• Womanizer

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Barbamamah skrev 2012-06-18 20:14:22 följande:
    Hennes natur är att inte neka till sex??? Ursäkta mig men vad betyder der? Är hon alltid kåt i egenskap av öststatskvinna eller är hon bara fostrad i en kultur där kvinnor alltid ställer upp på sex oavsett hur dom själv känner för det? För dig är det lika naturligt att gå til jobbet på morgonen som för henne att alltid ställa upp på sex. Jag associerar direkt till att du tjänar pengar vilket ger dig köpkraft i er relation och hon erbjuder sin kropp, skönhet och sex för att i gengäld få försörjningen tryggad av dig. Rätta mig om jag har fel men jag gjorde den kopplingen att hon har sex med dig för pengar, inte för sin egen njutnings skull. Man skulle kunna säga att det pågår dold prostitution hemma hos er. Men om ni är nöjda med upplägget så har jag inga moraliska invändningar eftersom det trots allt faller inom gränserna för normalvariation för familjeliv.
    Hon har i egenskap av hennes yrke, utbildning och kontakter säkert möjlighet att tjäna mer pengar än vad jag själv gör. När jag träffade henne hade jag ett annat jobb och de facto tjänade lite mindre än vad hon gjorde då. Idag har jag dock en högre lön eftersom jag de senaste åren blivit avlastad och således kunnat fokusera på min karriär. 

    I grunden tror jag män och kvinnor har liknande behov av sex, och för den som är lycklig och älskar sin partner har med säkerhet också sex med honom/henne. Om jag inte har sex med henne någon gång under dagen är det hon som tar initiativet på kvällen. Ibland två ggr, och jodå, njuter gör hon också Flört
  • Womanizer
    LinneaJosie skrev 2012-06-18 20:17:41 följande:
    Absolut inte. Din kritik förefaller dock inte alls vara konstruktiv och den är heller inte efterfrågad. Du kan ju på allvar inte förvänta dig att få positiv respons på ett inlägg där du menar att svenska kvinnor förfallna? Det är oerhört generaliserande och inte så lite nedlåtande. Det du ville med ditt inlägg kan knappast ha varit att få förståelse för dina levnadsval, utan du ville uppenbarligen provocera. 

    Så nu när du har fått som du ville kanske du kan sluta gnälla? 
    Konstruktiv kritik handlar om att kritisera något på ett relevant och sakligt sätt. Naturligtvis kommer inte alla hålla med om att det är relevant och sakligt eftersom det då aldrig skulle kunna förekomma debatter. 

    Att mitt förhållande är provocerande hyser jag dock inga tvivel om. Tvärtom har jag upplevt hur "toleranta" människor helt plötsligt inte är så toleranta.  
  • Womanizer
    Plutteli skrev 2012-06-18 20:20:57 följande:
    Vet du, jag är trygg i min roll som kvinna också fast att den är i princip omvänd din sambos roll. Min man är väldigt trygg i sin roll som man fast att han låter mig bestämma film allt som oftast och alltid frågar om det är ok att ta hem folk/gå iväg på aktiviteter om kvällarna. Hänsyn kallar vi det....
    Du är säkert trygg i din roll som kvinna. Du bör samtidigt vara medveten att väldigt många kvinnor inte skulle se dig som speciellt kvinnlig på samma sätt som många män inte skulle kalla mig speciellt manligt. På samma sätt som många svenska kvinnor (och män) ser mig som en mansgris, dålig man eller vad man vill kalla det ser mer säkerhet väldigt många kvinnor (och män) dig som en dålig kvinna eftersom du inte tar hand om hushållsarbetet. 

    Själv är jag inte så kategoriskt. Min uppfattning är att män och kvinnor får göra hur de vill med uppdelningen förvärvsarbete kontra hushållsarbete. Problemet är snarare att det finns alldeles för många "toleranta" kvinnor och män i Sverige som inte accepterar att folk väljer olika, eller än värre rent av ser ner på det, 
  • Womanizer
    Anonym (abc) skrev 2012-06-18 20:21:00 följande:
    Om din kvinna en dag känner att hon vill tjäna mer pengar då? Om hon börjar arbeta heltid och tom tjänar mer än dig, hur skulle det bli då?
    Hon skulle med säkerhet fortsätta vilja ta hand om hushållsarbetet även om jag skulle protestera. 
  • Womanizer
    Cailyn skrev 2012-06-18 20:22:30 följande:
    Ja du, jag kan inte låta bli.. Vad händer om du blir oförmögen att försörja henne av ett eller annat skäl?
    Frågade henne om detta. För henne menade hon på att beroende på hur seriös (läs gift) relationen var skulle hon ta över försörjningsansvaret. Med säkerhet skulle hon samtidigt inte låta mig göra speciellt mycket arbete i hemmet. 
  • Womanizer
    Lingonbär skrev 2012-06-18 20:25:48 följande:
    Ett kalkylerat val som bygger på faktiskta upplevelser är fortfarande en fördom. Du dömer på förhand. Sen om du har grund för det eller ej kan man diskutera men en fördom är det ändå.

    Jag upplever att du gärna drar till med argumentet "alla andra tycker också som jag" eftersom det har en bevisad effekt på människor. Då blir vi rädda att vi inte ska få vara med i gänget och blir mer förändringsbenägna. Detta använder du för att försöka pådyvla oss svenska kvinnor att vi ska börja bete oss som din ukrainska fru. Därigenom får jag svårt att känna att det du är ute efter är en diskussion. Det verkar mer som att du vill ha alla kvinnor på ett visst sätt så att du får ett större urval och vem vill inte det egentligen? Jag hade gärna haft ett helt land fullt av män som var precis som jag vill ha dem. Nu finns det tyvärr inte. Så jag får väl önska dig grattis till att dina preferenser är enklare att tillgodose än mina. 
    Nej, en fördom bygger på grundlösa antagande / emotionella upplevelser. Men naturligtvis har du rätt i att jag önskat att ni skulle bete er mer som min flickvän eftersom jag förstått att jag vill ha det så. Det är inte mer fel en att flertalet kvinnor med säkerhet skulle önska att svenska män blev mer "jämställda".

    Den stora skillnaden här är att en försvinnande liten del av oss med utländska flickvänner tittar ner på er som lever efter "reglerna" i den moderna svenska modellen. Inte heller finner jag det sannolikt att något större antal av oss skulle dra igång skitsnack på jobbet om den stackars Pelle som måste diska hemma, eller Anna som är tvingad att arbeta och inte blir försörjd av sin man. 

    Ser mig således som mer tolerant och mindre fördomsfull än t.ex. många av mina kvinnliga kollegor.  
  • Womanizer
    Hypnotica skrev 2012-06-18 20:30:42 följande:
    En kollegas erfarenheter av en flickvän gör inte hela Sveriges kvinnliga befolkning. Tänk på det.

    Men det låter fortfarande lite riskabelt att förlita sig på att kunna läsa av någon, kan jag tycka. Tänk om du nån dag läser fel och så visar det sig efteråt att hon inte alls kände för sex? Det om något måste ju kännas extremt jobbigt.
    Naturligtvis är hon inte automatisk representativ för hela den kvinnliga befolkningen. Däremot tror jag inte debatten blir mer konstruktiv av att rabbla exempel hela natten. Efter att själv ha haft ett flertal förhållande med svenska kvinnor, en drös med tillfälliga sexuella kontakter och utöver detta lyssnat på vänner, kollegor, familj kan man däremot urskilja någon typ av mönster.  
  • Womanizer
    Fiona M skrev 2012-06-18 20:31:28 följande:
    har hon lust eller ställer hon upp?

    jag tycker att "inte känna för det" är ett fullgott skäl, men visst är sex och närhet viktigt i ett förhållande, men då för att man vill och bryr sig om varandra, inte som en hushållssyssla (förlåt, men det låter så) eller som belöning...
    Tror knappast hon tycker att damsugning är lika intressant och spännande som sex. Eftersom hon uppenbart njuter av det, eller själv tar initiativ flera ggr tror jag inte det handlar om att hon "bara ställer upp". Kan säker ha hänt vid enstaka gånger, men nog sjutton har alla vid något tillfälle "ställt upp" utan att vara supersugna på det.   
  • Womanizer
    Fiona M skrev 2012-06-18 20:36:04 följande:
    är din enda roll att dra in pengar? Obestämd
    Nej, som du säkert förstår av texten gör jag annat än att bara försörja henne på det materiella och ekonomiska planet. Ett förhållande handlar om kärlek, respekt, ömhet och tillit. Detta är komponenter vi båda delar ansvaret av. 
  • Womanizer
    Anonym (Julia) skrev 2012-06-18 20:36:46 följande:
    "inte känner för det". Jag är en sådan kvinna. Jag har problem med torrhet och får lätt ont vid sex. Jag har också mens ibland eller är trött. Tur för dig att du slapp leva med en sån trist tjej som jag!
    Ja det var en herrans tur. Cool
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall