• Womani­zer
    Äldre 18 Jun 18:46
    123100 visningar
    1140 svar
    1140
    123100

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Bästa Familjeliv,

    När jag för några år sedan träffade en kvinna från Ukraina som tillfälligt jobbade som tolk i Sverige fick jag en helt annan syn på jämställdhet. Idag är vi ett lyckligt par sedan några år och för henne är det otänkbart att jag som man ska laga mat, städa eller utföra annat hushållsarbete. Hon ser det som sin plikt som kvinna på samma sätt som det är min plikt att försörja oss. 

    Kvinnan jag är tillsammans med ses av mina vänner som lite av en trophy-wife (vi är dock inte gifta).  Detta då hon är en sådan som andra män stannar upp och vänder sig om på gatan för att beundra. För henne är det naturligt att göra sig vacker varje dag och att klä sig snyggt. Hon berättade att en kvinna är mannens visitkort, och därför vill hon alltid göra ett vackert intryck. Själv är jag knappast något modell men har samtidigt aldrig haft svårt att träffa svenska tjejer tidigare.

    I början var det lite ovant att lära mig förstå hur denna kvinna fungerade. Som svensk man var jag van med att göra det mesta i samförstånd med min respektive. Detta förklarade hon dock efter ett tag att jag skulle sluta med. I öststaterna ses det som direkt omanligt att rådfråga sin kvinna vilken film hon vill se, eller om det är okej för henne att jag bjuder hem några vänner eller kollegor. En man i hennes ögon är inte rädd för att ta dessa initiativ själv och kvinnan följer efter. 

    När vi hade varit tillsammans en tid bjöd jag hem några kollegor. Hon var väldigt glad över detta eftersom hon då gavs chansen att visa hur duktig hon var i köket och hur bra kvinna hon var. Middagen blev en festmåltid värd nobellmiddagen och hela tiden servade hon våra gäster och var lyhörd inför att de skulle må så bra som möjligt. En av tjejerna i sällskapet började sedan prata skit om mig på kontoret eftersom hon ansåg att jag var en mansgris som förtryckte denna kvinna. När jag berättade det för tjejen blev hon för första gånger helt vansinnig. Hon var i princip beredd att ringa upp denna tjej och läsa lusen av henne. 

    För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män. Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten. Hon som kvinna sköter hemmet, och jag som man sköter ekonomin. 

    Hon jobbar förvisso lite fortfarande som översättare, och drar också in pengar. Detta är dock enbart för att hon tycker det är roligt, och hon gör det enbart några timmar i veckan som en hobby eftersom hon talar och skriver flera språk flytande. 

    Varje morgon när väckarklockan ringer kliver hon upp för att ordna kaffe och frukost åt mig samt stryker skjortan om det behövs. När jag kommer hem möter hon mig i hallen med ett leende och hänger upp min kavaj. Maten står alltid uppdukat på bordet och som regel är det flera rätter att välja på. Efter maten vet hon att jag gillar att byta till bekvämare kläder luta mig tillbaka i favoritfåtöljen och läsa DI. Varje gång kommer hon ut med kaffe och efterrätt, eller något fruktfat. 

    Sex blir aldrig en förhandlingsfråga som det kan bli i andra förhållanden. Trots att vi nu varit tillsammans ett par år har vi sex varje dag, och ibland flera gånger varje dag. Bättre sexliv har jag aldrig haft! Går vi ut, om det så bara är till affären ska både sminket, håret och kläderna fixas till innan. Det är dock något hon gör varje dag på rutin så det är väldigt sällan jag behöver vänta någon längre tid innan vi kan lämna hemmet. 

    Finns det nackdelar? Jodå, det gör det. När hennes morfar blev sjuk åkte hon dit och var borta i två veckor för att ta hand om honom. Kvinnor från öst är väldigt familjeorienterade och familjen är alltid viktigt och högt prioriterad. De har kommit och hälsat på 2 ggr och det blir lite väl intensivt för min smak. 

    Fördomarna från omgivningen fanns naturligtvis där, och finns så även idag om än i mindre omfattning. Allt från nedlåtande blickar till en kvinna som mer eller mindre förklarade mig som en värsta sortens våldtäktsman som utnyttjade försvarslösa fattiga kvinnor. Att hon sedan tjänade nästan lika bra som mig eftersom hon var anställd på ett internationellt företag spelade ingen som helst roll. Att hon dessutom var snygg var tydligen ett problem också eftersom jag (tydligen i egenskap av ful) inte hade rätt att ha en snygg kvinna.

    När jag träffade denna tjej var jag helt själv om det på kontoret. Nu har två andra manliga kollegor gjort precis samma sak, och de säger båda samma sak: Aldrig mer en svensk kvinna!

    Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster. 

    Tack för ordet. 

      
  • Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
  • Äldre 27 Jun 17:50
    Pompeia01 skrev 2012-06-27 10:56:51 följande:
    Nej, det är så att de samhällen som ordnat sin arbetsfördelning mest ändamålsenligt överlever. Och jag kan tänka mig att en stam som lät kvinnorna vara hemma och hålla reda på barnen och hålla elden brinnande, medan de fysiskt starkare männen fick ägna sig åt att dra hem det viktiga köttet, samt tränade sig i vapenbruk så de kunde försvara kvinnor och barn om en fientlig stam anföll. Klarade sig bättre än en där alla plottrade på med lite av varje, och ingen blev särskilt duktig på någonting, och det blev varken hackat eller malet.

    På detta sätt kunde fler barnkära, hemkära kvinnor - och deras barn - överleva och föra sina gener vidare. Liksom fler män med anlag för att vara goda jägare och krigare. 

    Ni feminister har missförstått. Kvinnan blir inte mannens egendom för att hon är hemma med barnen. Utan mannen och kvinnan har OLIKA uppgifter - men som båda är lika viktiga och lika mycket värda. Därför är de också lika mycket värda som personer. Det är om en kvinna ska börja dömas efter hur mycket pengar hon drar till hushållet, och mannen tycker att hon bidrar med för lite för att hon tjänar mindre än han, och han därför vill ha delad ekonomi - som det verkliga kvinnoförtrycket startar... 

    Eller - hur förklarar du att den traditionella uppdelningen ser precis likadan ut överallt på jorden..?

    Hur många röstar på fp? Hur många röstar på C? Hur många röstar på V? 6 procent för ett jämförelsevis nytt parti, är ganska goda siffror! 

    Min erfarenhet av att prata med människor - och då inte bara Sd:are utan människor som man kommer i samspråk med överallt - är att gemene man är emot massinvandringen och feminismens avarter. För den skull behöver de inte ha tagit steget till att rösta på Sd. ÄN. Sossarna t.ex. håller fortfarande landets LO-medlemmar i ett hårt psykologiskt grepp. Det var inte länge sedan de tvånganslöts till partiet när de gick med i facket, och många av dem känner fortfarande att det är tryggast att rösta på S.  
    Du vet om att människans huvudföda på stenåldern var frukt, bär, rötter av olika slag, kort och gott alla former av ätbara växter som de kunde hitta? Köttet var en lyx eftersom det var SVÅRT att jaga, det var inte som att de satt på en pall nån stans, väntade på en mammut och fyrade iväg ett skott och sen hade käk för ett år framåt ;)
    Skillnaden i muskelmassa mellan könen var i snitt 5%, ingen gigantisk skillnad med andra ord och den skillnaden låg mestadels i att kvinnorna hade mindre explosiv styrka i sina muskler jämfört med männen.
    Hur tror du egentligen de "lätta" sysslorna för kvinnorna såg ut innan vi blev bofasta? Att de satt nån stans och virkade medan männen jagade hare och sen vandrade några hundra meter, gjorde läger där de såg på medan männen fixade allt och sen bara fixade en eld och tillagade haren? Även kvinnornas arbeten var TUNGA. Räcker med att gå tillbaka 100 år och se på de fattiga kvinnornas huvudsakliga sysslor för att inse att det inte var nått lullilull direkt. Jag kan sätta hundra tusen på att du aldrig hade fixat en vecka av en grottkvinnas "lätta" sysslor.
  • Anonym (Fine.­..)
    Äldre 27 Jun 18:20

    Sen är det intressant att fundera på om verkligen var så att icke fullvuxna pojkar, äldre och skadade män jagade medan unga starka kvinnor satt stilla vid elden och rörde i grytan... i så fall så är det ju ett ganska korkat system som inte anpassar uppgifterna efter individen.

    Apassningsförmågan hos människan anses ju vara en av anledningarna till att människan utvecklats så mycket mer än andra arter.  Det är ju annars märkligt att män som ska vara anpassade till att jaga kan klara av att sitta still vid en dator...

  • MissSn­ö
    Äldre 27 Jun 18:25

    Synd för både dig & henne om hon behöver sminka sig
    för att vara vacker...  

  • Äldre 27 Jun 19:31
    Plutteli skrev 2012-06-27 17:50:42 följande:
    Du vet om att människans huvudföda på stenåldern var frukt, bär, rötter av olika slag, kort och gott alla former av ätbara växter som de kunde hitta? Köttet var en lyx eftersom det var SVÅRT att jaga, det var inte som att de satt på en pall nån stans, väntade på en mammut och fyrade iväg ett skott och sen hade käk för ett år framåt ;)
    Skillnaden i muskelmassa mellan könen var i snitt 5%, ingen gigantisk skillnad med andra ord och den skillnaden låg mestadels i att kvinnorna hade mindre explosiv styrka i sina muskler jämfört med männen.
    Hur tror du egentligen de "lätta" sysslorna för kvinnorna såg ut innan vi blev bofasta? Att de satt nån stans och virkade medan männen jagade hare och sen vandrade några hundra meter, gjorde läger där de såg på medan männen fixade allt och sen bara fixade en eld och tillagade haren? Även kvinnornas arbeten var TUNGA. Räcker med att gå tillbaka 100 år och se på de fattiga kvinnornas huvudsakliga sysslor för att inse att det inte var nått lullilull direkt. Jag kan sätta hundra tusen på att du aldrig hade fixat en vecka av en grottkvinnas "lätta" sysslor.
    Nej alla vet ju att på Stenåldern så hade männen 9-5 jobb och kvinnorna städade huset med "moderna" hjälpmedel.. Flört 
    ">



    Nej skämt åsido..

    Du har definitivt en poäng. Ingen kan veta"tvärsäkert" hur man levde på stenåldern.. Det finns ju många antropologer som misstänker att både kvinnor och barn hjälpte även till med jakt. Barnen när de blev tillräckligt stora, och att det var ofta de som var för gamla (män och kvinnor) för jakt fick ta hand om barnen som ännu var för små att jaga.
    Jag är kvinna som är så oförskämd att jag tänker logiskt och rationellt.
  • Äldre 27 Jun 20:22
    EnAnonumius skrev 2012-06-27 19:31:35 följande:
    Nej alla vet ju att på Stenåldern så hade männen 9-5 jobb och kvinnorna städade huset med "moderna" hjälpmedel.. Flört 
    ">

    " target="_blank">



    Nej skämt åsido..

    Du har definitivt en poäng. Ingen kan veta"tvärsäkert" hur man levde på stenåldern.. Det finns ju många antropologer som misstänker att både kvinnor och barn hjälpte även till med jakt. Barnen när de blev tillräckligt stora, och att det var ofta de som var för gamla (män och kvinnor) för jakt fick ta hand om barnen som ännu var för små att jaga.
    Precis, om vi ska titta på "stenåldersfolk" som lever idag så som Pompeia menar så kan vi ju tex titta på deltaindianerna i Amazonas. Där jagar männen TILLSAMMANS med alla barn som blivit stora nog, oavsett kön. Kvinnorna jagar också även om de i större utsträckning samlar mat. Männen samlar också mat mer än de jagar eftersom det är tidskrävande och fysiskt ansträngande att jaga apor så det är inte värt vad köttet ger att enbart jaga. De små barnen som inte kan gå bär deras mammor på i olika former av "selar" samtidigt som de samlar mat och vatten och gör det som måste göras. Barnen som kan gå men inte är stora nog att jaga tar de gamla hand om. De bor i hyddor samlade 3 generation eller så, de äldre bor hos sina barn och tar hand om deras barn och är på så sätt nyttiga. Alla de lätta sysslorna gör barnen och de gamla tillsammans. De arbetsföra kvinnorna spenderar inte mycket tid i hemmet med att bara pyssla och vänta på att mannen ska komma hem ;)
  • Pompei­a01
    Äldre 27 Jun 21:00
    PumpkinQueen skrev 2012-06-27 11:50:03 följande:
    . Om du släpper ut en vanlig modern man i skogen med ett träspjut kommer han troligtvis inte att lyckas döda en älg heller, trots att hans förfäder (enligt vissa) var jägare. Att städa är något som man LÄR sig, inte en kunskap som man föds med. Precis som att jaga.

    Om du kollar på kattungar så ser du att de tidigt har en jaktinstinkt. (Och ja den är samma hos han- och honkatter, eftersom honkatter måste försörja sina ungar själv, har hon ännu större behov av att vara duktig på att jaga.) Om man knyter fast något i ett snöre, som kan tas för en mus på några meters håll, och drar i snöret, rycker lite, låter "musen" hoppa - ja, då kutar kattungen efter och slår efter den med tassarna.

    Helt säkert kan en sådan jaktinstinkt finnas i människor också. Den kan även vara könsuppdelad, t.ex. styrd av testosteronet. Annars skulle nog inte så många män vara intresserade av att jaga idag, när de inte måste för köttet. Det kan också vara så, att jaktinstinkten för andra män sublimeras idag - alltså att de gör något annat, men det är samma instinkt som ligger bakom. T.ex. deltar i idrottstävlingar - Vasaloppet, Maran... Eller jagar befordringar, bonusar, lyxbilar och unga troféhustrur... 
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Äldre 27 Jun 21:05
    Pompeia01 skrev 2012-06-27 21:00:49 följande:
    Om du kollar på kattungar så ser du att de tidigt har en jaktinstinkt. (Och ja den är samma hos han- och honkatter, eftersom honkatter måste försörja sina ungar själv, har hon ännu större behov av att vara duktig på att jaga.) Om man knyter fast något i ett snöre, som kan tas för en mus på några meters håll, och drar i snöret, rycker lite, låter "musen" hoppa - ja, då kutar kattungen efter och slår efter den med tassarna.

    Helt säkert kan en sådan jaktinstinkt finnas i människor också. Den kan även vara könsuppdelad, t.ex. styrd av testosteronet. Annars skulle nog inte så många män vara intresserade av att jaga idag, när de inte måste för köttet. Det kan också vara så, att jaktinstinkten för andra män sublimeras idag - alltså att de gör något annat, men det är samma instinkt som ligger bakom. T.ex. deltar i idrottstävlingar - Vasaloppet, Maran... Eller jagar befordringar, bonusar, lyxbilar och unga troféhustrur... 
    Fast du missar något viktigt här: Katterna har en jaktinstinkt, men de måste LÄRA sig att jaga! Det är inget som kommer automatiskt!

    Du missar även det faktum att det är precis lika vanligt med kvinnor i idrottsvärlden som kämpar för att bli bäst i världen. Kvinnor har precis lika mycket jakt på prestige och bekräftelse MEN det visar sig på andra sätt som är accepterat för könet! (Tex att ha ett barn som är duktigt, senaste barnvagnen, finaste huset,rikaste och snyggaste maken, snyggaste figuren osv)
  • Äldre 27 Jun 22:07

    Ska man hänvisa till kattdjur så är det mig veterligen så att det överlag är honorna som jagar och hannarna som slöar "hemma" och får maten serverad. 

  • Äldre 27 Jun 22:39
    Donum skrev 2012-06-27 22:07:14 följande:
    Ska man hänvisa till kattdjur så är det mig veterligen så att det överlag är honorna som jagar och hannarna som slöar "hemma" och får maten serverad. 
    Ha ha.. Ja,  Lejonen är ju ett typ exempel på detta, men det förekommer ju även hos andra flocklevande kattdjur med det skall ju inte förnekas.
    Jag är kvinna som är så oförskämd att jag tänker logiskt och rationellt.
  • Anonym
    Äldre 27 Jun 22:55

    Katter som levt som innekatter och haft mammor som också var det kan inte jaga. Faktum är att de kan bli rädda för insekter till och med ;))

Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall