i dina argument.

    Nej, jag säger inget sådant och du pusslar ihop vad jag skriver allt för hastigt och bryr dig inte om huruvida pusselbitarna faktiskt passar ihop med varandra eller inte. Du drar saker till sin spets på 0,00023 sekunder och längst ut på deras yttersta uddar får du dem att höra ihop med varandra - inget sådant ska du hantera mina inlägg med och stycken som säras på varandra säras på varandra av en anledning och hör inte ihop utan direkta hänvisningar om det.

    Du gör misstaget att försöka bygga ihop mg som personlig genom något slags pussel utifrån det som jag skriver - när jag i själva verket inte presenterar någon åsikt eller något personligt överhuvudtaget utan enbart ifrågasätter saker i dina argument helt avskilt ifrån allt annat.
    Ställer många frågor och kommer med många påståenden, folk tar ställning till dem och besvarar dem och jag har varit ytterst nöjd hittills.

    Du presenterar dina åsikter förmodar jag. Att jag inte är positiv till religion är knappast en hemlis och att du är tämligen positiv är väl heller ingen dark secret. Då jag i tråd efter tråd kritiserar religion är det rimligt att anta att jag inte gillar't och då du ofta talar för en mer nyanserad bild av religioner och ofta talar ur perspektivet att religionerna inte orsakar så mycket som jag hävdar, så är det väl ändå rimligt att anta att du är mer positiv till religion än vad jag är eller? 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 17:46:12 följande:
    För att jag inte orkar med att som person hela tiden flyttas över till ett åsiktsläger som jag inte tillhör, trots att jag har förklarat hur jag faktiskt bemöter dig upprepade gånger och hur det inte har med åsikter att göra överhuvudtaget.

    Jag ser mig inte som någon sann skotte utan det stämmer bättre med hur du beskriver det senare - att jag ser en helt annan potential och därtill ett helt annat användningsområde. Koranen och exempelvis Sharia-lagarna har enbart någonting med varandra att göra inom ett traditionellt muslimskt sammanhang, de har inget direkt med varandra att göra och något andligt arbete återfinns enbart bakom Koranen - varför jag, personligen, skiljer dem åt ifrån varandra. Nu diskuteras dock islam och då följer Sharia-lagarna med i släptåget.

    Nej, du anklagar mig för att stödja, försvara och förmildra islams barbarism. Något som du därtill, men i andra sammanhang, faktiskt anser som en direkt medverkan.
    Jag förstår inte hur du kan se Allahs ord i Koranen som något som inte är relevant för annat än traditionella muslimska sammanhang. Allah är ju den som har stiftat dessa lagar för människorna och dessa lagar är eviga och oföränderliga och jag träffar dagligen ett par individer som är vettiga och smarta men som, om det fick som de ville, skulle se att snattare får sina händer avhuggna. 
    Fine, man kan separera haditherna från Koranen så som Koranisterna gör, men Koranens budskap är 100% perfekt och fulländat och inget får tillföras eller tas bort och inget får omtolkas, så sharialagarna som står med i själva Koranen får man med på köpet. Sharialagarna ÄR islam.

    Ja, jag har förvisso indirekt anklagat, eller snarare insinuerat att dina yttranden avfärdar de som islam faktiskt skadar (enligt mig då och inte enligt din syn på islam) 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 19:18:19 följande:
    Medan ytterst få kritiserar substansen i dina argument som sådan.

    Nej, det gör jag inte. Självfallet åberopar jag en mer nyanserad bild av religion om jag anser det legitimt och behövande, vad det dock har med det här att göra förstår jag inte. Jag besitter inte något perspektiv som att religion inte orsakar så mycket som du hävdar, utan jag ifrågasätter om innehållet i allt som du hävdar faktiskt hör till religiösa yttringar. Jag ifrågasätter huruvida du har uppmärksammat det där och det andra, huruvida du har skilt på specifika grupper ifrån varandra, tagit hänsyn till situationen människor befinner sig i när de handlar och så vidare - vilket inte betyder att jag anser att du skulle ha fel i sak eller för den delen att jag skulle ha någon åsikt, ställning eller ens ett perspektiv med i sakens gång.
    Är inte säker på att jag förstår vad du menar med substansen. 

    Okej då förstår jag bättre.

    Hmm både ja och nej.

    Jag är medveten om att många muslimer inte är farliga för sig själva eller andra. Men kollektivt är islam, även de moderata skikten, det som faciliterar att man kan ha hela samhällsystem byggd på det. Utan det breda stödet från
    religiösa moderater skulle det inte gå att införa sharialagar tex. De som lever helt fredligt men ändå stödjer islam möjliggör system med sharialagar etc.

    Islam är ju lite av en wholesaleprodukt/barnet med barnvattnet historia och kan inte demonteras i allt för små bitar utan att kollapsa. Det måste behålla sin integritet till stor del och det för sekularisering stor och sekulära muslimer är enligt fundisar kuffaar på ett sett som sällan sker inom kristendom och judendom.

    Bottom line är att jag anser att islams fördelar inte väger upp nackdelarna. Lite som att inte ha säkerhetsbälte på sig i bilen och köra lite småfull. De flesta klarar sig, men extremt många kommer ändå att förolyckas i onödan och oskydliga offer stryka med.

    Hur gött mos islam än må vara för de troende väger det inte upp det elände det ställer till med. Har man dödsångest att brottas med finns ju alltid buddhismen vars fundisar endast lämnar folk stenhårt i fred Solig 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 19:29:37 följande:
    Ja, "Sharialagarna ÄR islam" men det betyder inte att man ej skulle kunna betrakta Koranen utanför ett kontext av just Islam - vilket då syftar på vad jag menar. Sharia-lagarna kan inte klassas som något annat än ett utomstående verk och att det finns Sharia-lagarna som finner sin direkta motsvarighet i Koranen betyder inte att "Sharia-lagarna ÄR Koranen" eller att "Koranen ÄR Sharia-lagarna" - för vi snackar om två helt skilda verk som enbart genom islam har någonting gemensamt.

    Ja, hur jag ställer mig till substansen i dina argument har såklart jättemycket med islams offer att göra.
    Men...how?

    Om sharialagarna står i Koranen, och Koranen anses vara Allahs ofelbara ord så kommer sharialagarna från Koranen om du är troende muslim. Sen tillämpas lagarna av människor, precis som buden om att be fem gånger om dan vänd mot Mecka etc och i tillämpningen uppstår deviationer och det är kanske dessa du syftar på?

    Eller menar du ur ett sekulärt perspektiv där sharialagarna är skrivna av människor?

    För separata skrifter talar vi inte om då det står i Koranen som ju då är Allahs ofelbara ord till oss.

    Islams offer? 
  • Trekk
    jolian skrev 2012-07-02 22:24:46 följande:
    Varför ingen reagerar  när en svensk man våldtar en svart kvinna eller en invandrare? Jag är invandrare och blev utsatt för grov våldtäkt av en svensk är detta ok?
    Det är inte okej. Två fel gör aldrig ett rätt.

    Ingen tycker att våldtäkter är okej här. 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 20:23:30 följande:
    Ja, om man då "är en troende muslim". Står man inte som muslim så har man friheten att tolka Koranen samt dessa specifika passager helt annorlunda jämfört med fallet islam och muslimer.

    Islams offer som i de du menar när du skriver "de som islam faktiskt skadar ".
    Jag förstår inte vart du vill komma. Att du som icke-muslim kan läsa Koranen utan att tycka att sharialagarna är bra är väl inte så konstigt och tämligen irrelevant eftersom problemet inte är du och din sekulära tolkning utan de troende som följer buden till punkt och pricka så som de är ämnade.
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 20:28:22 följande:
    Hur de har strukturerats exempelvis rent logiskt, vad de tar hänsyn till eller eventuellt missat med mera. Argumentens substans, dess metodiska innehåll och så vidare.

    Har inte nämnt någonting om att det ena skulle väga upp för det andra.
    Jag förstår inte hur det är relevant för det faktum att sharia åsamkar så många så mycket lidande.

    Nej det har du inte gjort. 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 23:31:43 följande:
    Vi var inne på min personliga inställning till religion och mer specifikt hur jag kunde skilja på Koranen och Sharia-lagarna.
    Aha, då förstår jag, måste ha missförstå vad du syftade till. 
     
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 23:31:43 följande:
    Vi var inne på min personliga inställning till religion och mer specifikt hur jag kunde skilja på Koranen och Sharia-lagarna.
    Det stora problemet med sharialagarna är väl att det inte är en ensak mellan Allah och den troende utan direkta order till människor att lemlästa varandra vilket det ju tyvärr gör.
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 23:38:30 följande:
    He, inte jag heller. Det står enbart relevant för vad det gäller, det vill säga dina arguments substans - vilket då har varit min invändning hela tiden sedan du började tillskriva mig åsikter om det hela.
    Jag förstår inte vad det är för substans du anser saknas. 
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-07-03 07:41:22 följande:
    Jag väntar så gärna på (var det Truths) påstående  att det är människor som har kompilerat Koranens ordning av verser och suror, det var ju ändå därifrån det kom och trovärdig referens behövs givetvis för att ge det trovärdighet.

    Sen att Koranen inte är uppenbarad i den ordning som vi läser Koranen är ju väl känt, i alla fall bland muslimer. Den uppenbarades under 23 år och har uppenbarats i samband med olika händelser bl.a. som har skett. 
    Nej kära du, bevisbördan ligger i camp Islam. Jag skulle hjärtans gärna se kollegialt utvärderade fakta och data som styrker påståendet att Koranens budskap kommer från Allah som sa det till Gabriel som sa det till Mohammed som sa det till de skriftlärda som skrev Koranen som sen översattes till svenska och kom till oss på den vägen.

    Jag skulle gärna höra vilka externa bevis du har för att Koranen är Allahs ord och att Allah finns. 
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-07-03 21:14:12 följande:
    Om man påstår att 'det är människor som har skrivit Koranen', då får man kanske räkna med att det ifrågasätts och att det krävs referenser till att så är fallet? Speciellt som Islams källor motsäger det och däri framgår det att Koranen är uppenbarad och nedtecknad av människor. Inte samma sak alltså som 'skriven av'.

    www.islamic-awareness.org
    Du har hela det gröna fältet på den vänstra sidan att ta del av. Där finns svar till det du efterfrågar.
    Det enda du behöver göra är att själv ta din tid att läsa det. Men det är väl inga problem om du är villig att verklgen få svar på de frågor du ställer?
    Nej Halal, så här är det. Bevisbördan ligger hos den som kommer med ett nytt påstående om världen.

    Extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis och det som påstås utan bevis kan avfärdas utan bevis.

    Om jag säger att tre turkosa uttrar svävar runt i mitt badrum är det inte upp till dig att motbevisa mig utan det är jag som kommer med påståendet som måste bevisa det. Då detta även går emot allt vi vet om biologi, gravitation samt..tja, verklighet så måste jag dessutom framföra bevis som är så starka och talade att det vore mer otroligt att det inte var sant. Tex att du själv kommer hit och ser dem samt att hela världens vetenskapsmän kommer hit och observerar dem med världens media i släptåg.

    Koranen dök upp för 1500 år sen och har fortfarande inte uppfyllt sin bevisbörda.

    Du förstår väl att Koranen i sig INTE på något vis bevisar att den är sann. För det finns inte ett ord och inte en stavelse i Koranen som en vanlig människa inte kunde ha skrivit. Det samma gäller Bibeln, Vedaskrifterna och Tora etc.

    Att man skriver att den egna boken är sann är inte mer bevis än att någon avslutar en vandringssägen med "och hans mage exploderade i tusen bitar då han svalde 10 brustabletter! Det är sant jag svär!"

    Tackar för länken, men den är jävig och baserar sig på Koranen, så vi är tillbaka på ruta ett.

    Vad du och muslimer världen över måste göra (men inte kan) är att bevisa att Koranen är sann. Detta måste ske medelst kollegial korsgranskning/utvärdering samt medelst externa och opartiska källor.

    I nuläget finns ingen som helst god anledning att tro att Koranen är något annat än skriven av människor, precis som alla andra skrifter.

    Men om Koranen är sann så du säger kan du naturligtvis inte ha några problem med att bevisa detta. Jag kräver inte mycket Halal. Allt jag vill ha är tio...nej fem...nej tre...nej ETT enda oomkullrunkerligt och obestridbart externt bevis på att Koranen är sann.

    The stage is yours...Solig 
  • Trekk
    oOHalalOo skrev 2012-07-03 23:00:59 följande:
    Det finns ingen bevisbörda gentemot tredje man när vi talar om tro. Dvs jag har ingen som helst skyldighet att för dig eller någon annan bevisa vad jag tror på. Det är inte er sak och det är mellan Allah (swt) och mig.

    Skulle jag däremot säga, 'nu Trekk så måste du följa Islam!' då skulle jag ha den förpliktelsen. Men det har du inte hört mig säga, därför kan du inte heller avkräva mig någonting.

    Läs länken som jag hänvisade dig till, du frågade efter svar men tar dig inte tid att lyssna alls. Ställ då inte den typen av frågor när du ändå inte är intresserad. Det sparar tid för oss båda.
    Länken är svar på sånt som du och andra Islam-kriiker tar upp. Om du finner 'den andra sidan' ointressant så är det upp till dig. Den som är intresserad kan dock få en del att reflektera över. Men det kräver att man har intresse som sagt och vill veta och få svar.
    Det är klar du har. Speciellt om du vill ställa krav om att bli respekterad för din tro på Allah. Man kan ju inte respektera en gud som inte finns liksom, eller gå med på att inte rita bilder av en helt vanlig man som inte alls pratade med gud.

    Finns liksom ingen anledning att ta islam på större allvar än folk med foliehatt som påstår att dom rövats bort av ufon om islam inte är sant eller kan bevisa det.

    Men istället för att dividera detta vill jag istället se bevisen, du måste ha tusentals så övertygad som du är. En smart kvinna som du skulle väl knappas ändra om ditt liv bara baserat på en enda källa, inte sant?

    Nej du har inte sagt det till mig personligen, men du har kommit med krav om att få islam respekterat och vidare har du många trosbröder och systrar som kommer med krav om att andra ska anpassa sig efter islam, så som svenska muslimers riksförbund som kräver att få två timmar betald ledighet varje fredag för muslimers fredagsbön. Jag går med glädje med på detta krav då de bevisar att Allah finns.

    Tro mig, jag har hört dem alla. Kalam kosmologiska argument, irreducibel komplexitetsargumentet, den orörda första "röraren", kol 14 "argumentet", Hijdra hypotesen etc. Alla dessa har blivit refuterade miljontals gånger enda sen Koranen kom och ingen av dem är BEVIS utan bara desperata försök till bortförklaringar och "special pleading" vilket är det vanligaste.

    Jag hittade inget nytt i länkarna till höger förutom lite nya namn på hypotetiska författare av vissa texter,

    Förklara för mig med egna ord varför just Koranen är sann och varför en gud finns och varför denna gud är Allah? 
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud